„Snecológia” változatai közötti eltérés

A Sodipedia wikiből
(Eltávolította a lap teljes tartalmát)
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát: Velocipéd (vita) szerkesztéséről Zulu szerkesztésére)
1. sor: 1. sor:
 +
[[File:Screen_Shot_2011-11-04_at_9.41.55_PM.jpg|thumb|300px|A snecológia hivatalos szimbóluma]]
 +
A snecológia a [[Trollok|trollok]] által folytatott, [[SoDI|Sodi]][[SoDI| cselekedeteivel]] és tanításaival foglalkozó tudomány, vallás, és művészet. A snecológia stabil fundamentuma a Sodi képességei és önképe között tátongó Mariana-árok. Művelői titokban, szekta jelleggel gyakorolják, mivel a Snecológia szövevényes tanainak elsajátítása sokéves tanulást követel meg; annak megértése kívülállók számára lehetetlen.
 +
==Korszakai==
 +
A snecológia tudománytörténete alapvetően 3 nagy korszakra osztható, melyek a következők:[[File:Screen_Shot_2011-11-05_at_12.21.17_PM.jpg|thumb|300px|Sodi a melegfelvonuláson]]
 +
*'''Kezdetek''': A snecológia hajnalán annak gyakorlása kizárólag az SG Fórum ős-snecológusainak kiváltsága volt. Eme szűk, elit réteg fürödhetett meg elsőként Sodi tanainak vakító fényében.
 +
*'''Reformáció''': A snecológia reformátorának egyértelműen Záhonyi István tekinthető. Az ő érdeme volt, hogy az idők szavát és a Sodiban rejlő iszonyatos potenciált meglátva, megnyitotta az Index Fórumon a legendás - de mára sajnos a cenzúra martalékává lett - ''Gyagyás'' c. topikot, ezúton megnyitva a snecológiát a széles tömegek előtt. Sodi freeblog.hu-s oldala ezekben az időkben a snecológia és a nemzeti radikális kultúra fellegvára volt.
 +
*'''Modernizáció''': A freeblog és az [[Indexzsidók|index]] sztálini moderációs elveinek előretörésével ezeken a platformokon a snecológia mindennapi működése egyre inkább lehetetlenné vált. Sodi tanulmányai megszakításával, lakása értékesítésével, és az ebből következő többhónapos szünettel szintén súlyos csapást mért a tudományra. A snecológia ezzel ismét kiszakadt a mainstream-ből, hű követői a [http://66masodperc.blogspot.com blogspot]-ra, a [http://sodika.atw.hu sodika.atw.hu]-ra, illetve a [http://forum.sodika.org forum.sodika.org]-ra kényszerültek távozni. Mégsem nevezhető visszaesésnek eme korszak; a snecológia ebben a szakaszban olyan információkkal bővült és oly magas szintre jutott, mely korábban elképzelhetetlennek, elérhetetlennek tűnt.
 +
[[File:Bevezetes_a_snecologiaba.jpg|thumb]]
 +
==Ágai==
 +
*'''intervencionista''': A snecológia intervencionista ágának elsődleges és legfőbb célja a tudomány fejlődése; ennek érdekében semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Levelet írnak Sodi családjának, telefonon terrorizálják a szomódi polgármestert, sőt, még a tanulmányozás céljából történő altatólövedékes befogás is szóba került. Szerencsére ez a szafari sosem valósult meg.
 +
*'''non-intervencionista''': A non-intervencionista ág az intervencionizmus szöges ellentéte, és azoknak halálos ellensége. A non-intervencionizmus alapelve, hogy Sodit kizárólag természetes környezetében szabad tanulmányozni, a Sodiverzum élővilága pedig semmilyen formában nem zaklatható vagy befolyásolható.
  
 +
==Intézményei==
 +
A snecológiai kutatások javarészt az [[ELTE Snecológia]]i Intézetében zajlanak.
 +
==Kiadványai, szaklapjai==
 +
*Snecológiai Szemle (Magyarország)
 +
 +
*Snezologisches Jahrbuch (Németország)
 +
*Journal of Shodicology (Nagy-Britannia)
 +
*El Snesí, El Inútil, El Mundo Snesológico (Spanyolország)
 +
*Il Messaggero Snezzologico (Olaszország)
 +
*Sznyícsinszkaja Pravda (Oroszország)
 +
*Ukrainszkaja Snecologija (Ukrajna)
 +
*Archivum Sodicologicum (Vatikán)
 +
*Le Kef (Franciaország)
 +
*הבושה הגדולה ביותר של אלוהים(Izrael)
 +
*الكذاب يهودي (Egyesült Arab Emírségek)
 +
A következő magazinok foglalkoztak Sodival egy-egy publikáció erejéig (a teljesség igénye nélkül): Modern Basement Dwelling (USA), Swamp Leech Monthly (AUS), Hobo Herald (GBR), Schmarotzerblatt (GER), Fedél Nélkül (HUN).

