Anikovagyok

A Sodipedia wikiből

Az Anikovagyok nevű twitch csatorna streamere, Anikó átlagos lányként tengette a napjait. Különösebb ismertségre nem tett szert, maximum egy Royal Vodka által finanszírozott showműsor szereplőjeként kapott némi nyilvánosságot a köz előtt. Közvetítései során általában otthon főzőcskézett, miközben maroknyi nézőjének válaszolgatott.

Élete (mint ahogy mindannyiunké) azonban visszafordíthatatlanul megváltozott, amint kapcsolatba került SoDI-val. Mindez 2019. november vége felé történt, amikor egy sodifórumon történt bohó felvetés hatására a snecológusok tömegesen kezdtek megjelenni Anikó csatornáján és SoDI munkásságára, agyzsibbasztó twitch stream-jeire hívták fel a figyelmét, miközben természetesen a SoDI-val kapcsolatos tényfeltárás is beindult (Sodipedia, sodifórum, masztiparti, recskaboy videók, bunkibank, náculások, eladósodás, ogre-terror, stb.)

A lány kapva kapott a hirtelen jött figyelmen, elkezdte ő is élő adásban nézni SoDI stream-jeit és felolvasni a kommenteket. Egyre nagyobbra kerekedő szemei előtt szép lassan egy olyan világ és egy olyan elképesztően összetett, komplexen rétegződő tudományág kezdett kirajzolódni, amit sose gondolt volna akkor, amikor "miért is ne" alapon, hanyag mozdulattal először kattintott rá a www.twitch.tv/sodivlog csatornára...


Anikó innentől folyamatosan figyelni, követni kezdte SoDI csatornáját, a látottakat, olvasottakat pedig kommentálni kezdte. Magának SoDI-nak is feltűnt a lány érdeklődése, és az ebből való profitálás céljából úgy döntött, saját közvetítésébe is bekapcsolja Anikó stream-jét. Így SoDI nézői egy kis ablakban Anikó közvetítését is figyelhették, a két fél pedig egymással szóban kommunikálni is tudott. Igaz, ennek minősége nem lépett túl a híres-neves SoDI-minőségen, mert a többablakos, össze-vissza hangosított, többször megszakadó adás állandóan ötvenszeresen visszhangzott, lag-olt, búgott, sokszor szinte az élvezhetetlenség határáig.

Anikó azonban nem csak passzív szereplője lett SoDI stream-jeinek, hanem a legszórakoztatóbb tartalmakat valójában ő kezdte el szolgáltatni. Mohón olvasgatta a snecológusok tényfeltárásait a kommentfalon és fennhangon végig is kérdezgette ezeket a kínos kérdéseket SoDI-tól, amelyeket a púpos korcs eddig hatékonyan ignorált a fórumon. Így élő adásban, szemtől szemben, az izgalmas felkérdezős tartalom miatt több mint 100-ra duzzadó online nézőszám előtt, ráadásul egy fiatalabb, dekoratívnak mondható nővel szemben a gnóm nem merte megtenni, hogy elengedi a füle mellett Anikó (pontosabban a trollok) kérdéseit. Így elkezdett félórás körmondatokban, izzadva angolnázni, mellébeszélni, de sok esetben kiköpött olyan válaszokat, amelyeket eddig még soha.

Teóriák, hogy SoDI miért engedte be Anikót a stream-jébe és miért tűri, hogy számára kínos kérdésekkel folyamatosan alázzák, röhögjenek rajta

1. SoDI kényszeredetten minden, azaz MINDEN eszközt megragad ahhoz, hogy nézettséget és donate-eket szerezzen. Végcélja az, hogy teljes mértékben a vlogjából/stream-jeiből éljen meg, vagyis visszatérhessen az édes semmittevés, munkakerülés, láblógatás időszakába, hogy mindenfajta munka nélkül, a videók automatikusan "fossák" neki a pénzt (ami természetesen soha az életben nem fog megtörténni).

Mivel világéletében szégyentelen és méltóságnak minden szinten híján volt, ennek érdekében még azt se bánja, ha megszégyenítik és röhögnek rajta. Észlelte, hogy a nézőszám erőteljes növekedésnek indult Anikó csatlakozása óta, ebből az csapódik le neki, hogy a modell beválik. Az egyedüli probléma, hogy a púpos önégető produkciói hatására a donate-ek is egyre nagyobb mértékben beindultak - Anikó számlájára! Ami újra és újra irigységtől gőzölgő idegrángást idéz elő SoDI-nál, a pokolba kívánva a nézőit, hogy ő itt produkálja magát, erre a nézők Anikónak donate-elnek.

