Sodmány barlangjai

A Sodipedia wikiből
A mű borítója
A Sodmány barlangjai egy, a Sodézetek oldalon született stílusparódia. Formailag a Steve Jackson - Ian Livingstone-féle lapozgatós könyvekre hajaz, témáját tekintve pedig egy SoDI lakásában ragadt GRoby-s futárról szóló rémtörténet. A történet kb. egyharmadától a trollok maguk alakíthatták a cselekmény folyását a lapszámok beírásával.

Köszönet a zseniális borítótervért snecológus kollégámnak, akinek a nevére már nem emlékszem.Kaland – Játék – Kockázat

SODMÁNY BARLANGJAIÍrta: Danyiil RomanovicsHáttértörténet


Kilépsz a bolt ajtaján és a céges autó felé veszed az irányt. Megigazítod kék simléderes sapkádat, előveszed a slusszkulcsot és bedobod a rendelést az anyósülésre. Igaz, hogy a műszak vége van és ez lesz ma az utolsó fuvarod, de mégis furcsa volt, ahogy az összes kollégádnak halaszthatatlan dolga akadt, amikor a főnök sápadt arccal bedobta ezt a dél-budai címet. Belenézel a szatyorba: fagyasztott pizzák, zacskós levesek, húskonzervek, tartós tej… egy átlagos legénylakás vagy valami egyetemista társbérlet lesz, semmi extra. Mitől ijedtek meg ezek ennyire?

Egyébként is, amióta a GRobynál dolgozol – na jó, nem olyan rég, mindössze egy hónapja – csupa kedves ügyfelet ismertél meg – gondolod. Elfoglalt családanyák, nehezen mozgó nyugdíjas nénik, sznob vállalkozók, de akármilyenek is, jattot mindig adnak. Ezt a fuvart még letudod, aztán irány haza. Áthajtasz a Lágymányosin és jobbra fordulsz. Mi is a cím? Valami történelmi cucc… ja igen, Nándorfejérvár köz.

Megérkezel a címre, és még a kaputelefonnal sem kell törődnöd, mert egy hosszú hajú, katonaruhás alak után be tudsz menni. Néhány perc keresgélés után meg is találod az ajtót, amire névtábla helyett egy kockás füzetből kitépett lapot ragasztottak, rajta egy nehezen kibetűzhető monogram: K… KCF? KEF? Mindegy. Bekopogsz, de nem nyitnak az ajtót. A sötét lépcsőházban nekiállsz kitapogatni a csengő gombját, amikor a kilincs halk kattanásával az ajtó résnyire tárul. A sötét és a nehéz levegő ellenére gyanútlanul lépsz be a lakásba.


És most lapozz!1.

Szemed nehezen szokik hozzá a sötéthez, így zsebedbe nyúlsz és előveszed az öngyújtódat. A pislákoló fénynél körülnézel: az előszoba nedvességtől foltos falai és a mocskos padló nem adnak magyarázatot az orrfacsaró bűzre, ami mintha egyre erősödne. Balra a folyosó vége a sötétbe vész, jobbra a távolban viszont egy ajtót látsz, és valami azt súgja, a konyhát arra találod. Bár nem félsz, a nyomasztó környezet miatt szeretnéd minél hamarabb letudni a melót. Mit teszel?Elkiáltod magad, hátha meghallja az ügyfél? (Lapozz a 32-re!)

Elindulsz jobbra, az ajtó irányába? (Lapozz a 8-ra!)32.

„Hahó! Van itt valaki? Meghoztam a rendelést!” – kiáltod, de a visszhangon kívül semmi választ nem érkezik. Most mi tévő legyél? Villanykapcsolót nem látsz, a lakás pedig üresnek tűnik. Nem lenne jó pont a főnöknél, ha ezt a rendelést kiszállítatlanul vinnéd vissza, hiszen annyira bízik benned. „Sok szerencsét, fiam” – még ezt is hozzáfűzte az öreg, miután megölelt. Furcsa ez a közvetlen hang így egy hónap munkaviszony után… De végig sem gondolhatod, amikor az öngyújtód pislákoló fényénél egy irtózatos alakot pillantasz meg. Rémisztő, balta arc a nagy, formátlan fejen, szörnyű púp és egy vézna, rongyokba csavart, mosdatlan test. Egy púpos! Az ijedség és a belőle áradó éktelen bűz miatt írj fel magadnak 1 félelem pontot! A púpos így szól hozzád:

- A Gro-GRobytól tetszett jönni?

