A nagy szemüvegrablás

Innen: Sodipedia
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Előzmények

SoDI a Reccs-karácsonynak nevezett 2021. december 22-i tivornya során (szegény Kántorhoz hasonlóan) elvesztette az Osmóját. Több nappal később felhívták a figyelmét arra, hogy az akkor éjjel közvetített live-okon nyomon követhető, hogy Gammer Bandinál volt utoljára. Tisztességes Gammer hirtelen meg is találta a „véletlenül hozzá keveredett” értékes tárgyat a táskájában és hajlandó is volt visszaadni. Így esett, hogy SoDI december 29-én meglátogatta enyves kezű cimboráját annak gyomaendrődi házában. Az este kellemesen telt:

Az este jól indult: SoDI sört is kapott, parókát is.
 • SoDI benyelt egy tonna töltöttkáposztát.
 • Bezsebelt néhány osztást Gammer feleségétől, például:

kérdés: SoDI akkor biszex?

SoDI: NEM.

Gammer felesége: Hát az azért én megkérdőjelezném, mert ...

 • Elmesélte, hogy az új melóhelyen megígérte, hogy betanul egy technológiát a kezdéshez, de rá se nézett.
 • Majd az utolsó vonatot megcélozva útnak indult Púpszász felé.

Nem sietett, mert Addaboy idő közben felvilágosította Goldát arról, hogy Merci Tibiből lett, így egy rosszhangulatú beszélgetésnek nézett elébe.

A nagy szemüvegrablás története

A vasútállomáson SoDI és Gammer búcsúzó live-ot indítottak. A sörmonológ közben melléjük toppant egy fiatalember, aki egy trash rajongóként mutatkozott be. A két trash rögvest fel is kérdezte, hogy hozott-e donétet vagy legalább egy kis sört ajándékba, majd a vonathoz totyogtak. Amint beállt a szerelvény, váratlan fordulat történt: a fiatalember letépte magáról a civil ruhát és trollszuperhősként lekapta a vekniről a gyerekszemüveget, autóba pattant és meglépett. A Púpos azt se tudta, hogy merre nézzen, egyik oldalt az vonat tűnt el, a másikon a pápaszem. A két barát azonnal rendőrt hívott, SoDI „Megölöm! Anyádat is, egész családodat kiirtom, te geci! Megvan az arcod és ki leszel irtva!” visítással verte fel Gyoma csendjét este 9-kor, míg a kékeket várták.

SoDI és az inkriminált szemüveg. SoDI szemüvegei általában 6-9 hónapot bírnak. A 2020 nyarán vásárolt például néhány hónapon belül eltörött, de a Gyagyás több hónapig járt be dolgozni úgy, hogy pillanatragasztóval próbálta javítgatni. 2021. április végén rászánta magát a nagy beruházásra és csináltatott egy újat. Az okulárét május 07-én vette át, de hamar kiderült, hogy gyerekméretű, legalábbis ami a szárát illeti: nem ér el a vekni széléig. Egy videóban elmesélte, hogy mikor felpróbálta, a szárát pont nem nézte, de legközelebb majd erre is figyel. Ez a szemüveg november második hetében roppant el, de a nem balek SoDI ezt a pillanatot nem arra használta, hogy csináltasson egy megfelelő méretű pápaszemet, hanem utánrendelte ugyanazt a rövidszárú keretet. Ez lett a majdnem elvesztett szemüveg, mely SoDI szerint egy egész család életével felér. Az ára egyébként 35-70 ezer forintnak megfelelő euró volt, de a pontos érték nem ismert, mert a rendeléskor még 100 euróról beszélt, de a nagy esemény utáni több órás roham alatt folyamatosan nőtt az értéke (60 > 70k > 80k). Valószínűleg csak a keret volt új, a lencsék a korábbi gyerekszemüveg maradványai.

