„SoDI” változatai közötti eltérés

A Sodipedia wikiből
1. sor: 1. sor:
 
Kiss Endre Farkas (szül.: 1982. január 17.) digitális segédmunkás. Az interneten leginkább SoDI néven ismert, de hivatoznak rá Sneci, Púp, Gyagyás, Fifi és Úszó, beceneveken is. Saját magát programozónak, és a Nemzet Krónikásának tartja. Kiss egy jobboldali, hazafias nézeteket valló magyar Chris-chan, akinek a [[Trollok|trollok]] szerint egyetlen érdeme, hogy a nagyképűsködéseivel, majd a később elkerülhetetlenül bekövetkező pofára eséseivel és magyarázkodásaival rendszeresen vidám perceket csempész a tevékenységét követő ugyanezen tucat internetes troll estéibe.
 
Kiss Endre Farkas (szül.: 1982. január 17.) digitális segédmunkás. Az interneten leginkább SoDI néven ismert, de hivatoznak rá Sneci, Púp, Gyagyás, Fifi és Úszó, beceneveken is. Saját magát programozónak, és a Nemzet Krónikásának tartja. Kiss egy jobboldali, hazafias nézeteket valló magyar Chris-chan, akinek a [[Trollok|trollok]] szerint egyetlen érdeme, hogy a nagyképűsködéseivel, majd a később elkerülhetetlenül bekövetkező pofára eséseivel és magyarázkodásaival rendszeresen vidám perceket csempész a tevékenységét követő ugyanezen tucat internetes troll estéibe.
  
Kisst a Szetey-montázs körüli botrány és a bombagyáras aktivitása tette valamennyire ismertté. Jelenleg a [[66masodperc.blogspot.com|66 másodperc]] nevű blogon publikál, és folytat viccesebbnél viccesebb eszmecseréket az olvasóival. Kiss az édesanyjával él a [[mamahotel|pátyi családi házukban t]]öbb macskával és egy kutyával. Idejének legnagyobb részét a számítógép előtt tölti el, a trolljaival való vitázással, rajzfilmezéssel, kuruc.info frissítgetésével, önkielégítéssel és rossz hatásfokú webes munkával. A [[mamahotel|családi házba]] nincs bevezetve a gáz, így a drága fűtés miatt a ház rezsije aránylag magas. Ezt a rezsit - egyes források szerint a rezsi kétharmadát - Kissnek kellene kitermelnie az édesanyjával kötött megállapodás értelmében, erre viszont képtelen. Kiss anyagi helyzete emiatt katasztrofális, az átlagos havi költőpénze pár ezer forint lehet. Megjelenése rendkívül igénytelen részben a lerongyolódott ruhák, részben pedig az ápolatlansága miatt. Szociális élete, baráti köre gyakorlatilag nincs, bár azt állítja, hogy egy negyvenes, [[szexnagyi|szőröslábú nővel]] alkalmanként szexuális kapcsolatot létesít.
+
Kisst a Szetey-montázs körüli botrány és a bombagyáras aktivitása tette valamennyire ismertté. Jelenleg a [[66masodperc.blogspot.com|66 másodperc]] nevű blogon publikál, és folytat viccesebbnél viccesebb eszmecseréket az olvasóival. Kiss az édesanyjával él a [[mamahotel|pátyi családi házukban t]]öbb macskával és egy kutyával. Idejének legnagyobb részét a számítógép előtt tölti el, a [[Trollok|trolljaival]] való vitázással, rajzfilmezéssel, kuruc.info frissítgetésével és a trollok szerint rossz hatásfokú webes munkával. A [[mamahotel|családi házba]] nincs bevezetve a gáz, így a drága fűtés miatt a ház rezsije aránylag magas. Ezt a rezsit - egyes források szerint a rezsi kétharmadát - Kissnek kellene kitermelnie az édesanyjával kötött megállapodás értelmében, erre viszont képtelen. Kiss anyagi helyzete emiatt katasztrofális, az átlagos havi költőpénze pár ezer forint lehet. Szociális élete, baráti köre gyakorlatilag nincs, bár azt állítja, hogy egy negyvenes, [[szexnagyi|szőröslábú nővel]] alkalmanként szexuális kapcsolatot létesít.
  
