Az országút arcosa

A Sodipedia wikiből
"Piacképes tudásom és munkalehetőségem van.
Az ilyen emberek nem szoktak utcára kerülni".
Kiss Endre Farkas 2011. december 7 13.57

"Az országút arcosa" egy, a kaland-játék-kockázat könyvek, valamint a "Sodmány barlangjai " által ihletett mű,

SoDI 2012-ben

mely SoDI egyes trollok által elképzelt hajléktalankalandjait mutatja be.

Kalandlap

Élelmiszer

  • 2 x fagyott pizza +2 ÉLETERŐ
  • 3 x román energiaital +1 ÉLETERŐ
  • 1 x Teszkópárizsi +2 ÉLETERŐ
  • 1 x Egri Bikavér + 4 ÉLETERŐ

Fegyverzet

  • Kameraállvány +1 ÜGYESSÉG
  • Bűzbuborék +2 ÜGYESSÉG
  • Jujujuj +1 ÜGYESSÉG

Páncélzat

  • 3x Flaneling
Vonzás Itala (visszaállítja Szerencse pontjaidat)

Az Országút Arcosa (Kaland-Játék-Kockázat

1.

A hó recseg-ropog a talpad alatt, amint hazafelé bandukolsz a decemberi metsző hidegben. Elégedetten nyugtázod, milyen jól éreztétek magatokat a Jobbik-gyűlésen, jót nevetve a szánalmas ballibeken és gyurcsányistákon, még a mocskos ávósokat is lenyugdíjasoztátok. Persze akkor lett volna az igazi a hangulat, ha a kerületi MSZP-irodát fel lehetett volna gyújtani, de úgysem volt nálad fehér csuklya, anélkül meg nem autentikus - ezért már amúgy is bevittek volna. Fázósan húzod magadon össze a flanelingeket, amint befordulsz az utcátokba; mégiscsak fel kellett volna húzni a negyediket is, gondolod. A kapunál szöszmötölsz egy kicsit a kulcsokkal, de a kapu nem nyílik. Mi a franc van, befagyott a zár? A kapu mellett két nagy teszkós szatyorra leszel figyelmes. Idén ilyen korán lenne a lomtalanítás? A szatyrokban koszos alsónemű, pár román energiaital, két mirelitpizza, flanelingek, és néhány Brian Tracy kazetta van. A tetején egy levelet is találsz:

Drága Fifikém!

Az általad elbaszott 11 év és 20 millió után további élősködésedet sajnos nem tudom szponzorálni, különben én is hamarosan az utcára kerülök. Így is több végrehajtási ügyed van, mint ahány fogad, így folyamatos zaklatásoknak és megaláztatásoknak vagyok kitéve. A zárakat lecseréltem, Isten áldjon.

Ölel, Anyád

PS: A laptopodat ma délelőtt odaadtam a végrehajtóknak, mert megint itt voltak.


UUÁÁÁÍÍHHHÓÓÓÁÁ - tör ki belőled a düh, ahogy a kaput rázod és rikácsolsz, de házból nem érkezik válasz. Egy buszjegyre talán még van pénzed. Itt nem maradhatsz, mert esteledik, megfagysz, gyorsan kell döntened!

Ha bepróbálkozol Pál Marcinál, hogy fogadjon be, lapozz a 142-ik oldalra! Ha lemész a Moszkvásra koldulni, hogy leutazhass SF-hez, lapozz a 15-ik oldalra! Ha megpróbálod meggyőzni Gaudit, hogy érvényesítse a 13 milliós követelésedet anyáddal szemben, lapozz a 31-ik oldalra! Ha felhívod Krokót, lapozz a 7-ik oldalra! Ha Morvai egyik lányát próbálod meg becserkészni, lapozz a 14-ik oldalra! Ha a szexnagyinál akarod meghúzni magad egy ideig, lapozz az 53. oldalra!

7.

Krokó türelmetlenül fogadja hívásodat. Szavadba vágva közli, hogy édesanyja nyugdíja veszélybe került, ezért nemhogy téged, de még Noémit sem tudja magához venni. Hamar rájössz, hogy hiábavalóan pazarolod az utolsó mobilperceidet, ezért leteszed. Lapozz vissza az 1-re.

31

Felhívod Gaudit, aki afelől érdeklődik, hogy hallja-e más is a beszélgetést, vagy rögzíted-e valamilyen módon. Nemleges válaszod után rövid ideig hallgatja mondókádat, majd ingerülten a szavadba vág: azt hitte, bocsánatot akarsz kérni a múltkori miatt, de neked még ezek után van képed szívességet kérni? Kijelenti, hogy nemhogy segíteni nem hajlandó, de milliós kártérítési pert készül a nyakadba varrni, amiért megtépáztad a politikai renoméját, majd lecsapja a telefont. Utolsó mobilperceiddel csak újabb várható milliós kiadást sikerült bevonzanod, lapozz vissza az 1-re

15.

