Autiloop

Innen: Sodipedia
A lap korábbi változatát látod, amilyen SnecológiaDocens (vitalap | szerkesztései) 2021. november 4., 21:38-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Autiloop akkor jön létre, amikor valami különösen felidegesíti az autista Endrét, vagy valami teljesen bekattan az elmebeteg agyában. Őrjöngése ilyenkor végtelen ciklusba kerül, ami abban nyilvánul meg, hogy elkezdi egymás után 86x leírni ugyanazt, más szavakkal (vagy akár ugyanúgy). Az autiloop egy fajtája az auticunami, ami abban különbözik az előzőtől, hogy Endre őrjöngése már boldozásokat, NAGYBETŰS ordítozásokat is tartalmaz. A végtelen ciklust általában az szakítja meg, hogy az őrjöngő alkoholista SoDI már annyira bepiál, hogy kiüti magát és/vagy álomba maszturbálja magát.

A szó eredete a freeblogos időkre vezethető vissza, ahol a korai rohamok sok posztot úgynevezett posztcunamit váltott ki. Hasonlatosság, hogy a vizsgálat alanya megváltozott tudatállapotban szófosásba kezd, korábban ez kvázi tartalommal történt, mára leegyszerűsödött a fejében zajló fantasztikus hülyeséggel való takarózásba. SoDI világértelmezése máig súlyos döbbenetet vált ki mindenkiből. Amikor az autista (snecológiai terminus, nem deklaráltan autista, és más autista embereket sem akarunk SoDI-val egy kalap alá venni) agyán elkezd ugrani a lánc, akkor tovább egyszerűsödik a szituáció és elkezd 2-3 téma között ugrálni, ami az autiloop előrehaladtával leegyszerűsödik egyetlen témára, mondatra, amit az alany folyamatosan ismétel, átfogalmaz. Eleinte az olvasó meggyőzésére, aztán saját maga tudatának hasadékait és ellentmondásba keveredését kívánja elfedni vele.

Alább pár példa néhány jellegzetes autiloop-ra. Érdemes figyelni a hozzászólások időbélyegeit. Pszichológus hallgatók számára kötelező kutatási anyag!

Példatár

SMS-loop

Alapszituáció: Endre SMS-ben kap egy kérdést a főnökétől, amit 3 órán keresztül észre sem vesz. Ez, illetve hogy 2020-ban miért nem használ a cég valamilyen chatprogramot, triggereli az autiloop-ot.


sodika, Dec 01, 2020 21:12:11

Egész nap csekkoltam, hogy jön-e email, akár a céges fiókba, vagy telefonhívás, erre meg este 6-kor vettem észre, hogy SMS-ben (!!!) kérdezett valamit három órával korábban a főnök. 2020-ben, ez ez? Írtam, hogy bakker, azt sosem nézem, de mostantól akkor fogom. Írja vissza, semmi gond, majd akkor reggel (értek-e valamihez, és visszaírtam, hogy van némi tapasztalatom).

Annyi mondjuk valóban igaz, hogy hiába vagyok belsős alkalmazott, arra a projektre raktak rá, amelyikkel július közepe óta egyedül vesződik egy külsős freelancer, akinek a haladásával a jelek szerint a bug-ról szóló ticketek halmozódása okán elégedetlenek, és azért raknak mellé engem, hogy haladjon már a dolog.

Konkrétan nem kérdeztem rá, de valami ilyesmi rajzolódik ki. Elvi kockázat annyi valóban, hogy az alacsony bérrel az a céljuk, hogy három hónap alatt rápörögjek a dologra, hogy aztán a negyedik hónap emelése csak mese legyen, de azért ehhez kibaszott szemét, és aljas gecinek kellene lenni, így ilyesmit nem is feltételezek.


sodika, Dec 01, 2020 21:29:21

Holnap reggel konkrétan rákérdezek, hogy ők SMS-ek küldözgetésével szervezik home office-ban a kommunikációt, vagy hogy van ez. :D

Az interjún ez a cucc saját projektként lett ez bemutatva. Erre kiderül, hogy ügyfélnek készített nagy projekt, nem saját, amivel július óta egy freelancer szenved.


sodika, Dec 01, 2020 21:36:35

Reggel az SMS-es főnök úgyis kérdezni akar valamit. Majd kifaggatom, hogy ők tényleg így szervezik a home office-t, vagy mi ez? :D


sodika, Dec 01, 2020 21:37:23

Nagy a kísértés, hogy szó szerint ez legyen a kérdés.

6-kor olvasom, hogy 3-kor kérdezett valamit SMS-ben.