 
==Élete==
 
==Élete==
 
[[File:Screen_Shot_2011-11-04_at_11.08.22_PM.jpg|thumb|300px|Sodi debütálása az interneten]]
 
[[File:Screen_Shot_2011-11-04_at_11.08.22_PM.jpg|thumb|300px|Sodi debütálása az interneten]]
  
Kiss legkorábbi internetes nyoma egy 2000-es keltezésű #[http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=136856&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9022072 hozzászólás] az index-fórumon. Később az SG fórumon volt aktív, ahol már kivívta a helyi trollok figyelmét, és gyorsan a közösség [http://sodi.atw.hu/ bohóca] lett. Kiss ekkor még liberális nézeteket vallott. 2005 körül aztán egyik ismerőse, aki mellesleg egy zsidó tanár volt, egy rendkívüli üzletet ajánlott neki. Az üzlet értelmében Kiss felajánlotta a "Tanár Úr" által felvett hitel fedezetéül az ő nevén lévő nándorfehérvár utcai ingatlant, valamint odaadta neki azt a 3 millió forintot, amit még örökségként kapott. Kiss naivitására jellemző, hogy mikor az édesanyja megtudta, hogy a hülye kisfia mit művelt, és pánikba esett, Kiss még mindig nem akart jogi lépéseket tenni. Később persze számára is nyilvánvalóvá vált, hogy szélhámosság áldozata lett, ennek határása - feltehetően az őt átverő tanár zsidó volta miatt - lassan antiszemita lett. Ekkoriban nyitotta a freeblogos blogját, ahol a mostani rajongótáborának alapjait összeszedte. 15 perc hírnévre tett szert egy [http://www.emasa.hu/uploads/blokk/961.jpg képpel] , amin a homoszexualitását nyíltan felvállaló Szetey Gábor ruhájára montírozott egy rózsaszín háromszöget. A montázs bejárta a magyar sajtót, Kiss még a 168 órában is [http://www.168ora.hu/cikk.php?id=8389 magyarázkodhatott] egy sort.
+
Kiss legkorábbi internetes nyoma egy 2000-es keltezésű #[http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=136856&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9022072 hozzászólás] az index-fórumon. Később az SG fórumon volt aktív, ahol már kivívta a helyi trollok figyelmét, és gyorsan a közösség [http://sodi.atw.hu/ bohóca] lett. Kiss ekkor még liberális nézeteket vallott. 2005 körül aztán egyik ismerőse, aki mellesleg egy zsidó tanár volt, egy rendkívüli üzletet ajánlott neki. Az üzlet értelmében Kiss felajánlotta a "Tanár Úr" által felvett hitel fedezetéül az ő nevén lévő nándorfehérvár utcai ingatlant, valamint odaadta neki azt a 3 millió forintot, amit még örökségként kapott. Kiss naivitására jellemző, hogy mikor az édesanyja megtudta, hogy a hülye kisfia mit művelt, és pánikba esett, Kiss még mindig nem akart jogi lépéseket tenni. Később persze számára is nyilvánvalóvá vált, hogy szélhámosság áldozata lett, ennek határása - feltehetően az őt átverő tanár zsidó volta miatt - lassan ún. "antiszemita" (ti. aki meri kritizálni a zsidókat) lett. Ekkoriban nyitotta a freeblogos blogját, ahol a mostani rajongótáborának alapjait összeszedte. 15 perc hírnévre tett szert egy [http://www.emasa.hu/uploads/blokk/961.jpg képpel] , amin a homoszexualitását nyíltan felvállaló Szetey Gábor ruhájára montírozott egy rózsaszín háromszöget. A montázs bejárta a magyar sajtót, Kiss még a 168 órában is [http://www.168ora.hu/cikk.php?id=8389 magyarázkodhatott] egy sort.
  
