Andi

A Sodipedia wikiből

K. Andrea Berlinben élő liberális, anarchista meggyőződésű fotós, SoDI valószínűleg első igazi szerelme.

SoDI 2013 elején ismerkedett meg Andival egy kőbányai kilakoltatáson, a Krónikás a Koppány csoporttal ápolt kapcsolata, Andi pedig szociális érzékenysége révén került a helyszínre. A rendőrségi beavatkozással végződő esemény után egy ideig kettesben beszélgettek egy utcai padon, amiről videofelvétel is készült. Andi ekkor követhette el azt a hibát, hogy emberként viszonyult SoDI-hoz, kiváltva ezzel Recskaboy mániákus szerelmi fellángolását. Olaj volt az ágaskodó péniszre, hogy Andi szokása szerint meghívta magához új haverját Berlinbe.

SoDI élt a meghívással, és mind a trollfórumon, mind a Facebookon beszámolt első berlini utazásáról. Ezekből tudható, hogy napokig nem merte elhagyni Andi kisszobáját, és gyakorlatilag ugyanúgy a laptopja előtt töltötte az időt, mint a Kolosy téri recskairodában. Ugyanakkor elkottyintotta, hogy elutazása előtt két hétig tartózkodott a maszturbációtól, hogy amennyiben "valakivel" összejönne "valami", akkor "magabiztosan tudjon teljesíteni."

Nem jött össze, ám a kirándulás eseményeit minden bizonnyal további bátorításnak vette, és innentől mindent a szerelemnek rendelt alá. Némettanulásba kezdett autodidakta módon tankönyvekkel és szókártyákkal, amiről természetesen Excel-táblát vezetett. Bár a trollok sokáig egyszerűen a munkakerülés eszközének látták a németezést, valójában ez már a kiterjedt, mániákus zaklatás első lépcsője volt.


Zaklatás

Mivel először került ilyen helyzetbe, SoDI egészen gyerekes módszerekkel próbált szíve választottjához közel kerülni. Mindent belájkolt a Facebookon, aminek köze van Németországhoz, köztük berlini könyvelőirodákat. Mint utóbb kiderült, eközben folyamatosan e-mailekkel bombázta Andit, amelyeket ő maga "retorikai mesterműveknek" tart. Ezekben beszámolt eseménytelen életének minden apró történéséről, és - egykori blogjához hasonlóan - színkódolással és tipográfiával próbálta őket könnyebben emészthetővé tenni, ám ez nem sikerült.

"Eddig bíztam abban, hogy ha üzeneteimet retorikailag tökéletesre formálom: stilisztikailag, tömörség, és érthetőség tekintetében, a bevezetés-tárgyalás-lezárás hármas egységét betartva, az megoldást jelenthet, de hiába értem el a végére ebben olyan teljesítményt, hogy a végeredmény már saját magamat is szó szerint lenyűgözött, most már látom, hogy nem ez az út: ez nem út." - SoDI

Ezekben a levelekben visszatérően és egyre erőszakosabban kérte számon Andreát, amiért az nem hajlandó "foglalkozni vele", megdicsérni az "eredményeiért", és ezzel szerinte szándékosan letöri a lelkesedését. Endre igyekezett saját viselkedését is elemezni, ismerkedésről szóló anyagokat olvasott, és ezek alapján próbálta megfejteni, milyen trükkel tudná meghódítani szerelmét. Erről is készült Excel-tábla:

Andi komm excel.png

Ezenfelül megragadott minden alkalmat, hogy telefonon is keresse, így például többször hívta azzal, hogy eltévedt, és Andi nézze meg neki a Google Mapset. Mint később kiderült, Andi hamar megunta a recskakobold nyomulását, és többször felszólította, hogy hagyja békén. Balszerencséjére még ekkora is kíméletes maradt, és úgy fogalmazott, csak akkor keresse, ha baj van. Mint tudjuk, Endre maga a baj, így hamar talált ürügyet az újbóli kapcsolatfelvételre, amikor egyik bérelt szobájában több száz eurós kárt okozott trehány életmódjával. Végső kétségbeesésében azt találta ki, hogy Andi címére küldeti magának az újabb csomagot Budapestről - "jó meleg télikabátok és szép karácsonyi ajándékok" -, és így kierőszakolhat egy találkozást. Ez nem járt sikerrel, Andi kifogásolta, hogy a megkérdezése nélkül használták postafióknak, így a küldemény nem jutott el Endréhez.

Megtudtuk azt is, hogy Endre kitartóan nyomozott Andi után, és volt pofája személyesen és hívatlanul elmenni egy rendezvényre, ahol találkozhatott vele. Ennek ordibálós-hazazavarós, rendőrrel fenyegetőzős botrány lett a vége.

A teljesen nyilvánvaló elutasítást SoDI még nem dolgozta fel, jelenleg arra jutott, hogy a "ne keress" azt jelenti, a hölgy néhány hetes szünetet kér, utána viszont kötelessége megenyhülni és visszafogadni hű lovagját.


"Szerelmes pedig nem vagyok"

SoDI következetesen tagadja, hogy szerelmes volna, kötődését "mentori ragaszkodásként" említi, és azzal érvel, hogy számára Berlin és Németország elválaszthatatlanul összefonódott Andi személyével, így ottani tartózkodása idején semmiképp sem nélkülözheti őt. Jellemző, hogy a visszautasítást ideiglenesnek tartja, és úgy véli, hogy ha sikereket érne el, akkor automatikusan előreléphetne.

Troll: - Miatta napi 8 órában németül tanulsz - Kiköltözöl a közelébe egy másik országba - Berlinben is 10 perces közelségben akarsz tőle lakni - Minden gondolatod ő tölti ki - Vele akarsz lenni - Fő célod, hogy neki imponálj, hogy vele jó kapcsolatban légy - Ha összeveszel vele, depis szakasz jön - Áradozol a mosolyáról, a mozgásáról, az életstílusáról - Nem tudsz aludni - Üldözöd

Ez bizony szerelem, csak nálad ez is autista módon nyilvánul meg.

SoDI: A felsorolás stimmel, a végkövetkeztetés faszság.''

Pszichopata levelek

A legriasztóbbak viszont azok az emailek, amikkel Endre sorozta meg Andit, a nőre zúdítva kismillió nyűgjét, illetve miután az nem volt hajlandó átvenni egy postai csomagját. Az itt középtájt olvasható levelek képe teljesen nyilvánvalóan idézi fel a krimikben látott pszichopata sorozatgyilkosok stílusát, akik újságból kivágott különféle betűkből ragasztottak össze fenyegető levelet az (általában hölgy) áldozatuknak:

[1]

[2]

Andi válaszlevelei

Andinak elég hamar leesett, hogy nem csak egy komplett elmebeteggel áll szemben, hanem egy munkájához sem értő gányolóval. Ilyen levelekkel méltatta Endre munkáját:

[3]

[4]

[5]

[6]