A rendőri intézkedés során SoDI és Gammer is live-olt. Hiába bizonygatták a járőröknek, hogy rablás áldozatai lettek, a rendőrök kezdettől maximum lopásnak látták a dolgot. A vasútállomás biztonsági embere és egy arra járó fiatal egy általuk ismert gyomai huszonéves srácként (L.V.) azonosították az elkövetőt. A rendőrök még fel sem vették a vallomásokat (mivel a hisztérikusan ajvékoló SoDI-t többször is csendre kellett utasítani), felbukkant a Szemüveges troll, kezében a sértetlen szemüveggel. Az Platina Jávorszarvas-díjjal kitüntetett hős később azt nyilatkozta, hogy tett egy kört a környéken, hogy a vonat távozása után visszahozza a pápaszemet, de mire visszaért, már kiérkeztek a rendőrök. SoDI visszakapta a gyerekszemüveget (meg azt is, hogy pedofil), de továbbra sem volt képes megnyugodni. A rendőr végül egy ejnye-bejnyével útnak engedte a trollt (és felhívta a figyelmét, hogy az elhangzott életveszélyes fenyegetések miatt nyugodtan feljelentheti SoDI-t), ő maga pedig meg is tette a feljelentést Sneci ellen csendháborításért. A kotkodácsoló Gyagyás Gammer nyakán maradt egész éjszakára. Az idegeskedésben (és az 50 méteres üldözésben) megfáradt kalandorok nem épp józan állapotban felpattantak Gammer elektromos biciklijére és enyhe Kusturica-feelinggel visszazötyögtek Gammerhez.

A később Platina Jávorszarvas-díjjal kitüntetett hős nyilatkozata

Miután megérkeztek, SoDI még le sem vette a kabátját, de már live-ot indított és Gammer 8 éves nevelt lányától próbált sört szerezni, mondván „Nem vagyok olyan, aki részegen őrjöng, légy szíves hozz egy sört […] mert felrobbanok!”. Úgy 10 percig még képes volt bizonyos mértékű higgadtságot erőltetni magára, de aztán elkezdődtek az érdeklődő telefonok és szabadon engedte a démonjait. Két üvöltözés között a kislányból próbált empátiát kicsikarni: „Ezzel csúfolt engem [a Szemüveges troll], hogy pedofil vagyok.” Nagyjából ekkor (22:13) a fórum már tudta, hogy nem a SoDI által fennhangon vádolt L.V. az elkövető - nemes egyszerűséggel ráírtak Facebookon és kiderült. Mikor a Gyagyás kiment a mosdóba, Gammer kikapcsolta a közvetítést.

Ami ez után következett, minden várakozást felülmúlt. A következő hat, gyakran egymással párhuzamosan zajló live-ban a következő események követték egymást:

 • 22:34: SoDI a kamerát köpköde Gammer ebédlőasztalánál.
 • 22:35: Bevallotta, hogy Linzben kokainozott Mercivel.
 • 22:37: Teljesen elveszítette a kapcsolatot a valósággal: ismertlenekkel telefonált, de közben folyamatosan L.V.-hez üvöltözött.
 • 22:38: Merciből „kibaszott kollegina” lett.
 • Arcrángások közepette tombolt. Az állapota kísértetiesen hasonlított a 2020-as összeomláskor megfigyelthez.
 • 22:41: SoDI (L.V.-nek): „Megöllek... nem most, lehet majd húsz év múlva..."
 • 22:46: A csetfalon megkapta L.V. állítólagos címét. Fel is pattant, hogy elindul mészárolni („Embert akarok ölni! Most írták a címét! Fel akarom gyújtani a házát!"), de Gammer felvilágosította, hogy a megadott cím alatt tartózkodik éppen.
 • 23:03: SoDI ekkor már Gammerrel indult volna egy újabb csetfalon közölt címre mészárolni, de felbukkant Gammer felesége: „Sehova nem mentek András. Ha megpróbálsz elmenni, kidobálom az összes gecis ruhádat!"
 • 23:16: Gammer benyögte: „A rendőr a nézőm."
 • 23:39: Felbukkantak a rendőrök Gammernél, hogy közöljék SoDI-val, hogy az általa fenyegetett L.V. nem a Szemüveges troll. Mint kiderült, a Gyomán lakó L.V. és az édesanyja (a továbbiakban: Anyuka) is nézte az őrjöngő live-ot, és annak láttán, hogy SoDI mindent megtesz, hogy kiderítse a címüket, miközben életveszélyesen fenyegeti őket, alaposan megijedtek és értesítették a rendőröket. A család háza előtt biztos, ami biztos leparkolt egy rendőrautó, egy járőr pedig Gammeréket kereste fel, hogy lehűtse a kedélyeket. Sneci bocsánatkérő videót ígért, de a kedélyállapota – finoman szólva – nem lett nyugodtabb.
 • 23:47: SoDI elkezdte leszedni L.V. nevét a korábban indított, rágalmazó live-ok címéből.
SoDI egyik beszédes című live-ja
 • 23:50: Az Anyuka felhívta SoDI-t. A beszélgetés során elsírta magát, de Sneci nem is hallgatta meg, csak dühödten bizonygatta, hogy ő is áldozat és többször elismételte, hogy meg akarta ölni a fiát:

Anyuka: „És ha megölöd? És ha holnap reggel kimegy a gyerekem az utcára és elkapod és megölöd? Vagy ránk gyújtod a házat?”

Sodi: „Ez lett volna. E-e-elnézést kérek, öö, de bocsánat, de, de, de, de legyünk őszinték.”

Anyuka: „Ha ez megtörténik, ez megtörtént volna, úgy, hogy nem vagy biztos abban, hogy...”

Sodi: „De legyünk őszinték, legyünk őszinték, de nem, én egy őszinte ember vagyok, most ne nézz így rám, ne nézz így rám, ne nézz így rám Bandi! Én őszinte ember vagyok hölgyem, hogyha a rendőrök nem jöttek volna ide és nem tisztázták volna, akkor én ebben lettem volna, de most meg nem vagyok ebben.”

SoDI az őrület jeleit mutatta
 • 23:27: SoDI végül másfél órás bocsánatkérő live-ot ígért az Anyukának.
 • 0:00: Merci közben SoDI csetfalán röhögött, de a mattrészeg, pszichotikus állapotban lévő Púpos észre sem vette.
 • 0:05: SoDI arról loopolt a telefon másik végén lévő Anyukának, hogy mennyi pénzt bukott Mercin: „600 ezret tőlem az elmúlt két hétben valami geci lehúzott” és azzal próbálta megnyugtatni a hölgyet, hogy: „Ausztriában az elmúlt 2 hétben 4-szer járt nálam a rendőr!"
 • 0:12: SoDI: „A munkaidő az élet!" – ezzel összegezte azt, hogy a Szemüveges troll élete kevesebbet ér, mint a gyerekszemüveg. Ugyanis előfordulhatott volna, hogy Snecinek másnap dolgoznia kell, és akkor kiesett volna a munkából, mivel Gyomán rekedt. Márpedig ha kiesik a munkából, akkor az életből is. A valóságban persze ki volt rúgva, 2022.01.10-én kezdett az új gányoldában.
 • 0:14: SoDI vad süsüzésbe kezdett, mert épp nekiállt volna elkészíteni a bocsánatkérő videót, amikor nagy erőkkel megindultak a messenger- és telefonhívások.
 • 0:16: SoDI a Szemüveges trollnak: "Te meg a halállistámon vagy, te szar!" Körülbelül ekkor Gammer bement a belső szobába ellenőrizni, hogy behallatszik-e Sneci elmebeteg üvöltözése.
 • 0:18: Addabboy hívása is befutott, SoDI őrjöngött („Mi a faszról beszéltél anyámmal?! Megöllek te fasz, ha nem akarsz egy kibaszott pengét a nyakadba!”, „Átszúrom a nyakadat, megöllek”), de a Baby Shark mély orgánumú dúdolását hallva kissé kezdett lecsendesülni. A vonal bontása után azonban tovább folytatódtak a bocsánatkérő videó elkészítését akadályozó hívások, így Sneci perceken belül visszapörgött.
 • 0:21: Gammer felesége ismét kirontott a szobából és adta az ívet a Recskásnak.
 • 0:24: SoDI Gammer feleségének: „THE SZHAAAAAAAAAR! RENDŐRÖKNEK MEGÍGÉRTÜNK EGY LIVE-OT, AZ KELL!!!"
Gammer szégyelli magát SoDI helyett
 • 0:26: SoDI agyát elöntötte a paranoia. Mivel eszébe sem jutott, hogy Gammer stream-elhette a korábbiakat (egészen pontosan azt, amikor megígérte az Anyukának, hogy azonnal elkezdi a bocsánatkérő live-ot), a fejébe vette, hogy az Anyuka csakis egy trollvezér lehet, aki megszervezte, hogy hívogassák. Gammer próbálta jobb belátásra bírni, de ezzel csak annyit ért el, hogy Sneci kis híján nekiugrott: „TE MONDTAD HOGY VEGYEM KOMOLYAN EZT A CSAJT [azaz az Anyukát]! KIBASZOTT TROLLGECI VAGY TE IS!"