Kiss élete innentől fogva lejtőre került. 2008-ban még négy egyetemi szakra járt egyszerre, és szentül hitte, hogy előbb-utóbb dúsgazdag, többdiplomás vállalkozó, vagy országos hírű botrányhős válik belőle. Egyre-másra készített silány minőségű tudósításokat szélsőjobboldali eseményekről, valamint botrányosnak szánt blogposztokat tett közzé, de a Szetey-montázs által biztosított hírnév kérészéltűnek bizonyult. A magukat később [[snecológia|snecológusoknak]] nevező troll-társaság tagjai közül páran viszont ezidőtájt figyeltek fel rá. Ebben komoly szerepe volt az index fórumon Záhonyi István nicken ismert felhasználónak, aki meghatározó alakja volt az indexen a Tomcat kiröhögésével foglalkozó közösségnek. Tőle ered a Gyagyás becenév is.
+
Kiss élete innentől fogva a [[Trollok|trollok]] szerint lejtőre került. 2008-ban még négy egyetemi szakra járt egyszerre, és szentül hitte, hogy előbb-utóbb dúsgazdag, többdiplomás vállalkozó, vagy országos hírű botrányhős válik belőle. Egyre-másra készített silány minőségű tudósításokat szélsőjobboldali eseményekről, valamint botrányosnak szánt blogposztokat tett közzé, de a Szetey-montázs által biztosított hírnév kérészéltűnek bizonyult. A magukat később [[snecológia|snecológusoknak]] nevező troll-társaság tagjai közül páran viszont ezidőtájt figyeltek fel rá. Ebben komoly szerepe volt az index fórumon Záhonyi István nicken ismert felhasználónak, aki meghatározó alakja volt az indexen a Tomcat kiröhögésével foglalkozó közösségnek. Tőle ered a Gyagyás becenév is.
  
Kisst életében 2009 és 2010 kudarcok sorozatát jelentette. Egyszer például a trollok feltörték minden létező internetes accountját, máskor pedig adótartozással terhelt céget sózott rá egy ismerőse. Végül az egyetemről is távozni kényszerült, állításával ellentétben szakdolgozat és államvizsga nélkül. Kiss a tanulmányai félbehagyása után php programozóként próbált elhelyezkedni - kevés sikerrel. 2010 tavaszára sikerült ugyan munkát találnia, de - valószínűleg minőségi-, és határidő-problémák miatt - többször nem fizették ki, így 2010-ben - a járulékokat levonva - körülbelül 250 ezer forintot keresett meg. Ez természetesen a legszigorúbb spórolás mellett sem volt elég, így Kiss komoly elmaradásbe került a rezsivel. Amikor már az internetet már kikapcsolták, és a villany következett volna, Kiss édesanyja megelégelte a helyzetet, és hazarendelte a pátyi családi fészekbe a szellemi fogyatékos fiacskáját.
+
Kisst életében 2009 és 2010 kudarcok sorozatát jelentette. Egyszer például a trollok feltörték minden létező internetes accountját, máskor pedig adótartozással terhelt céget sózott rá egy ismerőse. Végül az egyetemről is távozni kényszerült, állításával ellentétben szakdolgozat és államvizsga nélkül. Kiss a tanulmányai félbehagyása után php programozóként próbált elhelyezkedni - kevés sikerrel. 2010 tavaszára sikerült ugyan munkát találnia, de - valószínűleg minőségi-, és határidő-problémák miatt - többször nem fizették ki, így 2010-ben - a járulékokat levonva - körülbelül 250 ezer forintot keresett meg. Ez természetesen a legszigorúbb spórolás mellett sem volt elég, így Kiss komoly elmaradásbe került a rezsivel. Amikor már az internetet már kikapcsolták, és a villany következett volna, Kiss édesanyja megelégelte a helyzetet, és hazarendelte a pátyi családi fészekbe a fiacskáját.
  
 
Fontos tudni, hogy Kiss édesanyjának soha nem volt annyi bevétele, hogy a fia pazarló életmódjának költségeit kitermelje, így miután Kiss felélte a család egyik eladott lakásának árát, hitelt vettek fel a Nándorfejévár utcai ingatlanra, hogy Kiss ezt az összeget is eltapsolhassa. Ez, és a Kiss által felhalmozott rezsitartozások akkora terhet jelentettek a család számára, hogy végül nem maradt más lehetőség a válság miatt munkanélküli édesanya előtt, mint eladni a nándorfejérvár úti ingatlant, és Kiss kocsiját is. Így történt, hogy az egykoron a budai zöldövezeti lakásában élő, saját bejárónőt tartó, négy egyetemi szakra járó, reményekkel teli Kiss mára vidéki basement-dwellerré vált, és rossz minőségű php-s weboldalak heggesztésével keres havonta a minimálbért el nem érő összegeket, miközben damoklész kardjaként függ a feje fölött több százezer forintnyi behajtásra váró köztartozás. A jövőjéről csak találgatni lehet, de néhányak szerint az édesanyja már kinézte neki a Máltai Szeretetszolgálat pátyi [http://www.maltai.hu/?action=intezmeny&intezmenyid=307 lakóotthonát].
 