Bólintasz és nagyot nyelsz, nehogy elhányd magad a rossz fogai mögül áradó szájszagtól.

- Tessék követni! – szól, majd a jobb oldali ajtó felé indul. Úgy döntesz, követed. Lapozz a 291-re!291.A púpos végigkísér a dohos szagú előszobán, majd a zöld penésztől szőrös hűtőszekrényhez vezet. „A számlát majd anyám rendezi. Szerintem ez érthető” – selypíti. Tiltakozni kezdesz, mondván, átvételkor történő fizetésről volt szó, de mintha meg sem hallaná. Miután elcsoszog, óvatosan kinyitod a hűtő ajtaját, ahonnan egy hatalmas féreg ugrik elő. Küzdj meg vele!


ÓRIÁSCSÓTÁNY
Ügyesség: 8 Életerő: 11


Ha legyőzted, bepakolhatsz a hűtőbe és megpróbálhatsz távozni (lapozz az 53-ra!), vagy benézhetsz a konyhából nyíló faajtó mögé (lapozz a 311-re!), esetleg ihatsz a bontott borospalackban lötyögő sárga folyadékból (lapozz a 10-re!).53.

A csótány széttaposott tetemét arrébb rúgva gyorsan bepakolod a cuccot a megfeketedett sajtok, elfolyósodott felvágottak és kőkemény pizzamaradékok mellé. A hűtő ajtaját becsukva az előszobába sietsz és a bal oldali falban kitapogatod a bejárati ajtót. Az ajtó azonban legnagyobb döbbenetedre zárva van! Rángatod, feszegeted, de a masszív faajtó nem enged. Hamarosan rádöbbensz, hogy a rendelés árát és a kulcsot ki kell verned a Púposból. Mit teszel?


Visszamehetsz a konyhába, hogy benézz a faajtó mögé (lapozz a 311-re!), vagy elindulhatsz balra, végig a sötét folyosón (lapozz a 87-re!)311.
A vasalt faajtó zárva van, így válladdal kell benyomnod. A nagy reccsenéssel beszakadó ajtó mögül mindenféle kacat borul a lábad elé. Minden bizonnyal a púpos raktárát találtad meg. Mit teszel?


Egy sárgaréz menórát magadhoz véve megkeresed a púpost? (Lapozz a 16-ra!)
Páncélként magadra húzol egy kőkeményre összeszáradt kockás flanelinget? (Lapozz a 119-re!)
Esetleg belenézel a megsárgult marketingkönyvek egyikébe? (Lapozz a 288-ra!)288.
Találomra felütsz egy marketingkiadványt. A lapok a nedvességtől szinte szétfoszlanak az ujjaid között. Az egyik oldalon alig olvasható, tompa ceruzával írt ákombákomokra lelsz. "Aggain m... the aces 23997". Minden bizonnyal a púpos jelszavát találtad meg. Elismétled magadban néhányszor a számokat, majd a könyvet a földre dobva elindulsz a folyosón.


Előrehaladásodat minden eddiginél émelyítőbb bűz akadályozza. Öklendezve kúszol a mocskos fal mentén, amikor meglátod a bűz forrását. A púpos árnyékszékéhez érkeztél! A falban jobb kéz felől nyíló ajtó mögül nyöszörgés és kaparászás hallatszik.


Úgy döntesz, benyitsz az ajtón. Lapozz a 9-re!9.
A latrinában irtózatos látvány fogad. A falak barnák, a vécékagyló alig látszik a térdmagasságig érő fekáliától. A bélsárba egy sovány, haldokló nőalak ragadt, aki zokogva könyörög, hogy mentsd meg. A púpos takarítónőjére leltél! A barna matéria alatt rekedt, halálsápadt nő alkut ígér: ha kiásod a bélsárból, elárulja a púpos elleni varázsszer titkát.


Mit teszel?
Az ajtót becsukva tovább keresgéled a kijáratot? (Lapozz a 312-re!)
Megölöd a haldokló teremtést, hogy ezzel lerövidítsd szenvedéseit? (Lapozz a 91-re!)
Esetleg megpróbálod kiszabadítani a takarítónőt? (Lapozz a 14-re!)14.
A nálad lévő fagyott pizzával elkezded kiásni a takarítónő lábait a ragacsos salakból. A nő nyöszörgése és a bűz egyre elviselhetetlenebb. Tedd próbára a szerencsédet!


