A Rocskai klán

Innen: Sodipedia
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Sodirocskai2.jpeg

A Rocskai-klán és SoDI viszonya

A snecológia egyik legnagyobb, és mai napig megoldatlan rejtélye, hogy miért fogadta be Endrét a Rocskai család az általuk vezetett Kolosy téri Pénzmentő Kft. irodájába éveken át élősködni, miután Recskaboy lustasága és elégtelen keresete miatt a pátyi ház hitelekkel vált terheltté.


A Rocskai-klán alatt a következő személyeket értjük:

Dr. Rocskai János, a családfő, a kommunista rendszerben a pénzügyminisztérium magas rangú tisztviselője volt, később az APEH egyik vezetője. A Quaestor-ügy egyik gyanúsítottja, könyvvizsgálói tevékenysége miatt. Felesége, Kovács Veronika, a Pénzmentő Kft. egyik tulajdonosa, és fiuk, Rocskai Gergely. Gergő mellett van egy másik fiú is, de ő sosem került közvetlen kapcsolatba SoDI-val, így ő a snecológia szempontjából irreleváns.

Kovács Veronika elvileg Endre anyjának, Bata Gyöngyinek régi barátnője, ezen viszony alapján fogadták be Endrét az irodába, amikor a pátyi helyzet már tarthatatlanná vált. Eredetileg csak pár napról, hétről volt szó, amíg sikerül rendezni az adósságokat, de Rocskaiék ekkor még nem sejtették, hogy egy feketeöves élősködővel van dolguk, aki - mint egy horda ágyi poloska - évekre befészkelte magát az iroda egyik szobájába. Rocskaiék furcsa módon nem csak tűrték az önkényes lakásfoglalást, hanem még asszisztáltak is hozzá, hogy Endrét eltartsák: érdemben dolgoznia nem kellett, valami ismerős gányoldában (Groteszk Kreatív Társulat) végzett tessék-lássék alibi munkát. Etették, elnézték a haszontalan időtöltéseit - és ami a legdurvább, az irodában történő faszverő videóit is (amit nyilvánvalóan az "ártalmatlan trollok" azonnal eljuttattak Rocskaiéknak a Recska-gate idején). Pedig minden jóérzésű ember egy ilyen eset után úgy rúgta volna ki a gnómot a megbecstelenített lakásából, hogy a púpja szikrát hány a flaszteren.


A snecológusok szimatja ösztönösen valami sötét titkot jelzett...


Penzmentogate.jpeg

Több elmélet is született arról, miért voltak Rocskaiék ennyire elnézőek SoDI-val, miért tartották el minden botránya ellenére is. A "hivatalos verzió" szerint Vera néni megsajnálta a (saját megfogalmazása szerint) "jobb sorsra érdemes fiatalembert", és mivel saját fiai már kiröppentek a fészekből, örült, hogy valaki felett anyáskodhat, (szintén saját megfogalmazása szerint) "anyja helyett anyja" lehet. Endrének persze tökéletes volt az eltartott státusz, ezt a legutolsó pillanatig kihasználta. De felmerült olyan is, hogy Endre valójában Rocskai János gyermeke, aki a Bata Gyöngyivel való félrelépés folytán született, és a látványos botrány, ill. a szennyes kiteregetésének elkerülése végett fogadták be az irodába. Tény, hogy arcberendezesük feltűnően hasonlít.

Sodirocskai.jpeg

Ám a szexnagyi és az XXL-es atléta fotója óta tudjuk, hogy SoDI idős házaspárok szexuális játékszereként is funkcionált, ő maga is kínálkozott ilyen szerepre a szexhirdetéseiben. Így az sem lehetetlen, hogy a Rocskai házaspárnál is hasonló perverz szexuális játékokra kényszerítették a lakhatásért cserébe, mint a sarokban meztelenül faszt verő púpos koboldot. De az is adja magát, hogy a Quaestor csalásba keveredett Rocskainak tökéletes volt az együgyű balek Endre és annak Batali Bt-je. Endréről tudott, hogy a legkisebb nyomás hatására bármit aláír, így remekül rá lehet tolni a felelősséget, ha borul a Quaestor-bili. Ezt a verziót erősíti, hogy Endre személyi igazolványa és számlatömbje egyaránt a Kolosy téren "felejtődött" Berlinbe költözése idején, másrészt 2016. újévkor rendőrség hurcolta el Endrét a Kolosy téri irodából, számlázási csalás ügyében nyomozva.

