Addabboy2209

Innen: Sodipedia
A lap korábbi változatát látod, amilyen SnecológiaDocens (vitalap | szerkesztései) 2021. február 25., 08:19-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „2021. február 19-et írunk. SoDI médiabirodalma romokban. Régi YouTube csatornáit, amelyekre a legbüszkébb volt, a s…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

2021. február 19-et írunk. SoDI médiabirodalma romokban. Régi YouTube csatornáit, amelyekre a legbüszkébb volt, a snecológusok machinációinak köszönhetően törölték, és csak hosszas könyörgés után ("könyöjgöm, péküjjünk ki!") kapta vissza a YouTube-tól. Ez után rögtön privátra állította, elérhetetlenné tette az összes videóját, hasonló esetek elkerülése végett. A Twitch-ről örökre kitiltották, mert élő adásban megvillantotta a szánalmas fityulóját (ex-23 cm-es piton). Egyedül a YouTube-os vlogja működik még, ahol heti rendszer(telen)séggel töltöget fel olykor rettenetesen unalmas, semmitmondó epizódokat, hogy leplezze végtelenül depresszív életét.

Ekkor született meg az Addabboy2209 Twitch csatorna, ahol az első videó azonnal a snecológiának lett szentelve. A videós a Sodipedia cikkeit kezdte felolvasgatni, szavalta az Irodalmi percek rovatot, olvasgatta a Sodifórumot, tolt egy végigjátszást a böngészőben játszható Sodmány Barlangjai kalandjátékból, valamint a Visszatérés Sodmány Barlangjaiba kalandjátékba is belekezdett. Addabboy további videói is a snecológia vezérfonala köré épülnek.

Addabboy videói jelentős különbséget mutatnak a korábbi streamer-ekétől, akik becsöppentek a Sodiverzumba (Anikovagyok, TheRavenCroaks, Goguboii, stb.). Utóbbiak előtt teljes mértékben ismeretlen volt SoDI élete és munkássága, perverz internetes lábnyoma, így számukra rendkívül meglepő és megdöbbentő volt, amikor módszeresen felfedezték a snecológia terjedelmes irodalmát. Addabboy-ról viszont már az elejétől fogva kiderült, hogy egy vérbeli feketeöves snecológus ült ezúttal kamera elé, aki SoDI életének és munkásságának legkisebb rezdülésével is tisztában van. Első stream-jeiben a Sodipediáról felolvasta a Bevezetés a snecológiába I-II. kérdéssort és pár kérdéstől eltekintve, szinte hibátlanul levizsgázott a snecológiai tanulmányokból. Addabboy a fórumon az egyik_néző nevű nick haverja, aki saját bevallása szerint már a 2006-7 évektől aktívan kezdve követi SoDI munkásságát és a Sodifórumot, pár éves kihagyásokkal.

Addabboy stream-jei óriási görbe tükröt jelentenek SoDI-nak. Endre több milliós "szetáppal" körbebástyázva is élvezhetetlen minőségű műsorokat szolgáltat, állandó technikai problémákkal, szavanként megvágott tartalommal, végtelenül unalmas, semmitmondó témákkal. Miközben folyamatosan piál minden egyes adásában és amikor már elég tütüke lecsúszott, ordít, őrjöng, visong a kamera előtt. A chatfalat, a nézőit le se szarja - bár igaz, 100%-ban csak trollok nézik. Ezzel szemben Addabboy mindössze egy szál telefonnal közvetít, épp csak elégséges hang- és képminőséggel. Azonban adásai szórakoztatók, viccesek, folyamatosan figyeli a chatfalat és reagál egyre duzzadó közönségének kérdéseire, kommentjeire. A nézők pedig már egyre agresszívabban követelik a donate-elés lehetőségét.

Többen megjegyezték, hogy Addabboy-nak rendkívül fülbesimuló orgánuma van, tehát még a hangszínét is élvezetes hallgatni. Stream-jeiben rendszeresen snecológiai témákat jár körbe, Sodipedia felolvasásai szórakoztatóak, a Sodiverzum szereplőit is viccesen parodizálja ki (pl. SoDI farokvillantós jelenetét fürdőköpenyben, vagy ahogy eljátszotta, hogy az őt fenyegető Tajgi az utcán megverte). A snecológusok nagy lelkesedéssel követik Addabboy stream-jeit, akinek egyébként nagy szerepe van abban is, hogy videóival számos új érdeklődőt bevonzott a snecológia világába.