Ha szerencséd van, lapozz a 2-re!
Ha nincs szerencséd, lapozz a 99-re!2.
Az émelyítő bűztől megszédülsz, de még időben megkapaszkodsz a vécékagyló peremében. A fagyott pizza hamarosan valami fényeset fordít ki a fekália alól. Kesztyűs kezedben megforgatva látod, hogy egy súlyos vaskulcs az. Letörlöd, amennyire lehet és elteszed.
Hosszú percek múlva végre sikerül kiszabadítanod a takarítónőt. A nő hálája leírhatatlan. - Jól figyeljen most rám - mondja. - A bejárati ajtót zárva fogja találni, a kulcs a púpos szobájában van elrejtve. A gnóm ellen csak két fegyverrel küzdhet. Irtózik a tiszta víztől, a blogja pedig az élete. Ha megszerzi a youtube-accountját, legyőzheti.
Megköszönöd a takarítónőnek a jótanácsot, majd búcsút intve tovább haladsz a folyosón. Hamarosan T alakú elágazáshoz érkezel. Jobbra csupán a sötét folyosót látod, míg balra egy ajtót látsz, mely mögül visongó hangok hallatszanak ki.


Merre indulsz?
- Megnézed a hangok forrását és benyitsz a balra lévő ajtó mögé? (Lapozz a 7-re!)
- Jobbra indulsz és tovább tapogatózol a sötét folyosón? (Lapozz a 191-re!)
- Ha van étvágyad, rövid pihenőt engedélyezve magadnak leülhetsz a földre elfogyasztani egy félig kiolvadt pizzát, sebeidet pedig letisztogathatod papír zsebkendővel. (Lapozz a 98-ra!)7.
Résnyire nyitod az ajtót, ahonnan frissítően tiszta, párás levegő csap ki. Mélyet lélegezve belépsz a szűk helyiségbe, mire a nyávogó, visongó hangok rögtön abbamaradnak.
A púpos fürdőszobája elviselhető látványt nyújt: a csempe vízköves, a kád pókhálós, de a szag hiánya azt mutatja, a gnóm már nagyon rég nem járt erre.
A zuhanyfülke mellől két meztelen alak bámul rád. Az egyik rózsaszín angyalszárnyakat és hosszú hajat visel, a másik pedig rúzson kívül semmit. SF és Alkaa egymás lábát epilálták, amikor rájuk nyitottál. A pillanatnyi döbbenet után már dühösen vicsorognak rád és borotvát ragadva rád vetik magukat. Küzdj meg velük!


SF
Ügyesség: 11 Életerő: 7
Alkaa
Ügyesség: 5 Életerő: 9


Ha legyőzted őket, mit teszel?
Kulacsodat megtöltve vízzel távozol a fürdőszobából? (Lapozz a 34-re!)
Esetleg előbb még átkutatod a szobát? (Lapozz a 18-ra!)18.
Úgy döntesz, átkutatod a helyiséget. A fürdőszobaszekrényben ipari mennyiségű kézkrémen kívül mást nem találsz. Ha akarsz, elrakhatsz belőle egy tubussal. A mosdókagyló szélén egy porlepte légfrissítőre bukkansz, amit a púpos elleni küzdelemre gondolva hátizsákodba teszel. Már éppen menni készülnél, amikor a zuhanyfüggöny mögül csámcsogást hallasz. Odalopakodsz és hirtelen elhúzod a függönyt. A zuhanytálcában egy alacsony szerzet kuporog és egy száraz parizeres zsömlén nyammog. Még fel sem ocsúdtál meglepetésedből, amikor buta halszemeivel rád néz és így szól: - Ne bánts, idegen! Elvezetlek az ajtajához és együtt győzzük le a büdös Snecit!


Mit teszel?
Megbízol benne és megkéred, hogy mutassa az utat? (Lapozz a 15-re!)
Megölöd? (Lapozz a 77-re!)77.
Nem bízol meg a gyanús alakban, akinek valamiféle gonoszság sugárzik a szeméből. Pillanatnyi hezitálásodat kihasználva hirtelen felugrik, párizsis nyálát a szemedbe köpve és a sörösüveg nyakát letörve feléd suhint. Lebuksz, hogy elkerüld a szilánkokat, és kikapod a halott SF kezéből a borotvát. Félig vakon kell megküzdened a mocskos proli Texszel!