Fontos tudni, hogy Kiss édesanyjának soha nem volt annyi bevétele, hogy a fia pazarló életmódjának költségeit kitermelje, így miután Kiss felélte a család egyik eladott lakásának árát, hitelt vettek fel a Nándorfejévár utcai ingatlanra, hogy Kiss ezt az összeget is eltapsolhassa. Ez, és a Kiss által felhalmozott rezsitartozások akkora terhet jelentettek a család számára, hogy végül nem maradt más lehetőség a válság miatt munkanélküli édesanya előtt, mint eladni a nándorfejérvár úti ingatlant, és Kiss kocsiját is. Így történt, hogy az egykoron a budai zöldövezeti lakásában élő, saját bejárónőt tartó, négy egyetemi szakra járó, reményekkel teli Kiss mára vidéki basement-dwellerré vált, és rossz minőségű php-s weboldalak heggesztésével keres havonta a minimálbért el nem érő összegeket, miközben damoklész kardjaként függ a feje fölött több százezer forintnyi behajtásra váró köztartozás. A jövőjéről csak találgatni lehet, de néhányak szerint az édesanyja már kinézte neki a Máltai Szeretetszolgálat pátyi [http://www.maltai.hu/?action=intezmeny&intezmenyid=307 lakóotthonát].

A lap 2011. november 12., 22:47-kori változata

Kiss Endre Farkas (szül.: 1982. január 17.) digitális segédmunkás. Az interneten leginkább SoDI néven ismert, de hivatoznak rá Sneci, Púp, Gyagyás, Fifi és Úszó, beceneveken is. Saját magát programozónak, és a Nemzet Krónikásának tartja. Kiss egy jobboldali, hazafias nézeteket valló magyar Chris-chan, akinek a trollok szerint egyetlen érdeme, hogy a nagyképűsködéseivel, majd a később elkerülhetetlenül bekövetkező pofára eséseivel és magyarázkodásaival rendszeresen vidám perceket csempész a tevékenységét követő ugyanezen tucat internetes troll estéibe.

Kisst a Szetey-montázs körüli botrány és a bombagyáras aktivitása tette valamennyire ismertté. Jelenleg a 66 másodperc nevű blogon publikál, és folytat viccesebbnél viccesebb eszmecseréket az olvasóival. Kiss az édesanyjával él a pátyi családi házukban több macskával és egy kutyával. Idejének legnagyobb részét a számítógép előtt tölti el, a trolljaival való vitázással, rajzfilmezéssel, kuruc.info frissítgetésével és a trollok szerint rossz hatásfokú webes munkával. A családi házba nincs bevezetve a gáz, így a drága fűtés miatt a ház rezsije aránylag magas. Ezt a rezsit - egyes források szerint a rezsi kétharmadát - Kissnek kellene kitermelnie az édesanyjával kötött megállapodás értelmében, erre viszont képtelen. Kiss anyagi helyzete emiatt katasztrofális, az átlagos havi költőpénze pár ezer forint lehet. Szociális élete, baráti köre gyakorlatilag nincs, bár azt állítja, hogy egy negyvenes, szőröslábú nővel alkalmanként szexuális kapcsolatot létesít.

