001 ITT KEZDD EL A SODIPEDIÁT

Innen: Sodipedia
A lap korábbi változatát látod, amilyen SnecológiaDocens (vitalap | szerkesztései) 2021. október 28., 18:28-kor történt szerkesztése után volt. (SnecológiaDocens átnevezte a(z) 001 ITT KEZDD EL A SODIPEDIÁT! lapot a következő névre: 001 ITT KEZDD EL A SODIPEDIÁT)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Többen kérdezték, hogy mitől is olyan nagy szám ez a SoDI, akiről a Sodipedia és Sodifórum szól, egyáltalán mit kell tudni róla, miért követik ennyien, miért veszi őt körbe ennyi utálkozó hang? Vagy tényleg arról lenne szó, hogy itt van egy fogyatékos debil, akit rosszindulatú, gonosz trollok cseszegetnek folyamatosan? Belátjuk, hogy elsőre nem egyszerű az eligazodás azok számára, akik valamilyen úton-módon rátaláltak a Sodiverzumra - szembetalálták magukat egy tonnányi szócikkel felvértezett Wikipedia oldallal, egy többszázezer (!) kommentet számláló fórummal, mindenféle (jórészt előnytelen) fotómontázzsal, gúnyrajzzal, gusztustalan, perverz videókkal.

Ez a szócikk próbál segíteni abban, hogy a látogató legalább valami hozzávetőleges képet kapjon arról, mi is ez az egész. És merre induljon el, ha fel kívánja fedezni a Sodiverzumot, annak "szakkifejezéseit" és szereplőit. Ebben a cikkben igyekszünk az elsőre felmerült, legtipikusabb kérdésekre válaszolni. Ezek tisztázása után talán már valamelyest érthetőbb lesz a Sodipedia oldalon és a Sodifórumon eligazodni.


Ki ez a SoDI?

SoDI, vagy valódi nevén Kiss Endre Farkas egy olyan elképesztő figura, akiből nem sok rohangál a földbolygón. Egy igazi anti-celeb. Menthetetlenül figyelemkurva, ami azt jelenti, hogy saját életének szinte minden rezdülését közzéteszi, köztük a legcikibb, legkínosabb dolgokat is, amiket épeszű ember inkább a legmélyebb csöndben rejtegetne. Szégyenérzete gyakorlatilag nincs.

SoDI többeknek ismerős lehet 2006 környékéről, a Gyurcsány-kormány elleni nemzeti radikális tüntetésekről, ahol mindig az események sűrűjében mozgott, mint videós, riporter. Akkoriban szélsőséges hangvételű blogot vezetett ("Egy egyetemista srác pereket provokál maga ellen"), szoros viszonyban volt Gaudi-Nagy Tamással és Morvai Krisztinával. Később a kilakoltatások elleni tüntetéseken, megmozdulásokon kamerázott. Még később internetes videós karrierrel is megpróbálkozott, vlogger, Twitch-streamer, gamer próbált lenni. Internetes munkásságát a legelejétől a jelenkorig átszövi perverz, beteges magamutogatási vágya és szexuális aberrációi, amikkel lépten-nyomon lebukik.

Közös jellemzője minden egykori és jelenlegi tevékenységének, hogy borzasztó minőségben, elképesztő igénytelenséggel műveli, amit művel.

SoDI személyéről bővebben ITT lehet olvasni.


Mit jelent a SoDI becenév?

Endre már fiatalkorától kezdve magára aggatta a (kisbetű-nagybetű tekintetében következetes) SoDI becenevet, ennek eredetét senki sem tudja. A legtöbben egyetértenek abban, hogy ez a Son of Divine Israel rövidítése. Ami a szemita származású Endre esetében érthető, azonban a későbbi antiszemitává válása fényében legalábbis érdekes.


Kik azok a snecológusok?

A SoDI életét és munkásságát követők, kommentelők nevezik így magukat. A kifejezés onnan származik, hogy SoDI egyik gúnyneve Sneci. A snecológusok magukat humorosan az ELTE Snecológia Tanszéknek nevezik, erről bővebben ITT.


Miért olyan érdekes ez a SoDI, miért követik ennyien?