TEX
Ügyesség: 2 Életerő: 2


Miután felvágott torokkal elterül a földön, átkutatod Adios feliratú susogós nadrágját, de egy félig kinyomott tubusos majonézen kívül semmit nem találsz nála.
Szemedet kiöblíted, kulacsodat megtöltöd vízzel és kimész a fürdőszobából. A sötét folyosón vagy kénytelen folytatnod utadat. Lapozz a 191-re!191.
Félve lépkedsz a koromsötét folyosón. Néhány méter megtétele után ismét egy ajtóhoz érsz, ahonnan sírás és ordibálás hallatszik ki. Mivel visszafelé nem indulhatsz, minden bátorságodat összeszedve halkan lenyomod a kilincset és bepillantasz.
A szobában két alakot látsz: egy szánalmas proli térdelve zokog egy nagydarab, meztelen, ötvenes férfi előtt, aki a hajánál fogva ráncigálja és merev, metélt farkával szvaffolja az arcát.
- Iiiigen, kisköcsög? Otthagyjuk a Jobbikot a szocikért? Az ilyen kis férgek miatt nem emelkedik anyám nyugdíja. De ne félj, mindjárt kapsz egy kis gént, ha a génrabló zsidóknak dolgozol!
- Neeee, dehát nekem semmi bajom Sodival, én is a trollok ellen har...
Füledet befogva, szemedet elfordítva próbálsz védekezni a térdelő alak szájába hatoló makk ocsmány látványától és cuppogásától. Nem sokáig bírod már, döntened kell, mit teszel.


Megtámadod őket? (Lapozz a 76-ra!)
Hirtelen nekiiramodva megpróbálsz átszaladni a szobán a szemközti falból nyíló ajtóhoz, ahonnan animés szintihangok szűrődnek ki? (Lapozz a 31-re!)76.
Ordítva előrohansz az ajtó mögül. A térdeplő alak jeges rémületében szájzárat kap, majd a leharapott falloszt kiköpve, zokogva a mocskos szőnyegre omlik. Fejedet betölti a nagydarab férfi irtózatos üvöltése. Ágyékához kap, majd vicsorgó vörös fejjel, véres kezével feléd üt. Küzdj meg a sebesülten őrjöngő Krokóval!


Krokó tanár úr
Ügyesség: 14 Életerő: 28


Miután legyőzted, a szőnyegen zokogó alakot átlépve a szemközti ajtóhoz indulsz.
Kétségtelenül a púpos szobájához érkeztél, ezt világosan érzed a minden eddiginél ocsmányabb szagból és az animés szintihangokon is áthatoló, ismerős mormogásból. Óvatosan lenyomod a kilincset, de az ajtó zárva van. Úgy döntesz, bekopogsz. - Ööööö... ki az? - hallatszik a kérdés.


Mit válaszolsz?
"A Groby's-tól vagyok"? (Lapozz a 221-re!)
"Krokó vagyok, fiam"? (Lapozz a 65-re!)
"Láttalak a szexneked.hu-n és szeretnék veled randizni"? (Lapozz a 98-ra!)
"Itt anyád, nyisd ki"? (Lapozz a 71-re!)98.
"A szexneked.hu-n láttam a fényképedet és szeretnék veled elmenni egy swingerklubba!" - kiáltod az ajtón át és reméled, hogy szétdohányzott, reszelős hangod nem buktat le. Egyre inkább aggódni kezdesz, amikor az anime zenéje elhalkul, ám válasz éveknek tűnő másodpercekig nem érkezik, csak halk csattogás hallatszik közvetlenül odaátról. A púpos ott áll a kilincsnél! - fut át az agyadon és fogadat csikorgatva próbálsz valamit kitalálni, amikor hirtelen megszólal:
- Akkor megkérném, hogy körülbelül két és fél óra múlva jöjjön vissza, rendbe kell szednem magam.
A távolodó csoszogásból megérted, hogy húzásod nem jött be, így nem tudsz bejutni a szobába.
Kénytelen vagy a latrinában talált vaskulcsot használni. Lapozz a 94-re!94.
A lehető leghalkabban a zárba illeszted a kulcsot és elfordítod. Mély levegőt veszel és úgy döntesz, a kulcslyukon keresztül befújhatsz a légfrissítővel a szobába, a bent újra ordító zaj miatt a púpos nem veszi majd észre. Lenyomod a kilincset és belépsz az ajtón.
Egy pillanat alatt felméred a helyzetet: a púpos egy sokszor szétesett és sokszor, rosszul összeszegelt, matrac nélküli ágykeretben fekszik meztelenül és vadul, tátott szájjal onanizál. A nedvesen fényes, iszamós asztallapon lévő két hangszóróból színtelen géphang üvölt: "A kur-va anyád te ostoba gnom, ne ha-zudj, ne ha-zudj". A monitoron a kuruc.info bannerjei villognak. A meglepett púpos felé ugranál...
...de épp a célnál rontod el. Bal lábad megcsúszik egy ragadós, fehér folton, te pedig egész súlyoddal a gerincedre esel. Szerencsére a körös-körül heverő zsebkendőhalmok tompítják az esést. Vonj le magadtól 2 életerő pontot!
Alig térsz magadhoz pillanatnyi eszméletveszésedből, fejedet felemelve látod, hogy a púpos, összeszedve magát, az ágy alatt heverő mankójára támaszkodva darabosan felhúzza magát és lepattintja a maszturbációját rögzítő kamerát az állványról. Fenyegetően feléd lép az állvánnyal.