 • 0:34: SoDI az Anyukáról: „Ez a szemét kurva is csak troll lehet!"
 • 0:41: A hívások alábbhagytak, dübörgött a Gammer által betett zene, Sneci pedig összezuhanva ült az ebédlőasztalnál és vadul csetelt, mert az Anyuka ráírt, hogy várja a bocsánatkérést.
 • 0:44: SoDI nem bírta tovább és visszahívta az Anyukát, hogy face-to-face is megvádolja, hogy az egész szemüveges kalandot ő szervezte meg: egy általa beépített ember adta meg L.V. facebookprofilját a vasútállomáson és aztán az ő parancsára hívogatta egyszerre 20-30 ember. Gammer lemondóan összegezte a helyzetet: „Te tényleg beteg vagy, Sodi" (Pár nappal korábban a Gyagyás egy könyörgős videóban hüppögte Mercinek, hogy becsszó nem őrült.)
 • 0:47: SoDI magában motyogta: „Mindenki benne van, ez is benne van", aztán tovább üvöltött: „Ott röhög a kibaszott fiával a picsa."
 • 0:50: Elindult a “bocsánatkérős live”, melynek első mondata a következő volt: „Mindenki, aki él és mozog, megdögölhet.”
 • 0:56: SoDI-nak körülbelül eddigre sikerült megállapodnia magával a gyerekszemüveg árában, legalábbis ekkor már viszonylag hosszú idő óta kitartott a 70 ezernél (korábban volt 60 és 80 ezer is).
 • 1:05: Snecinek kezdett leesni, hogy Gammer live-olt és ezért tudták a trollok, hogy mikor kell hívogatni (SoDI: „Azt hittem hogy az titkos, hogy én a hölggyel egyeztetek és ez kiment a live-ban"). Gammer először nem merte bevallani, hogy tényleg stream-elte az “alkudozási folyamatot”.
SoDI rádöbbent, hogy az Anyuka rágalmazása élőben ment
 • 1:22 Az Anyuka ismét felhívta SoDI-t, hogy még mindig várja a bocsánatkérést. A Gyagyás „Most helyzet van!" felkiáltással rávágta a telefont.
 • 1:25: Elindult az új bocsánatkérő live "Mindenki Troll Live" címmel.
 • 1:33: SoDI: „Édes faszom, valamivel ki kell ezeket engesztelni, ezek tényleg ártatlanok, szerencsétlenek." Ennek ellenére továbbra sem volt képes kimondani, hogy bocsánatot kér L.V.-től és családjától, csak azt sorolta, hogy ki volt a hibás: a „rabló", a sör, a trollok, a rendőrök, Gammer és úgy általában mindenki más.
 • 1:53: Merci is live-ot indított, ezzel teljesen beroppantotta a nézettséget. Egy szálló sokágyas hálóterméből közvetített, horkolás és Lyudka rikácsolása hallatszott. Merci nézőinek száma 247 fő volt, míg a sodiloopot 93, Gammer jópofizását pedig 88 ember követte.
 • 2:01: SoDI levelet küldött az Anyukának: „Azt ki kell hangsúlyozni, hogy jogos lett volna, ha ő lett volna [a Szemüveges troll]". Gammer rákérdezett, hogy SoDI bocsánatot kért-e a családtól, mire a Gyagyás odavágta, hogy: „Igen. De nem úgy hogy jajajaj bocsánat, hanem elmagyaráztam nekik, hogy a valódit meg keresem. És megbaszom. Meg akarom baszni.”
 • 3:02: SoDI a púpja körül forogva táncolt valami 70-es évek Greatest Hits-re, eszelősen vihorászott és énekelt. Gammer döbbenten nézte az udvari bolondot.
SoDI reggel még be sem lőtte a séróját, már live-ot indított

