Addabboy2209

A Sodipedia wikiből

2021. február 19-et írunk. SoDI médiabirodalma romokban. Régi YouTube csatornáit, amelyekre a legbüszkébb volt, a snecológusok machinációinak köszönhetően törölték, és csak hosszas könyörgés után ("könyöjgöm, péküjjünk ki!") kapta vissza a YouTube-tól. Ez után rögtön privátra állította, elérhetetlenné tette az összes videóját, hasonló esetek elkerülése végett. A Twitch-ről örökre kitiltották, mert élő adásban megvillantotta a szánalmas fityulóját (ex-23 cm-es piton). Egyedül a YouTube-os vlogja működik még, ahol heti rendszer(telen)séggel töltöget fel olykor rettenetesen unalmas, semmitmondó epizódokat, hogy leplezze végtelenül depresszív életét.

Ekkor született meg az Addabboy2209 Twitch csatorna, ahol az első videó azonnal a snecológiának lett szentelve. A videós a Sodipedia cikkeit kezdte felolvasgatni, szavalta az Irodalmi percek rovatot, olvasgatta a Sodifórumot, tolt egy végigjátszást a böngészőben játszható Sodmány Barlangjai kalandjátékból, valamint a Visszatérés Sodmány Barlangjaiba kalandjátékba is belekezdett. Addabboy további videói is a snecológia vezérfonala köré épülnek.

Addabboy videói jelentős különbséget mutattak a korábbi streamer-ekétől, akik belecsöppentek a Sodiverzumba (Anikovagyok, TheRavenCroaks, Goguboii, stb.). Utóbbiak előtt teljes mértékben ismeretlen volt SoDI élete és munkássága, perverz internetes lábnyoma, így számukra rendkívül meglepő és megdöbbentő volt, amikor módszeresen felfedezték a snecológia terjedelmes irodalmát. Addabboy-ról viszont már az elejétől fogva kiderült, hogy egy vérbeli feketeöves snecológus ült ezúttal kamera elé, aki SoDI életének és munkásságának legkisebb rezdülésével is tisztában van. Első stream-jeiben a Sodipediáról felolvasta a Bevezetés a snecológiába I-II. kérdéssort és pár kérdéstől eltekintve, szinte hibátlanul levizsgázott a snecológiai tanulmányokból. Addabboy a fórumon az egyik_néző nevű nick haverja, aki saját bevallása szerint már a 2006-7 évektől kezdve aktívan követi SoDI munkásságát és a Sodifórumot, pár éves kihagyásokkal.

Addabboy stream-jei óriási görbe tükröt jelentettek SoDI-nak. Endre több milliós "szetáppal" körbebástyázva is élvezhetetlen minőségű műsorokat szolgáltat, állandó technikai problémákkal, szavanként megvágott tartalommal, végtelenül unalmas, semmitmondó témákkal. Miközben folyamatosan piál minden egyes adásában és amikor már elég tütüke lecsúszott, ordít, őrjöng, visong a kamera előtt. A chatfalat, a nézőit le se szarja - bár igaz, 100%-ban csak trollok nézik. Ezzel szemben Addabboy mindössze egy szál telefonnal közvetített, épp csak elégséges hang- és képminőséggel. Azonban adásai szórakoztatók, viccesek voltak, folyamatosan figyelte a chatfalat és reagált egyre duzzadó közönségének kérdéseire, kommentjeire. A nézők pedig már egyre agresszívabban követeltál a donate-elés lehetőségét.

Többen megjegyezték, hogy Addabboy-nak rendkívül fülbesimuló orgánuma van, tehát még a hangszínét is élvezetes hallgatni. Stream-jeiben rendszeresen snecológiai témákat járt körbe, Sodipedia felolvasásai szórakoztatóak voltak, a Sodiverzum szereplőit is viccesen parodizálta ki (pl. SoDI farokvillantós jelenetét fürdőköpenyben, vagy ahogy eljátszotta, hogy az őt fenyegető Tajgi az utcán megverte). A snecológusok nagy lelkesedéssel követték Addabboy stream-jeit, akinek egyébként nagy szerepe volt abban is, hogy videóival számos új érdeklődőt bevonzott a snecológia világába. Addabboy legjelentősebb eredménye, hogy élő adásban látogatta meg és csicskította be Tajgit, aki ezzel teljesen feladta a harcot a tanszék ellen, és azóta végre a Sodifórumon sem őrjöng már.


2021. április 25-én azonban villámcsapásszerűen megváltozott Addabboy és a Snecológia Tanszék viszonya. A streamer hirtelen törölte az összes korábbi adását, majd pedig keményen bírálta a Sodifórumot és bizonyos snecológusokat, kijelentve, hogy a továbbiakban nem hajlandó közösséget vállalni a fórummal. Amennyit a zavaros fejtegetésből ki lehetett hámozni, a streamer-nél egy fórumon közzétett, meglehetősen gyenge trollkodás tette be a kaput, amibe őt is bele akarták rángatni. Valamint sérelmezte, hogy egyesek tényleg komolyan gondolják, hogy fizikailag is ellátnák a pedofil SoDI baját, ő maga kapott néhány olyan furcsa üzenetet és emailt, amik megijesztették.

A Snecológia Tanszék egész eddig alapvetően pozitívan viszonyult Addabboy munkásságához, méltatták a streamer stílusát, humorát és snecológiai elhivatottságát. Ez a bejelentés azonban rendkívül megosztotta a snecológusokat. Hirtelen nagyobb számban megjelentek azok a hangok, akik szerint már a kezdetektől káros és haszontalan volt Addabboy tevékenysége. De a legtöbbeket a szakítás stílusa háborított fel, hogy a streamer az őt felemelő közösségbe szállt bele páros lábbal. Valamint hogy a videóiban is folyamatos önpusztításban lévő videós - talán valamilyen módosult tudatállapot hatására - utolsó megnyilvánulásaiban teljesen összefüggéstelen zagyvaságokat delirált a fórumon, véglegesen leírva magát az őt még valamelyest támogatók előtt is.


Ironikus módon a szemlátomást mentálisan és függőségében igen hamar megborult Addabboy-tól ugyanazokkal a szavakkal kell búcsúzzunk, mint a pont őáltala becsicskított Tajgitól: kívánjuk neki, hogy sikerüljön mentális egészségének helyreállítására és démonjainak leküzdésére koncentrálnia.