Erre a kérdésre borzasztó nehéz válaszolni. Leginkább azért, mert a válasz nagyjából hasonló ahhoz, amiket a "Maunika show-s" cigányrikácsolásokon, trash videósok primitív, alpári netszemetén szórakozó, azon hahotázó érdeklődők adnának. Valahol mindannyian tudjuk, hogy borzasztó ciki az egész (ezért a legtöbben a családnak, munkatársaknak, ismerősöknek nem is merik bevallani, hogy SoDI-t követik vagy Sodifórumoznak), de valami megmagyarázhatatlan módon mégis beszippantott sokakat ez az univerzum és onnantól folyamatos késztetést éreznek, hogy kövessék, esetleg kommentálják is a történéseket.

Hogy miért?

 • Leginkább azért, mert valami elképesztően szórakoztató. Nem csak Endre miatt, akinek újabb és újabb röhejes baromságait, magas lóról arcoskodásait, majd szükségszerűen bekövetkező pofára eséseit kéjes élvezettel kísérik figyelemmel a követői. Hanem a Sodifórumra író snecológusok hihetetlen kreativitása miatt is. Humoros, szórakoztató kommentek százezrei, vicces fotómontázsok és videók, novellák SoDI-ról és a többi élősködő retardról, szórakoztató sztorik, SoDI felkérdezése a kommentekben, és a Sodipedia szócikkei. Sokaknak volt problémája belőle, hogy munkahelyi meetingen, egyetemi előadáson, a békésen alvó család mellett visítva felröhögtek a fórumot olvasgatva.
 • Sokan érzik úgy, hogy Endre már olyan szinten lealázta magát, olyan mélyre süllyedt, ami már a snecológusok legvadabb fantáziáit is túlszárnyalja. De MINDIG bebizonyosodik, hogy van még lejjebb, amit pedig már senki nem képzelt volna. És ha ez már esetleg tényleg a végnek tűnik, jön egy MÉG MÉLYEBB szint, ami további elképedésre ad okot. És így tovább... Már csak ezért is követik őt sokan, mert egyszerűen LÁTNI AKARJÁK, hol lesz ennek az egésznek a vége. Mindig újabb és újabb zuhanás és bukás, de folyamatosan kiderül, hogy még mindig van lejjebb...
 • Sokakat felháborít Endre kezdetektől hangoztatott nagyképűsége és pofátlansága, aminek még alapja sincsen, hiszen fiatalkora óta folyamatosan billeg a hajléktalanság határán. Így sokaknak egyfajta lelki kielégültség követni, netán tenni is érte, hogy az arrogáns, undorító, nagypofájú, lenéző, nőgyűlölő, magyarellenes SoDI ismét pofára essen.
 • Bár Endre perverz szexualitása már korábban is napvilágra került, 2020-ban saját maga szolgáltatott egyértelmű bizonyítékokat pedofil hajlamairól. Sokan felháborodtak és tenni is akarnak azért, hogy ez a pedofil szörnyeteg ne maradjon szabadlábon. Erről bővebben ITT.


A snecológusok tényleg vadliberális, nemzetellenes zsidók? Akik csak a jobboldali munkássága és meggyőződése miatt szálltak rá SoDI-ra és másokra?

Ennek a kezdetekben lehetett valami alapja, amikor a snecológusok még az Index fórumain kommenteltek, őket Indexzsidóknak titulálták. Mára azonban rendkívül sokoldalúvá vált a társaság. Vannak köztük, akik liberálisként határozzák meg magukat, vannak akik a jobboldali felfogásukat hangoztatják. Vannak köztük újságírók, informatikusok, jogászok, orvosok, cégvezetők, diákok, börtöntöltelékek, drogosok, stb.

És éppen ez az érdekes a snecológiában, hogy ezek az esetenként eltérő világnézetű és hátterű emberek is közös platformra tudtak helyezkedni - elítélik az élősködő, magas lóról pofázó, munkaundoros, fortyogva gyűlölködő, minőségtelen SoDI-t és a hasonló retard társait. Vagyis ami több, mint figyelemre méltó: maga a snecológia teremtette meg azt a nemzeti minimumot és közös platformot, amire a politika évtizedek óta képtelen!

Az pedig óriási csúsztatás, hogy a masztipartis, interneten farokverő videókat közzétevő, külföldről a magyarokat lenéző, a nemzeti értékekre ezerszer rárontó, magát sokszor az istennek tituláló antikeresztény, perverz homo/biszexuális, pedofil hajlamú, világnézetét akár egy napon belül alsógatyaként váltogató SoDI jobboldali meggyőződésű lenne. Ő maga a két lábon járó SZDSZ.