Útnak indulsz a Moszkva térre. A buszsofőr fel se néz, ingyen utazol, de a megerőltető közlekedés és az állva utazás miatt veszítesz 4 Életerő pontot. A Moszkván elégedetten konstatálod, hogy kicsit melegebb van, mint Pátyon. Vágyakozva pislogsz a KFC és a Meki felé, közben tétován figyeled a járókelőket, de egyikhez sem mersz odamenni. Végül a szegélyre ülve áttekinted szatyraid tartalmát. Ha a kameraállvánnyal megpróbálsz kirabolni valakit, lapozz a 10-re. Ha az alkoholos filccel táblát fabrikálsz, és azzal ülsz ki kéregetni, lapozz a 32-re. Ha akarod, fogyaszthatsz Élelmiszereid közül, de ne felejtsd el lehúzni őket a Kalandlapról!

10.

Az állványt szorongatva áldozat után kutatsz. Kisvártatva elsajátítod a ragadozók gondolkodását, és ösztönösen elkerülsz minden 10-70 év közötti férfit, mert sejted, csúnya picsás lenne a vége. Végül a villamosalagútnál állsz lesbe, és hamarosan egy kisgyermekét kézen fogva vezető terhes anyukára leszel figyelmes. "Állkapcsok fognak törni!" - gondolod, és az állvánnyal határozottan elé ugrasz. "Ide a ööö... ÉPPEN NEM... MIVAN... pénzt!" - hörgöd, és ütésre emeled Kántort. Az anyuka azonban megvetően mér végig. Alig tudod követni a mozdulatait, ahogy gázsprét vesz elő a retiküljéből, és a pofádba üríti. Fogaid között széles sugárba spriccel a szájüregedbe a gáz. Taknyod-nyálad egybefolyik, a földre roskadsz. A védtelennek hitt édesanya két lábbal ugrik heréidre, a fájdalomtól elájulsz. Mindenki azt hiszi, magad alá hánytál és szartál, a rád találó járőrök inkább úgy döntenek, nem láttak semmit. Reggelre kihűlsz. Kalandod itt véget ér!

32.

"'Helikopterre gyűjtök, kérem, segítsenek!" Haha, most mégis megmutatod a trolloknak, gondolod, és a fornettis mögött talált kartonlapot magad elé tartva letelepedsz a buszmegállóba. Hamarosan buliba induló, jókedvű fiatalok csoportja közelít. Nálad fiatalabb, jól szituált srácok, csinos lányok; társalgásukból kiderül, hogy egyetemisták, akik nem provokáltak pereket maguk ellen. Többen közülük zsidónak látszanak - a társadalmi igazságtételre még várnod kell, de semmi sincs veszve. Tetszik nekik a szokatlan felirat, nagyokat röhögnek rajtad, ahogy a csajok seggét markolásszák. Viccből fémpénzeket dobálnak a szatyrodba. Fél óra alatt csaknem kétezer forint gyűlik össze. Elérhető közelségbe került Tatabánya! Lapozz a 11-re.

11.

Felhívod SF -et. Már azt hiszed, rossz számot tárcsáztál, amikor végre szörcsögő hang szól a telefonba. Kuzinod elnézést kér, háromnegyed éve nem hívta senki, nehezen kezeli a készüléket. Kicsit félve mondod el unokatestvérednek, hogy meglátogatnád ma este, tartasz a visszautasítástól. SF azonban meglepően szívélyes. "Üres a pecó holnap estig", mondja, és felajánlja, hogy kimegy eléd a vasútállomásra. "Ahol 1 édcsi cica elfér, ott 2nek is van hely, legfeljebb szorosan összebújnak", susogja a telefonba, és magad sem tudod, mitől ráz ki a hideg. Szó ami szó, kezd keményedni a téli éjszaka a Moszkván is. Ha elfogadod a meghívást, és a Déli Pályaudvar felé veszed az irányt, lapozz a 19-re. Ha megvan még az Egri Bikavéred, próbálkozhatsz a Szexnagyinál: lapozz az 53-ra. Ha kipróbálod, milyen közterületen éjszakázni, lapozz a 44-re.

19.

Nem tudod, mennyibe kerülhet a vonatjegy, ezért nem mersz metróra szállni. Keserűen emlékezel vissza az időre, amikor az efféle távolságokat saját autóddal tetted meg. Gyalog indulsz útnak, a hamarosan beköszöntő fáradtságot próbálod edzésnek, szálkásításnak felfogni, miközben erősen markolod szatyraid fülét. Jó félóra, amíg a Délibe érsz. A pályaudvaron kellemes meleg fogad, helyenként sorstársaid, részeg hajléktalanok fekszenek a padokon, a tiédhez hasonló csomagukkal fejük alatt. Más hontalanok még isznak, veszekednek, egy suta dulakodást is megfigyelsz futólag. Ha inkább itt megalszol, lapozz a 44-re. Ha a tatabányai út mellett maradsz, lapozz a 40-re.

40.

Tedd próbára szerencséd! Ha szerencséd van, lapozz a 9 -re. Ha nincs, lapozz a 26 -ra!

26.