A reggel aztán nyugtalanítóan jó állapotban találta SoDI-t, a szervezete hozzászokhatott már a részeges őrjöngésekhez. Délelőtt 10 óra 16 perckor már el is hangzott, hogy „Bandi, nem megyünk el kis sörért?". A Gyagyás kora délután indult haza Goldához, aki már nem csak a Tibi > Merci ügy miatt volt morcos, hanem mert Sneci vele is üvöltözött egy sort a szemüvegrablás után a vasútállomáson. SoDI a hazafelé tartó úton a szolnoki Resti előtt is készített egy újabb bocsánatkérő videót, aztán hazakóválygott végre Púpszászra. Bár erre a napra több budapesti programja is volt, az anyukája szobafogságra ítélte.

Utóélet

SoDI január 5-én késő délután egy rövid videóval jelentkezett, melyben a kissé feszengő Anyuka elmondta, hogy megbocsátott az őt rágalmazó, fenyegető, halálra rémítő jávorszarvasnak. Szája szarkában azért mosoly bujkált, ami valószínűleg összefüggésben állt azzal, hogy Sneci később azt nyilatkozta, hogy tudja: ha az Anyuka bírósághoz fordult volna, úgy végezte volna, ahogy a Czenki mamás ügyben – vagyis egy nagyobb összegű sérelemdíj kifizetésére kötelezik. Az Lukács anyuka megbocsátása tehát nem lehetett ingyen.

Egyelőre nem tudjuk, hogy mennyi az annyi, de egy biztos: ez volt SoDI legdrágább szemüvege.

Források

Mivel az esemény egy live-cunamiban bontakozott ki, a követhetőség érdekében álljanak itt az eposz elemei kronológiai sorrendben.

 • Az expozíció, melyben SoDI visszakapja Gammertől az Osmóját.
 • A bonyodalom négy felvonásban: először elcsenődik a szemüveg, másodszor a ”hősök” várják a rendőrök megérkezését, harmadszor az intézkedés Gammer és negyedszer SoDI szemszögéből.
 • A drámai hárc három felvonásban: SoDI dühös, dühösebb, majd az ismételt rendőri intézkedés után teljes őrült.
 • A tetőpont, vagyis mikor SoDi rádöbben, hogy mi is történt.
 • A megoldás (mely Sneci esetében mindig a legelnyújtottabb) hat felvonásban: először “bocsánatot kér”, másodszor elmondja az igazságot, majd harmadszor megnyugszik, púptáncol és véget ér az este. Negyedszer megtörténik a reggeli józanodás (hogyvolt), ötödször a szolnoki bocsánatkérés, hatodszor pedig bekövetkezik a megbocsátás is.

A fórumon innentől olvashatóak a részletek.