A földön fekve mit teszel?
Lefújod a légfrissítővel? (Lapozz a 123-ra!)
Kulacsodért nyúlsz és leöntöd vízzel? (Lapozz a 62-re!)
Megpróbálod kirúgni alóla a mankóját? (Lapozz az 55-re!)
Megpróbálod lekenyerezni a kézkrémmel? (Lapozz a 211-re!)211.
Zsebedbe nyúlsz, előkapod a kézkrémes tubust és a magasba tartod. A púpos kameraállványa megáll a levegőben. Fegyverét elejtve mohón kap a kézkrém után.
- D-de a homoszexet MÉG A MÁSIK FÉL ENGEDÉLYÉVEL is k-kizárjuk! - dadogja.
Aprót bólintasz és keményen a nyelvedbe harapsz, hogy újabb ájulás nélkül elviseld a látványt, ahogy föléd magasodva, továbbra is a mankóra támaszkodva krémezni kezdi magát.
- És most te is – selypíti, és feléd nyújtja a tubust.


Mit teszel?
Előveszed a farkad, megpróbálva időt nyerni? (Lapozz a 43-ra!)
Visszautasítod az ajánlatát? (Lapozz a 3-ra!)
Lelocsolod vízzel? (Lapozz a 62-re!)43.
Masztipartiba keveredtél SoDI-val. A világ szégyene vagy. Kalandod itt véget ért!62.
Pillanatnyi készületlenségét kihasználva a kulacsodban lévő tiszta vízzel leöntöd a púpost. Hátratántorodik, majd kétségbeesetten zihálni kezd. Mocskos hajából sötétbarna csíkot húzva folyik le arcán a víz. Fejét, arcát a használt zsebkendőkbe törölve próbál megszabadulni a víztől, ami épp elég időt ad neked arra, hogy feltápászkodj és lefejeld. Küzdj meg vele!


SoDI
Ügyesség: 6 Életerő: 18


Amennyiben életerő pontjai 4-re vagy az alá csökkennek, SoDI hangos jajongással megadja magát és az ágyneműtartóba bújik, de a bejárati ajtó kulcsát nem hajlandó kiadni. A középen barna csíkos ülőhuzattal mit sem törődve leülsz a számítógép elé.
Emlékszel még a púpos jelszavára? Ha igen, lapozz az első három számjegynek megfelelő oldalra!239.
Villámgyorsan belépsz a púpos youtube-accountjába és megváltoztatod a jelszót. SoDI az ágyneműtartóban fetrengve látja, mit művelsz, és szamárhangon visongva próbál leállítani. Mankója nélkül azonban képtelen feltápászkodni és teknősként himbálja magát domború púpján.
A blogját is törlöd, mire sikerül kinyúlnia a kameraállványért, amivel feléd suhint. Ügyesen kitérsz előle, így csak "Laptopra" feliratú malacperselyét töri össze, amiből 45 forint és egy kulcs hullik ki. Felemeled a földről a kulcsot és kirohansz az ajtón. Elszaladsz Krokó kihűlt teteme mellett, balra fordulsz, végigegyensúlyozol a fekáliától csúszós folyosón, átléped a latrinából kilapátolt bélsárhalmot és kinyitod a bejárati ajtót.
A púpos őrült visongása még sokáig visszhangzik a füledben.


Győztél!