Kuruc.info

A Sodipedia wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szeszesember (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 21., 14:53-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Egy tipikus cikk
A Kuruc.infoegy 2006-ban indult, nemzeti/hazafias hátterű és ennek megfelelő hangvételű hírportál, mely gyorsan az egyik legolvasottabb jobboldali internetes médiummá vált. Tartalma nincs kitéve a magyarországi illetve EU-s korlátozásoknak (melyek bizonyos téren de facto cenzúrát jelentenek) ill. "polkorrektségi" elvárásoknak, így pl. az ország javát foglalkoztató cigánybűnözésről folyamatosan kendőzetlenül publikál. Egyesek a Jobbik félig-meddig hivatalos szócsövének tartják (Tomcat szerint Novák Előd régebben Csobay Noémi néven publikált), ám ez az eddigi pereken nem nyert bizonyítást. Oldalain a legvadabb összeesküvéselméletek és a (felettéb hasznos csoportok elleni) nettó uszítás szintén helyet kapnak. SoDI nagy lelkesedéssel, és mindenféle kritika nélkül szajkózza a legnagyobb baromságokat is, ha azok a kuruc.info álláspontját tükrözik. Ezzel egyrészt sikerrel
I love ctrl c ctrl v tshirt-p235963181585249322trlf 400.jpg
kerüli el a saját tartalmak írását, másrészt ha nagyon kikezdenék a "saját véleményéért", egy nagy hal is bevédi.

Polgár Tamás szerint a fent említett Novák Elődön kívül még Kürk Roland és Molnár Balázs is a Kuruc.info szerkesztőgárdájához tartozik. Utóbbit perbe fogták, melynél Tomcat személyesen tanúskodott, de bizonyíték hiányában felmentették első-, majd másodfokon. A Kuruc.info elleni lassú állami melodráma kellékei között megtalálható a jogsegély, kapcsolatfelvétel az FBI-jal, házkutatás, szolgáltató megfenyítése, továbbá szóba került a kínai nagy tűzfalhoz hasonló cenzúra.