Alkoholizmus

A Sodipedia wikiből

Mint az köztudott, az alkoholproblémákkal küszködő családokban, ahol vagy az apuka, vagy az anyuka, esetleg mindkettő sűrűn nyúl az italhoz, a gyereknek is jó esélye van arra, hogy ebben az életmódban szocializálódjon, számára is ez legyen a minta. Bár nem teljesen egyértelmű, hogy szülei alkoholproblémái vezették-e be Endrét az alkoholizálás világába vagy lumpen proli barátaitól látta a mintát, de a 2016-17-es évekre Endrénél már a teljesen kívülállók is megfigyelték, hogy Youtube videóiban képtelen meglenni anélkül, hogy sör vagy más alkohol lenne a keze ügyében és madárpókszerű ujjaival görcsösen megragadva, átszellemült fejjel szlopálja a nedűt.


A szülői minta

Endre apja, Kiss Endre János alkoholproblémáiról Sodi saját leírásaiban többször olvashatunk. Endre elmondása szerint apja a munkahelyének elvesztése és a csődbe ment házasság után az italban találta meg a búfelejtőt (az ok és okozati összefüggés nem egyértelmű, hogy az alkohol váltotta ki a lecsúszást vagy fordítva). A Nándorfejérvár úti recskabunkerben Sodi elmondása szerint apjánál gyakran látott vendégek voltak hasonló lumpen, alkoholista barátok, akik félig-meddig szinte ott is laktak már, sokszor éjszakába nyúlott a tivornyázás. Egyes snecológusok azt is véleményezik, amire bizonyíték ezeddig nincs, hogy a fiatal Endrét ezek a szörnyű alakok molesztálták, perverz szexuális játékokba vonták be, ami Recskaboy torz szexuális ízléséhez és fantáziáihoz is hozzájárult (az elméletet cáfolja, hogy Endre már sokkal korábban, a Bunkibank korszakban is fiatal kisfiúk nemi szervét fogdosta, fagyival és édességgel édesgette magához őket). Azt is maga Endre beszélte el, hogy egy alkalommal az egyetemi vizsgákhoz felkészülésre való ráhangolódás időszakában az apja minden tankönyvét eladta azért, hogy italt vehessen.

Endre anyja, Bata Gyöngyi életéről és szokásairól nem sokat tudunk, ám 2016 telén, amikor Endre meglátogatta az immár Újszászon lakó anyját, újonnan vásárolt ugrálórobotja kamerájával körbepásztázta a házat. Az omladozó vakolatú, elhanyagolt, hegyekben álló porral borított szobákban az ugrálórobot kamerája több helyen is üres alkoholos üvegeket örökített meg szanaszét szórva. Ez szintén egyértelműen utal rá, hogy Bata Gyöngyi sem ellenkezik kézzel-lábbal, ha alkoholról van szó.


Retardált NPC-k

A barát fogalmat nem ismerő Sodi (ismerőseit következetesen NPC-knek, Non-Player Character-nek nevezi a számítógépes játékokban használt kifejezés alapján, mint jelentéktelen, különösebb hasznot nem jelentő figurák) a Koppány csoport és más körök rendezvényein, tüntetésein megjelenve igyekezett minden alkalommal meghívatni magát erre-arra (amit a snecológusok pontszámmal értékelt élősködéssel mértek). Endre saját fotói tanúskodnak arról a legjobban, hogy az aznapi aktuális világmegmentés után rendszeresen valamilyen kocsmában, vendéglőben kötött ki a társaság, ahol sosem hiányozhatott a teli korsó sör. Endre mindig akkor készítette magáról a legelégedettebb és legnagyobb mosolyú képeket, ha teli korsóval a kezében pózolhatott.

Az egyik közeli NPC ismerőse, Rácz Gábor László, akivel egy időben sűrűn találkozott és kamerázott közösen Sodi, Ultimátum ÁFSZ nevű Youtube csatornáján több alkalommal is kendőzetlenül, nyíltan nevezte alkoholistának Recskaboyt.


A Youtube flokk

A 2017-ben indult berlini Youtube vlog (ejtsd: flokk) karrierje tanúskodik a legegyértelműbben Sodi minden visszafogottságot nélkülöző és egyre túlzóbb méreteket öltő alkoholizmusáról. Videóblogjaiban és gameplay videóiban minden egyes alkalommal ott áll a keze ügyében a sör vagy egyéb alkohol, amelyet hálás büffenések közepette vedel folyamatosan a videónézők szeme láttára. Gyakorlatilag egyik videója sem képzelhető el alkoholizálás nélkül. Amiben megoszlik a snecológusok véleménye, hogy a folyamatos bénázásokkal tarkított gameplay videók őrjöngései, visítozásai, autista fókahangokkal tarkított viháncolásai szintén az elfogyasztott alkohol hatásait, vagy inkább a szellemi leépülésnek a jeleit mutatja-e.

Az alkoholizálás visszatérő jelenlétét már teljesen kívülállók is megfigyelték a videókban. A The Agropanda videócsatornát üzemeltető Youtube-er készített egy vicces összeállítást Sneci legnagyobb őrjöngéseiből és bénázásaiból. Saját elmondása szerint a Sodi játszik csatornára teljesen véletlenül figyelt fel, nem volt tisztában Sodi meglehetősen színes előéletével. De a videó alatti kommentháborúban neki, mint kívülállónak is feltűnt (saját megfogalmazása szerint): "pár vlog videójába utólag belenéztünk és majdnem mindenhol előkerült valamiféle alkohol. Úgy ítéljük meg, hogy utóbbinak talán több köze lehet valaki szellemi leépüléséhez".

A játékközvetítéseken kívüli, saját ormótlan, élére állított kilós kenyér alkatú fejét nagytotálban mutató magyarázós vlogok (ún. vekni-flokk) közben sem maradhat ki az alkoholizálás. A Sodihoz hasonló homoszexuálisok által gyakran látogatott textilmentes szaunákból távozva, csuromvizesen is rendszeresen dönti magába a sört, nem törődve a kiizzadt, áthevült test és az alkohol egészségkárosító kombinációjával. Mi több, vekni-flokkjaiban azt is megemlítette Endre, hogy a szaunázás előtt is mindig legurít pár sört, hogy gátlásait ezzel oldja fel.