A kihívás

Innen: Sodipedia
A lap korábbi változatát látod, amilyen Balek (vitalap | szerkesztései) 2020. június 2., 00:42-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Kiss Endre Farkas évek óta tartozik Gery Greyhoundnak egy el nem végzett munkáért. Gery többször próbálkozott ezt a pénzt behajtani, majd a 2019-es csatornapatkányként menekülés után SoDi ajánlatott tett: az ellopott ötven eurót az influenszerkarrierjére tekintettel közös videóban (mindkét fél beleegyezése esetén) hajlandó törleszteni.

2020. május 29-én Gery felhívást tett közzé:

"Szóval sodi felajánlotta nekem ezt a közös stream-et én pedig most ezt szeretném behajtani. Mert kitaláltam, hogy hogyan tudnánk jó közös műsort összerakni. És én arra gondoltam, hogy ha már így jó 3 éve elkezdtem így hobbiból programozgatni, akkor kihívnám a sodit egy versenyre ezzel kapcsolatban."


A verseny lényege, hogy mindketten élőben streamelnék, ahogy egy versenykódoló oldalon különböző feladatokat oldanak meg, miközben kommentálják, hogy éppen mit csinálnak. A versenyt az nyerné, aki az egy óra végére több pontot gyűjtött össze.

A megfutamodás

Sodi a kihívás fórumra linkelése után 1 órán belül megjelent, és a következőképpen reagált:

"Jó, majd valamelyik nap felfedezem a Twitch-néző gyerekekkel, hogy mi ez a fos." (forrás)

Ahogy azt a trollok rögtön megjósolták, sodi minden erejével megpróbálja ignorálni a kérdést. Ha mégis mentegetőzni próbál a legátlátszóbb, egymásnak is ellentmondó indokokat hozza fel:

  • nem kell bizonyítania a professzionalizmusát, mert a programozáson kívül még semmi mást nem csinált
  • nem volt ideje felkészülni a kihívás elfogadására sem, mert részmunkaidőben napi 2 órát kell dolgoznia

Technikai KO

Gery Greyhound főlényes győzelmet aratott a kontár, csatornapatkányként bújkáló Sodi felett. Sodit úgy kényszerítette púpra Gery, hogy állítása szerint szűk három évvel korábban írta meg az első Hello World! programját.