Hol lehet SoDI viselt dolgairól tájékozódni?

Elsősorban a Sodipedián. Másodsorban a Sodifórumon. De YouTube csatornák, coub-ok és egyebek is jó alapanyagok lehetnek.


Belenéztem, beleolvasgattam én is, de nekem az jön le, hogy ez egy mentálisan sérült, alkoholista ember, akin nem lenne szabad gúnyolódni.

Az elején sokaknak így jön le (több snecológus is így volt vele eleinte). Sőt, sokak ezáltal úgy látják, hogy a snecológusok gonosz, rosszindulatú trollok, akik egy fogyatékos, "jobb sorsra érdemes fiatalembert" vegzálnak.

De hadd kérdezzük meg, valóban gonosz, rosszindulatú, aljas trollok-e azok, akik folyamatosan arra akarják rávenni Endrét, hogy:

 • Németországban megkeresett magas fizetéséből rendszeresen támogassa nyugdíjas, nehéz körülmények között élő szüleit,
 • Keresse fel végre az apját, támogassa a szerencsétlen körülmények között élő embert, vagy legalább tartsa a kapcsolatot vele, találkozzon vele olykor (még annyit erről a "troll közösségről", hogy ezek a bizonyos trollok az egyik karácsonykor Endre helyett dobtak össze pénzt ajándékra és juttatták el a nélkülöző embernek),
 • Kárpótolja szüleit, akik rengeteget költöttek a taníttatására, jó körülményeire, de végül lustasága, nemtörődömsége és dologtalansága miatt több ház árát bukták el,
 • Különösen most, hogy magas fizetése van, fizesse vissza több barátjának, a Diákhitelközpontnak, a hitelező bankoknak a kölcsöneit, tartozásait, ahogy tisztességes emberhez illik,
 • Képezze magát, végezzen el komolyan vehető kurzusokat, iskolákat, hogy munkájában sikeresebb lehessen,
 • Munkájában ne lusta és nemtörődöm, hanem szorgalmas és igyekvő legyen, hogy esélye legyen hosszú távon komoly, jól fizető munkahelyen megmaradni,
 • Kérjen bocsánatot mindazoktól, akikről gyalázatos módon írt, megbántott, megsértett internetes blogján,
 • Beszéljen tisztelettel az emberekkel, különösen a nőkkel, akikről folyamatosan gyűlölködően ír,
 • Tegye rendbe az egészségét, csináltassa meg a fogait, egyenesítse ki a púpját, sportoljon rendszeresen?


Mindezekről jól tanúskodnak a SoDI anyjának és az élősködését támogató Pénzmentő Kft-nek írt snecológus-levelek.

Endre elképesztő mennyiségű életvezetési tanácsot kap a snecológusoktól a kezdetek óta, és ha csak egy töredékét is megfogadta volna, ma normális életet élő, relative sikeres, boldog ember lenne. De ő a legjobb szándékú tanácsokra, javaslatokra is nagyképű fölényeskedéssel reagált. Így nem csoda, hogy még a legjobb szándékú követői is átfordulnak arra az oldalra, hogy ez a gusztustalan alak tényleg megérdemel minden szívatást.


Ez tehát az a pont, amikor az Olvasó talán megérti, mi vezeti el az értetlenkedőket oda, hogy maguk is Soditrollá váljanak.


Ha SoDI-val csak annyi lenne a baj, hogy mentálisan sérült és alkoholista, a snecológusok egyáltalán nem foglalkoznának vele. Azért szálltak rá, mert egy éjsötét lelkű, gonosz ember. Egy gyűlölködő, magyarokat lenéző, adócsaló, hitelbűnöző, uzsorás, nőgyűlölő, munkakerülő, élősködő, gyáva, aljas lelkű ember. Aki viszont nagyon is tudatában van annak, amiket mond és amiket cselekszik. Tehát közel sem egy gyámoltalan, beszámíthatatlan szellemi fogyatékos, akit sajnálni kell.

Az újonnan jötteknek fontos tudni: Endrének kifejezett taktikája a saját maga iránt sajnálatot keltő "jobb sorsra érdemes fiatalember" recept. Így élősködött éveken keresztül másokon, eltartatta magát, dolgozni nem akart elmenni, mert megsajnálták és gondoskodtak "szegény, jobb sorsra érdemes fiatalemberről".