Sodikolosy.jpeg
Quaestor.jpeg


Akárhogy is volt, a család tagjainak véleménye erősen megoszlott az irodában csövező SoDI-ról:

  • Vera néni haláláig védte, mentegette, a déli széltől is óvta. Főzött rá, mosta a telerecskázott, féknyomos alsógatyáit, stb.
  • A mogorva stílusú ávós kommunista Rocskai János leplezetlen megvetéssel tekintett a balek Endrére, igyekezett a lehető legkevesebb kontaktust tartani vele. Ráhagyta feleségére, mintegy érthetetlen, hülye női hóbortként a recskás tutujgatását. Pláne mikor kiderült, hogy az asszony halálos beteg, nem akarta utolsó időszakában elszomorítani háziállata elzavarásával. Egyszer állítólag annyira feldühödött az élősködő recskás pimaszságán, hogy leköpte.
  • Gergő hasonlóképpen igyekezett a lehető legnagyobb távolságot tartani Recskaboytól. Ő is megvetette, elmebetegnek tartotta, de valószínűleg szintén nem akart beteg anyjának fájdalmat okozni. Így fogcsikorgatva még abba is belement, hogy a "lájfdéndzsör" idején autóval menekítse ki SoDI-t Berlinből, illetve '90-es évek eleji használt, kinőtt ruháit, Fubu pulcsijait a Gyagyásra hagyományozta. Még azt is eltűrte, hogy szerencsétlen anyja milliókat tapsoljon el Endre felesleges hóbortjaira és alibijeire - ami pedig az ő öröksége lett volna! Tudott róla, olykor maga is olvasta SoDI fórumát, és esetenként az ott tanult sodizmusokkal hergelte Recskaboy-t. Ugyanezt tette barátnője, aki akkoriban a Pénzmentő irodavezetője volt.


Sodiasztal.jpeg

SoDi maga is érezte, hogy addig a másodpercig van maradása Rocskaiéknál, amíg Vera néni él. Rengeteg ideje és esélye lett volna a saját lábára állni, de az igénytelen recskásnak tökéletesen elég volt, hogy a kanapé mögül előkapart forintokból álljon az egzisztenciája, kajának odadobják neki az asztalról leesett maradékot, és egy irodaasztal alatti hálózsákban hajthassa álomra a fejét sok éven keresztül. Alibi nyelvtanulását, az arra és a CV írásra kidobott milliókat (!!) csak a legutolsó pillanatban kezdte el komolyan venni. Jól kalkulált, mert Vera néni halála után Rocskaiék abban a pillanatban eltávolították a recskás gnómot a Pénzmentő irodájából, teljes felújítást, festést rendeltek el a lelakott, széjjelrecskázott, bepenészedett lakáson. Endre nagy szerencséjére pont sikerült Németországban munkát kapnia, így (ideiglenesen) megmenekült attól, hogy a Blaha aluljáróba kelljen áthurcolkodnia.

Hogy milyen volt Rocskai János és Gergő hozzáállása SoDIhoz, azt hűen reprezentálja azoknak az elfogott emaileknek a stílusa, amit 2018-ban valaszoltak neki [1], Recskaboy pofátlan követelőzésére reagálva:

Veraneni.jpeg

Ui: SoDI emberi minőségét tökéletesen tükrözi, hogy még Magyarországon tartózkodásaikor, halottak napján, stb. egyetlen egyszer se ment ki meglátogatni Vera néni sírját. Recskaboy egy legyintéssel elintézte azt az egyetlen embert a földkerekségen, aki valódi önzetlenséget és néminemű szeretet mutatott feléje, valamint a szó szoros értelemben életben tartotta, megakadályozta, hogy a Blahán fagyjon halálra.