WTF??? Fel sem merült. :D


sodika, Dec 01, 2020 21:40:34

Bakker, az ÖSSZES korábbi helyemen folyamatosan ment a chat még akkor is, amikor egymás arcában ültünk egy zsúfolt irodában. Itt meg home office-ben három órával később veszem észre, hogy - előzetes egyeztetés nélkül - három órával később SMS-ben próbált velem kommunikálni (WTF??? fel sem merült, hogy azt néznem kéne).

Ezt reggel megkérdezem, hogy ez mi.


sodika, Dec 01, 2020 21:54:07

De SMS? Ez mi a geci????


sodika, Dec 01, 2020 21:54:48

A három közül a legkevésbé figyelemmel kísért telefonomra nap közepén egy SMS. Persue hogy három óvával később veszem észre,

Ez mi a fasz??? :DDDD


sodika, Dec 01, 2020 21:57:03

Anélkül, mondom, hogy bármiféle előzetes kommunikáció lett volna arról, hogy munka közben az SMS is kommunikációs csatotna lenne.

Egyébként meg reggel tök egyenesen rákérdezek, hogy ez az egész WTF, mert ok, hogy fel vagyok véve, de az összes korábbi munkahelyemen ennél szó szerint százszor élénkebb online kommunkáció zajlott még akkor is, amikor szinte szó szerint egymás arcában ültünk fizikailag.


sodika, Dec 01, 2020 21:59:45 Bakker, az összes korábbi melóhelyemen az volt a norma, hogy a tőlem fizikailag 5 méterre ülő kollégát is chat-ben kéreztem meg, hogy van-e valamire ideje, itt meg home office-ban sincs ilyesmi? Ez WTF?

Erre reggel egészen konkrétan rákérdezek. :DDD


sodika, Dec 01, 2020 23:01:51

Az összes korábbi melóhelyen, beleértve a Reich und Partner-t is, volt egy céges chat, ahol a többiek időnként vicces gif-eket külözgettek egymásnak.

SuperReal, defShop, EsPresto, Reichl und Partner.

Mindenhol.

Utoljára a Groteszknél nem volt belső chat, de ott csak azért nem, mert rajtam kívül mindig mindenki szó szerint mindig egy helyiségben volt.


sodika, Dec 01, 2020 23:08:02

A melóval kapcsolatban ez a délután 3-as SMS tette be a lapot, amit este 6-kor vettem észre. Meló közben kérdése van, miért nem hív fel, vagy ír emailt, mi a faszom ez?

Még a superReal-nál is az volt, hogy legyen egy céges Skype acc-on és azon meg lehet téged csörgetni.

Erre meg anélkül, hogy valaha is bármiféle egyeztetés lett volna arról, hogy az SMS - az egyébként a három körül legkevésbé figyelt telefonomra - valamiféle kommunkációs platform a melóbam, pont azon kérdez valamit délután 3-kor?

Amit így 3 órával később leszek észre.

Ez is mi a FASZ? :DDD


sodika, Dec 01, 2020 23:10:39

Reggel kifaggatom a csávót, hogy mégis hogyan szervezik ők ilyen körülmények között a szervezeti életet, mert el sem tudom képzelni.

A fantáziám KEVÉS ahhoz, hogy egyáltalán ELKÉPZELJEM, hogyan képes ilyen körülmények között működni egy cég.

Értem én a 970 ezres nettó fizetést, de ez mi a faszom?


sodika, Dec 01, 2020 23:21:31

Annyira vagyok egyenes ember, hogy holnap erre konkrétan rákérdezzek. Én nem mondok fel, mert akkor nincs segély, de ha nem gondolkodnak bennem hosszú távon, akkor kérem, hogy rúgkanak ki, mert én csak években gondolkodom, bármi rövidebb ki van zárva.

Ennél némileg udvariasabban, de ez meg lesz kérdezve.


sodika, Dec 01, 2020 23:25:47

Nem érted. Ma délelőtt konkrétan egy órán keresztül magyarázott a cég aktuális helyzetéről. Tök releváns kérdés ezek után a cég távlati perspektívája.

Mert nem értem benne teljesen tisztán a helyemet az első nap után.

Ez elég tiszta, mégis elegáns kérdés.


sodika, Dec 01, 2020 23:27:06

Felmondani sosem fogok, de beszéljen már nekem pár mondatot a cég kb. 6-12 hónapos terveiről, nem kizárólagosan, de részben a saját szerepemet is értintve.