Ahogy világéletében mindenkit, Anikót is NPC-nek tartja az életében, nem érdekli semmilyen szinten, egyedül az általa hozott esetleges donate-ek csilingelnek a lelki szemei előtt, ezért ment bele a játékba.


2. SoDI-nál hamar kialakult Anikóval szemben is a Krizsai Andi-szindróma. Adott egy sok-sok kategóriával jobb nő, mint az ő feketén rothadó fogú, bűzlő leheletű, kopaszodó, bordapúpos, ferde orrú, holdfelszín arcbőrű, felszaggatott pókhasú, Marfan-szindrómás pókujjas szintje, aki mégis szóba áll vele, érdeklődik iránta. Ez a plátói szerelem fellobbanása pedig alkalmas lenne arra, hogy SoDI-ból kiűzze a buzidémont, ami ellen már évtizedek óta elkeseredetten hadakozik. Krizsai Andihoz is ezért ragaszkodott olyan görcsösen, hiába alázta és rázta le, mondta el mindennek a nő nap mint nap.

Most pedig Anikó lenne az, aki végigvezethetné azon az úton, hogy végre ne orosz tinifiúk borotvált seggéről ábrándozzon, hanem keresztény jobboldali önképéhez végre a nők felé történő vonzódás is hozzátartozzon. Ezért nyeli be Anikó felkérdezéseit és harsány nevetéseit, mert tisztában van vele, hogy valamirevaló nő ővele szóba nem állna, így muszáj minden lehetőséget megragadnia.

Anikó természetesen a saját és a nézői szórakoztatásán kívül nem akar semmilyen közelebbi viszonyba kerülni a púpos recskaboy-jal (párja egy török egyetemista, akivel együtt él. Őt - hopp, ismét egy Andi párhuzam! - Kemálnak vagy szultánnak nevezték el a nézők. A törököt nem foglalkoztatja SoDI stream-je, bár volt hogy ő is hitetlenkedve bámult a képernyőre, amikor SoDI épp a Just Dance játékra táncikált, mint egy down-kóros jegesmedve. Másszor viszont sikerült felbosszantania Kemált, amikor Anikót sértegette. A török mentalitást ismerve nem lehetetlen, hogy pár tesónak megeresztett berlini telefon után SoDI-t előbb-utóbb bedarálják gyroshúsnak...). Emiatt stream-jeiben újra és újra felbugyog a talmudi gyűlölet SoDI-ban a női nem iránt. Hasztalan próbálja sértegetni Anikót, alázni a női mivoltában, végzettségében, életvitelében. A lányról azonban lepereg a több tízmilliós hitel terhe alatt nyögő, az életét és a munkáját gyűlölő, érettséginél tovább nem jutó, egy berlini ogre 6 nm-es albérletében alázatasan hajbókoló gyagyás fröcsögése, hanem élvezi a hirtelen jött népszerűséget és a nézői donate-eket.


3. Az 1. pont továbbgondolásával a bizonyítási kényszer is motiválhatja SoDI-t, hogy márpedig ő donate-párbajban, minőségben le fogja nyomni az általa már kényszerűen okosabbnak, intelligensebbnek elismert Anikót. Különösen frusztrálja, ha egy nő (SoDI lekicsinylő megfogalmazásában: "egy fasznélküli") az, aki fölé kerekedik.

Márpedig arra semmi esélye sincs, hogy a hitelből milliókért vásárolt kütyüparkkal, a legdrágább kamerákkal, mikrofonnal, fényekkel felszerelkezve lenyomja a mindössze egy szál telefonnal, felejthető minőségben közvetítő Anikót. Utóbbi ugyanis még egy krumplival közvetítve is szórakoztatóbb, viccesebb, intelligensebb és nem mellesleg dekoratívabb, mint az irigységében a fogait csikorgató púpos gnóm.

Anikó csatlakozása a SoDI stream-hez több szempontból is történelmi mérföldkő a snecológia tudományában.

A) Most volt először élő online megfigyelhető egy átlagpolgár snecológussá válásának folyamata.