A lap 2012. november 21., 13:06-kori változata

A snecológia hivatalos szimbóluma

A snecológia a trollok által folytatott, Sodi cselekedeteivel és tanításaival foglalkozó tudomány, vallás, és művészet. A snecológia stabil fundamentuma a Sodi képességei és önképe között tátongó Mariana-árok. Művelői titokban, szekta jelleggel gyakorolják, mivel a Snecológia szövevényes tanainak elsajátítása sokéves tanulást követel meg; annak megértése kívülállók számára lehetetlen.

Korszakai

A snecológia tudománytörténete alapvetően 3 nagy korszakra osztható, melyek a következők:
Sodi a melegfelvonuláson
 • Kezdetek: A snecológia hajnalán annak gyakorlása kizárólag az SG Fórum ős-snecológusainak kiváltsága volt. Eme szűk, elit réteg fürödhetett meg elsőként Sodi tanainak vakító fényében.
 • Reformáció: A snecológia reformátorának egyértelműen Záhonyi István tekinthető. Az ő érdeme volt, hogy az idők szavát és a Sodiban rejlő iszonyatos potenciált meglátva, megnyitotta az Index Fórumon a legendás - de mára sajnos a cenzúra martalékává lett - Gyagyás c. topikot, ezúton megnyitva a snecológiát a széles tömegek előtt. Sodi freeblog.hu-s oldala ezekben az időkben a snecológia és a nemzeti radikális kultúra fellegvára volt.
 • Modernizáció: A freeblog és az index sztálini moderációs elveinek előretörésével ezeken a platformokon a snecológia mindennapi működése egyre inkább lehetetlenné vált. Sodi tanulmányai megszakításával, lakása értékesítésével, és az ebből következő többhónapos szünettel szintén súlyos csapást mért a tudományra. A snecológia ezzel ismét kiszakadt a mainstream-ből, hű követői a blogspot-ra, a sodika.atw.hu-ra, illetve a forum.sodika.org-ra kényszerültek távozni. Mégsem nevezhető visszaesésnek eme korszak; a snecológia ebben a szakaszban olyan információkkal bővült és oly magas szintre jutott, mely korábban elképzelhetetlennek, elérhetetlennek tűnt.
Bevezetes a snecologiaba.jpg

Ágai

 • intervencionista: A snecológia intervencionista ágának elsődleges és legfőbb célja a tudomány fejlődése; ennek érdekében semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Levelet írnak Sodi családjának, telefonon terrorizálják a szomódi polgármestert, sőt, még a tanulmányozás céljából történő altatólövedékes befogás is szóba került. Szerencsére ez a szafari sosem valósult meg.
 • non-intervencionista: A non-intervencionista ág az intervencionizmus szöges ellentéte, és azoknak halálos ellensége. A non-intervencionizmus alapelve, hogy Sodit kizárólag természetes környezetében szabad tanulmányozni, a Sodiverzum élővilága pedig semmilyen formában nem zaklatható vagy befolyásolható.

Intézményei

A snecológiai kutatások javarészt az ELTE Snecológiai Intézetében zajlanak.

Kiadványai, szaklapjai

 • Snecológiai Szemle (Magyarország)
 • Snezologisches Jahrbuch (Németország)
 • Journal of Shodicology (Nagy-Britannia)
 • El Snesí, El Inútil, El Mundo Snesológico (Spanyolország)
 • Il Messaggero Snezzologico (Olaszország)
 • Sznyícsinszkaja Pravda (Oroszország)
 • Ukrainszkaja Snecologija (Ukrajna)
 • Archivum Sodicologicum (Vatikán)
 • Le Kef (Franciaország)
 • הבושה הגדולה ביותר של אלוהים(Izrael)
 • الكذاب يهودي (Egyesült Arab Emírségek)

A következő magazinok foglalkoztak Sodival egy-egy publikáció erejéig (a teljesség igénye nélkül): Modern Basement Dwelling (USA), Swamp Leech Monthly (AUS), Hobo Herald (GBR), Schmarotzerblatt (GER), Fedél Nélkül (HUN).