A konkrét projekret értem, de az 2-3 hónap, és fasza lesz. És utána? :D


sodika, Dec 01, 2020 23:28:31

A nagyon udvarias kérdezősködésben jó vagyok.

Csak miután egy órán át beszélt, fogok rákérdezni arra, hogy ok, de ebben én konkrétan mellesles hol vagyok? :D


sodika, Dec 01, 2020 23:30:16

Holnap ez lesz.

Hol képzelnek el ők ENGEM egy év múlva? :))))

Ez egy egyszerű kérdés :D

És hogy a fenébe működik nekik ILYEN körülmények közöttt a home office, "mi a titkuk". :DDDD


sodika, Dec 01, 2020 23:38:00

MINDENT FIGYELTEM: három emailt, három telefon csörgését.

Az SMS nem volt megbeszélve, mint kommunikációs forma.

Reggel erre konkrétan rákédezzel, hogy tisztázzuk már a dolgokat, mert szeretem én a SZABADSÁGOT, de nem ennyire. :)))))))))))))))))


sodika, Dec 01, 2020 23:39:21

Rákérdezek, na.

Szeretem a SZABADSÁGOT, de valami keret legyem már.

Nem az, hogy hangos zenét hallgatva bújom a kódot, ezért nem hallom az SMS értesítést azon a telefonon, amire soha nem is gondolnék, hogy melóügyben bármiféle üzenet érkezik :D


sodika, Dec 01, 2020 23:40:09

Jó, de beszéljük meg, hogy majd kérdez SMS-en.

Ez hihetetlen.

Se Skype, se chat, se semmi.


sodika, Dec 02, 2020 00:07:37

Este 6-kor akadtam ki azon, hogy egész nap bújom a kódot abban a hiszemben, hogy semmi kommunikáció, erre este 6-kor látom, hogy 3-kor írt egy SMS-t.

Szeretem a kötetlenséget, DE ENNÉL, BAZMEG, AZÉRT KÖTÖTTEBB A DOLOG. :DDDDDDDDDDDDDDDDD

Ne essünk már a ló túloldalást, hogy gondol egy platforma, és azon kezd el keresni. :DDDDDDDD

Valami keretet adjunk már a céges kommunikációnak, faszom :D

A reggeli meeting után is 20 perccel miért keres TELEFONON?

Pár órával később meg SMS-ben????

Mikor EGYIK KOMMUIKÁCIÓS PLATFORM SEM VOLT MEGBESZÉLVE???


sodika, Dec 02, 2020 00:10:33

Felhív a meeting után, és tök VÉLETLENÜL veszem fel az amúgy lehalkított telefont, mert ez kibaszottul nem volt megbeszélve, mint kommunikációs platform.

Pár órűval később küld el észre nem vett SMS-t, márpedig ez mégkevésbé volt kommunkációs platformként megbeszélve.

Nem vágom, mi a faszom történik.

EZ TÚL SOK SZABADSÁG.

Szeretem a szabadságot.

Ennél ezért legyen kevesebb :DDDDD


sodika, Dec 02, 2020 00:12:46

Mi a faszomért hív telefonon, amit a meló miatt lehalkítva csak tök véletlenül veszek fel?

Mi a faszért kommunikál SMS-ben, amikor arra aztán végképp nem számítok???

Hogy a geciba működik ez az egész kibaszott cég ilyen körülmények között?

Nem értek SEMMIT :DDDD


sodika, Dec 02, 2020 00:14:33

Reggel ezekről kifaggatom, mi van, mert WTF???

Vagy látom pontosan a következő 6-12 hónapomat, legalább koncepció szintjén, vagy kérem, hogy mondjanak fel. :DD

Én nem fogom, mert a segély miatt nem tehetem.

De meséljem már arról, mik a terveik :))))


sodika, Dec 02, 2020 00:16:11

Ez lesz reggel.

Nem értem pontosan, hogy a következő évet hogyan képzeli el a cég, és kérem, meséljen nekem egy kicsit, mielőtt a konkrét technikai dolgokra rátérünk.

Ezzel fogom kezdeni.

És nem én vagyok a lényeg, de érintőlegesen legyen benne az előadáasban én szerepem is légyszi :)))


sodika, Dec 02, 2020 00:19:02

Két dolgok is kiakadtam.

Felhív telefonon.

WTF???

Tök véletlenül veszem fel, meló miatt le van halkítva.

Pár órával később küld egy SMS-t.

WTF??????????????????????

Ez még annyira sem volt megbeszélve.

Mi a fejében egyáltalán??? Reggel kifaggatom.

Ezek mik voltak? Mi ez? Miért?