Kik azok a figurák, akiket SoDI-val kapcsolatban emlegetnek? Tajgi, RGL, Krokó tanár úr, Kisboros, Fórizs Eszter, Kovács Márk, Andi, SF, Tex, Rósza, stb?

Általában ökölszabályként kimondható, hogy akit rendszeresen SoDI-val egy platformon emlegetnek, az szinte biztosan élősködő, munkakerülő retard és/vagy elmebeteg. Legtöbbjükről a Ki kicsoda a snecológiában? szócikk értekezik. Néhányuknak saját szócikkük is van.


Most már nekem is felkeltette a figyelmemet ez a SoDI. Hogyan kezdjek neki, hogy legalább valamilyen szinten átlássam a Sodiverzumot, és értsem azt, ami történik?

 • Általában a Sodipedia a legjobb kiindulási pont. Elsőre azt érdemes elolvasni, ki is az a SoDI. Erről a SoDI, Meet SoDI szócikkeket érdemes elolvasni.
 • A régebbi, nagypofájú, arrogáns, lenéző kommentjeit a Sodézetek oldalon érdemes átolvasni.
 • Hogy a tevékenységének kronológiát nagyjából átlássuk, és viselt dolgaival nagy vonalakban képben legyünk, a kronológiai szócikkeket érdemes átnézni:

Kronológia: az általános iskolától Vera néniig

Kronológia: 2018

Kronológia: 2019

Kronológia: 2020

De vicces formában foglalkozik ezzel az office home háborúk szócikk is.

Bevezetés a snecológiába I. vizsgasor

Bevezetés a snecológiába II. vizsgasor

Bevezetés a snecológiába III. vizsgasor

Bevezetés a snecológiába IV. vizsgasor


Ha valami kérdés merülne fel, vagy valami nem érthető, a forum.sodika.org-ra, vagyis a Sodifórumra érdemes felmenni, ahol rengeteg további információt lehet olvasni az ott kommentelő snecológusoktól, valamint a kérdéseket is fel lehet itt tenni. De lehet tetszőlegesen is böngészni a Sodifórum oldalait. A sok szavazatot kapott, bekékült kommentek jelentik a legviccesebb, leginkább figyelemreméltó bejegyzéseket.


Mennyire biztonságos felregisztrálni a Sodifórumra és ott kommentelni?

Biztonságosabb, mint más fórumoknál. A regisztrációnál mindössze nevet és jelszót kell megadni, még email címre sincs szükség. Tehát szó szerint bárki anonim módon regisztrálhat. Az újonnan regisztráltaknak még bizonyos kommentelési korlátok vannak, akiket viszont a kommentjeik alapján "befogad a közösség", már korlátlanul kommentelhetnek.

A fórum külföldi szerveren fut, üzemeltetője ismeretlen. Ezért nem kell attól tartani, hogy az üzemeltetőjét közvetlenül megkeresheti bárki, és kiadnak adatokat, IP címeket. Voltak korábban ilyen próbálkozások ("nagy erejű nyomozás"), de ezek mindig nevetségesen hamvába holtak.

Persze általában véve is igaz, hogy ne kommenteljünk olyan dolgokat, ami törvénybe ütközik. Valamint - SoDI-n és a többi retardon kívül - ne sértegessünk másokat. A fórumon a mondás: "troll a trollnak nem farkasa!"

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ha mondanivalónk, kérdésünk, felvetésünk van, azt normális hangnemben, tiszteletteljesen írjuk le. A Sodifórumra író rutinos, sokat látott "professzorok" már akár több évtizedes tudással, tapasztalattal rendelkeznek, többen elég sokat tettek le az asztalra a snecológia érdekében. Így nem kultiválják, ha valaki friss belépőként azonnal arcoskodni, követelőzni, okoskodni kezd.


Bónusz kérdés: Az hogy a fenébe lehet, hogy SoDI-nak ilyen elképesztő népszerűsége van, mégse képes azt pénzre váltani?

Ezt senki sem érti. Még a leghülyébbek is képesek a (negatív) sztárságból anyagi előnyöket kovácsolni. Endrének nem véletlenül Gyagyás az egyik gúnyneve.