1. fázis: Az alany először csak valami baráti/ismerősi/nézői bolondságnak tartja az egészet, könnyed szórakozás reményében kattint a snecológiai tartalomra.
2. fázis: Meglepődve konstatálja a snecológia tudományának terjedelmes irodalmát, dokumentációs munkáját.
3. fázis: Elkezdi olvasgatni a tartalmakat (Sodipedia, sodifórum), belenézeget a videóanyagokba (Troll youtube csatornák, Recskaboy coub, SoDI twitch, rosszabb esetben a flokk). Döbbenete egyre nagyobb, meglepetése elkezd undorral vegyülni (a legtöbb átlagpolgár itt száll ki a snecológia felé vezető útról)
4. fázis: Elkezd találkozni, vagy elkezdi kapni a tényfeltáró anyagokat SoDI igazán mocskos dolgairól (Bunkibank, náculások, nőgyűlölet, Bándy Kata gyalázás, adócsalás, Quaestor ügy, tartozások vissza nem fizetése, élősködések, fölényeskedések, "best of" kommentek, stb.) Az alany csak a fejét kapkodja, a könnyed hülyeségből micsoda fertőbe tapintott bele.
5. fázis: A tényfeltárások hatására tudatosodik benne, hogy itt nem csak valami bohóckodó balfékről van szó, nem egy szerencsétlen fogyatékos, szellemileg sérült alakról (amúgy igen), akit rosszindulatú trollok szekíroznak és zaklatnak évek óta. Kezdi átlátni, hogy a trollok legtöbbje évtizedek óta hasznos, életrevaló tanácsokkal látja el a célszemélyt, aki erre évtizedek óta tojik és csak fölényeskedéssel, hazudozással, nagyképűsködéssel reagál.
Ezáltal a kezdeti szánalom, segítő szándék az alanynál is hamar fordul át röhögésbe, gúnyolódásba, alázásba, dühkitörésekbe. Megérti immár a trollokat, mi vezetett rá embereket, hogy évek óta felkérdezzék a hazugságairól a célszemélyt és ott próbáljanak ütni egyet a púpján, ahol csak lehetséges.
6. (opcionális) fázis: Az alany annyira izgalmasnak és szórakoztatónak tartja a snecológiát, hogy maga is észrevétlenül rabjává válik. Elkezdi követni SoDI életét, a stream-jeit, a fórumát (a flokkját azt nem igazán), kíváncsian felfedezi az eddig még nem ismert tartalmakat, videókat. Eleinte bátortalanul, később egyre határozottabban kezd infók után érdeklődni a sodifórumon a tapasztaltabb snecológusoktól, szomjazza a tudást. Minden egyes új tartalommal elcsodálkozik, mert azt hitte, ennél mélyebbre már nem lehet süllyedni.
SoDI fölényeskedéseit olvasgatva/hallva az alany is ellenállhatatlan kényszert érez, hogy megmutassa ennek az önképzavaros gnómnak, merre van előre. Ekkor indul be a szakosodás: a visszafogottabbak, akik csak a fórumon és a kommentekben verik bele újra és újra a célszemély orrát a saját szarába, hazugságaiba, a non-intervencionista szakirányra jelentkeznek. Az igazi hardcore arcok, akik nem szeretnék az Univerzumra bízni a recskás sorsának alakulását, hanem maguk is szeretnének tenni azért, hogy a célszemély a jól megérdemelt helyére kerüljön az életben (=Blaha aluljáró), az intervencionista szakirány tagjaivá válnak.
7. (titkos) fázis: Csak a legszűkebb kör, a valódi kiválasztottak juthatnak el addig a szintig, hogy már meg merik nyitni a fórumon broni linkjeit.


B) Most volt először élő online megfigyelhető egy snecológus munka közben. Az alábbi jól látható jelei vannak, ha egy snecológus hallgató vagy professzor éppen tanszéki munkát végez: térdet csapkodó vonyító röhögés, nevetés közben mutatóujjal mutogatás, rekeszizom fájdalom, székről leborulás, "facepalm" mozdulatok, a nevetéstől alkalmankénti bepisilés, élettárs általi dorgálás ("már megint azt az idiótát nézed"), helyenként dühkitörések, fenyegetőzés, hogy ezt a púpos korcsot ő biztos hogy péklapáttal veri félnyomorékra.


C) Anikó pár kérdéssel fényt derített olyan titkokra, amit még a veterán snecológusok sem tudtak 20 év alatt kicsikarni SoDI-ból. Ilyen például a masztipartis komment beismerése, amiről angolul gagyogott Anikónak, hogy ő nem volt soha ilyen partin, csak annyit írt, hogy szeretne egyszer eljutni.


A snecológia érdekében végzett elévülhetetlen munkájáért és kutatásaiért az Anikovagyok streamerét, Anikót a Snecológia Tanszék soron kívül adjunktussá lépteti elő és a díszdoktori címet adományozza neki. Legfontosabb kutatásának eredményeképpen megkapja a tanszéktől az aranyba öntött masztipartis komment plakettjét. Anikó ezen túlmenően a szakadt fitymafékkel ékesített, pókujjakkal körülölelt, ében fogcsonkokkal kivert, gyémántfokozatú Snecológiai Nagykereszt érdemrend boldog tulajdonosa.