:DDD

bakker

Na meló, csá.

Soha többet nem írok ide


sodika, Dec 02, 2020 00:22:46

Igen. És reggel a Zoom-os fiaskó, utána a VÉLETLEN TELEFON, este meg a "JÉZUSOM, MI A FASZ, EZ ÍRT NEKEM NAP KÖZBEN??"

Ilyet velem nem csinál.

Reggel azzal kezdek, hogy akkor most, haver, pontosan meghatározzuk a kommunkáció kereteit, mert ilyez még nem láttam. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ez mi a geci? :))))))))))))))))))))))


sodika, Dec 02, 2020 00:23:51

SZABJA MEG.

De nem szabja meg. :DDD

Csak gondol egyet, felhív, gondol egyet, kérdez valamit SMS-ben. Ez mi a gecim?? :DDDDDDDDDDDDDDD

Ilyenek ne legyenek :DDDDDDDDDDDDDDDD


sodika, Dec 02, 2020 00:28:30

Egy kibaszott mobiltelefon MAGÁNÉLETRE való, és teljesen normális, ha meló közben félrerakod. Mért, mégis miféle elgondolás mellett használjon mégis kommunikációra????

AGYRÉM...

Egyik korábbi melóhelyemen sem használtuk soha a mobiltelefont, ez mégis mi a fasz??????? :DDDDD

Midegy.


sodika, Dec 02, 2020 00:29:54

Hogy jön a kurva melóhoz bármelyik mobiltelefonom bárhogyan? 10 év alatt sosem kommunikáltam mobilon semmiféle melóról soha senkivel. :DDDD

Ez mi az isten? :DDDDDDDDDDDDD

Mindegy. reggel kiraggatom

na csá


sodika, Dec 02, 2020 00:31:13

Egyszer csak: hív a mobilon.

Szakmai kérdést teszt fel SMS-en.

WTF???????? Mi a faszom történik? :DDDD

reggel kifaggatom


sodika, Dec 02, 2020 00:33:47

Mi a faszom, hogy mobilon akar velem kommunikálni?

Az elmúlt 11 évben ilyet senki nem csinált.

A mobil olyan dolog, amit az ember meló közben, még home office-ban is, FÉLRERAK.

Ez egy faszság, én nem akarok mobilt használni meló közben.


sodika, Dec 02, 2020 00:36:26

Reggel úgyis kérdeni akar az AdSense-ről.

Majd akkor rátérek, mert figyeljen meló közben szaros mobilokat, akinek hat anyja van. Jó, vészhelyzetben fel lehet hívni az ember, na de SZAKMAI KÉRDÉS SMS-en?

Ok, ő dönti el, legyen az.

De előtte definiáljuk a kommunikációs csatornákat.

Miért keres engem meg nem beszélt csatornákon???

(mobil / SMS)

Ez mi az isten???????????


sodika, Dec 02, 2020 00:38:04

A reggeli meeting után hív telefonon 20 perccel.

MIÉRT???

Küld egy kérdést SMS-ben du 3-kor.

MIRÉT?????????

Miért használjuk a mobiltelefont, ami egy SZEMÉLYES ESZKÖZ, meló közben BÁRMIRE?


sodika, Dec 02, 2020 00:39:52

Egyszerűen FELFOGHATATLAN A LOGIKA.

Felhívja a mobilszánot munkaidőben.

Tök VÉLETLEN, hogy felveszem, mert az ember elválasztja a mobilt a melótól.

Utána meg SMS

pláne mi

Mindegy

Na meló, csá.

Soha többet nem írok ide


sodika, Dec 02, 2020 00:43:27

Mert ennyire felfoghatatlan, ami történt ma.

Kb. 5 éve ahhoz vagyok hozzászokva, hogy van VALAMI céges chat, amire érdemes kb. félóránkémt ránézni.

Az emailre kb. 1-2 óránként.

És hogy mobilon soha senki nem keres.

Erre is mobilon hív, és SMS-t ír.

Reggel közlöm vele, hogy ennél azért legyen már kötöttebb a a kommunikáció. De valamit határozzun már meg, mert reggel 9-kor megszokából némítom le az összes telefont, amire legközelebb este nézek rá.

Bakker.

Na meló, csá.

Soha többet nem írok ide


Nőverés-loop

Alapszituáció: Endre azt kezdi felemlegetni, hogy fizikailag is bántalmazott egy magatehetetlen, agysérült nőt és még azt se bánta volna, ha a nő elhunyt volna az erőszakos fellépésben.

Noveres01.png
Noveres02.png
Noveres03.png