Élete

Sodi debütálása az interneten

Kiss legkorábbi internetes nyoma egy 2000-es keltezésű #hozzászólás az index-fórumon. Később az SG fórumon volt aktív, ahol már kivívta a helyi trollok figyelmét, és gyorsan a közösség bohóca lett. Kiss ekkor még liberális nézeteket vallott. 2005 körül aztán egyik ismerőse, aki mellesleg egy zsidó tanár volt, egy rendkívüli üzletet ajánlott neki. Az üzlet értelmében Kiss felajánlotta a "Tanár Úr" által felvett hitel fedezetéül az ő nevén lévő nándorfehérvár utcai ingatlant, valamint odaadta neki azt a 3 millió forintot, amit még örökségként kapott. Kiss naivitására jellemző, hogy mikor az édesanyja megtudta, hogy a hülye kisfia mit művelt, és pánikba esett, Kiss még mindig nem akart jogi lépéseket tenni. Később persze számára is nyilvánvalóvá vált, hogy szélhámosság áldozata lett, ennek határása - feltehetően az őt átverő tanár zsidó volta miatt - lassan ún. "antiszemita" (ti. aki meri kritizálni a zsidókat) lett. Ekkoriban nyitotta a freeblogos blogját, ahol a mostani rajongótáborának alapjait összeszedte. 15 perc hírnévre tett szert egy képpel , amin a homoszexualitását nyíltan felvállaló Szetey Gábor ruhájára montírozott egy rózsaszín háromszöget. A montázs bejárta a magyar sajtót, Kiss még a 168 órában is magyarázkodhatott egy sort.

Kiss élete innentől fogva a trollok szerint lejtőre került. 2008-ban még négy egyetemi szakra járt egyszerre, és szentül hitte, hogy előbb-utóbb dúsgazdag, többdiplomás vállalkozó, vagy országos hírű botrányhős válik belőle. Egyre-másra készített silány minőségű tudósításokat szélsőjobboldali eseményekről, valamint botrányosnak szánt blogposztokat tett közzé, de a Szetey-montázs által biztosított hírnév kérészéltűnek bizonyult. A magukat később snecológusoknak nevező troll-társaság tagjai közül páran viszont ezidőtájt figyeltek fel rá. Ebben komoly szerepe volt az index fórumon Záhonyi István nicken ismert felhasználónak, aki meghatározó alakja volt az indexen a Tomcat kiröhögésével foglalkozó közösségnek. Tőle ered a Gyagyás becenév is.

Kisst életében 2009 és 2010 kudarcok sorozatát jelentette. Egyszer például a trollok feltörték minden létező internetes accountját, máskor pedig adótartozással terhelt céget sózott rá egy ismerőse. Végül az egyetemről is távozni kényszerült, állításával ellentétben szakdolgozat és államvizsga nélkül. Kiss a tanulmányai félbehagyása után php programozóként próbált elhelyezkedni - kevés sikerrel. 2010 tavaszára sikerült ugyan munkát találnia, de - valószínűleg minőségi-, és határidő-problémák miatt - többször nem fizették ki, így 2010-ben - a járulékokat levonva - körülbelül 250 ezer forintot keresett meg. Ez természetesen a legszigorúbb spórolás mellett sem volt elég, így Kiss komoly elmaradásbe került a rezsivel. Amikor már az internetet már kikapcsolták, és a villany következett volna, Kiss édesanyja megelégelte a helyzetet, és hazarendelte a pátyi családi fészekbe a fiacskáját.

Fontos tudni, hogy Kiss édesanyjának soha nem volt annyi bevétele, hogy a fia pazarló életmódjának költségeit kitermelje, így miután Kiss felélte a család egyik eladott lakásának árát, hitelt vettek fel a Nándorfejévár utcai ingatlanra, hogy Kiss ezt az összeget is eltapsolhassa. Ez, és a Kiss által felhalmozott rezsitartozások akkora terhet jelentettek a család számára, hogy végül nem maradt más lehetőség a válság miatt munkanélküli édesanya előtt, mint eladni a nándorfejérvár úti ingatlant, és Kiss kocsiját is. Így történt, hogy az egykoron a budai zöldövezeti lakásában élő, saját bejárónőt tartó, négy egyetemi szakra járó, reményekkel teli Kiss mára vidéki basement-dwellerré vált, és rossz minőségű php-s weboldalak heggesztésével keres havonta a minimálbért el nem érő összegeket, miközben damoklész kardjaként függ a feje fölött több százezer forintnyi behajtásra váró köztartozás. A jövőjéről csak találgatni lehet, de néhányak szerint az édesanyja már kinézte neki a Máltai Szeretetszolgálat pátyi lakóotthonát.