Sajnos a vonatjegy árát nem sikerült bevonzanod, 130 forint hibádzik. Háromszor is átszámoltad. Kitör belőled a dühöngés. NEEEEM! ÉPPEN NEEEEM! HÁT NEM IGAZ, A ZSIDÓ KURVA ÉLETBE! Erre egy horgasabb orrú, erős testalkatú személy zordan rádpillant és határozottan elindul feléd. Jobbnak látod lesunyni a fejed és kitérni az útjából mert csúnya picsásnak nézhetsz elébe. Még két óra van a vonat indulásáig. Ha addig megpróbálod megszerezni a hiányzó összeget, akkor lapozz a 129 -re. Ha a pályaudvaron alvást választod, lapozz a 44 -re.

129.

Több lehetőség is kínálkozik. Ha keresel egy részeg hajléktalant, akit kizsebelhetsz, akkor lapozz a 80 -ra. Ha megpróbálsz a hajléktalanoknak előadást tartani a Vonzás Törvényéről, lapozz a 93 -ra. Ha tovább folytatod a kéregetést, akkor lapozz az 51 -re.

93.

Odamész egy hajléktalan csoporthoz és köszönsz:

- Sziasztok! Ismeritek a vonzás törvényét? 130 forintért elmondom nektek hogy mi az!

A hajléktalanok már el akarnának zavarni, de a legerősebb alkatú, aki a vezérnek tűnik, leinti őket. Hagyjátok, hadd beszéljen, mondja, majd feléd fordul és megmutatja a tenyerében lévő 200 -ast. Ha jó lesz az előadás, ez mind a tied és rádkacsint. Te megkönnyebbülten fellélegzel, és emlékezetedbe idézed mit mondott Brian Tracy. Elkezded a mondókádat, ami a kezdeti öözések, nyökögések után egyre gördülékenyebben megy. A hajléktalanok elmosolyodnak, rád figyelnek, egymás között sutyorognak és eközben bólogatnak. Befejezed az előadást és nyújtod a kezed a kétszázasért. Ácsi, ott még nem tartunk, mondja a vezér, először ki is kéne próbálni, hogy működik-e. Én pl. most megszomjaztam egy kis vörösborra. Egy másik rákontráz. De hát már be is vonzottad, ott van a szatyrában, ez működik! Én pl. pizzára gondoltam és azt is látok nála! Nekem egy másik flaneling kéne, van ott az is! -mondja egy harmadik.

Téged átjár a jeges rémület hogy elveszik a cuccaidat, de harcias kifejezést erőltetsz magadra, majd előhúzod Kántort. Ha valaki a tulajdonomhoz nyúl, állkapcsok fognak törni! Erre a hajléktalanok felpattannak és körbefognak. Te a gyűrűjükben próbálod védeni a hátadat is, de csak idő kérdése, amíg az egyik hátulról átkarol, a másik meg borzalmas erővel tökönrúg. A földre roskadsz, vesztesz 6 Életerő pontot. Tehetetlenül nyöszörögve figyeled, hogy a hajléktalanok röhögve kirámolják a szatyrod tartalmát és magukhoz veszik a flanellingjeidet, az Egri Bikavéredet és a mirelit pizzákat, az energiaitalokat kiöntik, majd kizsebelnek, elveszik a pénzedet és a telefonodat is. Kétségbeesésedben a Bűzbuborékot is ellövöd, de ezek már régóta az utcán élnek, egy kis bűz nem üti ki őket.

Lassan feltápászkodsz, majd észreveszed magad mellett Kántort. Rá támaszkodva próbálsz meg egy védett helyre botorkálni. Mivel levették rólad a flenellingeket, egyszál pólóban fagyoskodva nincs esélyed arra hogy élve megérd a reggelt, lassan kihűlsz. Kalandod itt véget ér.

51.

Előveszed újra a szatyorból a "Helikopterre gyűjtök, kérem, segítsenek" feliratú kartonpapírt és magad elé tartod. De a Déli nem olyan jó terep mint a Moszkva, itt gyorsabb a pörgés, kevésbé hajlandóak megállni az emberek. Egyszer csak egy ismerős hang harsan.

- Mi van Sodi? Nem megy a skálázás?

Felnézel és Tomcatet látod magad előtt tele szájjal röhögni. Te próbálod eltakarni az arcod és összehúzni magad, mire elővesz egy fényképezőgépet és röhögve lő rólad féltucat fotót. Te a tenyereddel próbálod az objektívet takarni, mire rád szól:

- Ha nem ereszted le a kezed bazmeg, akkor letöröm. Most.

Megadóan leereszted a kezed és tűröd hogy tovább fotózzon. Harsány röhögések közepette abbahagyja és odadob neked egy százast, majd távozik. Előtte közli, hogy indul egy új honlapja, azon lesz egy Droidzóna rovat, és ha nethez jutsz, akkor nézz majd bele, lehet, hogy ismerős arccal találkozol. Magadban kurvaanyázol egyet, hangosan nem mersz, majd megvárod míg eltűnik, felmarkolod a százast és megpróbálod begyűjteni a maradék 30 forintot. Lapozz a 80 -ra.

80.

Úgy döntesz, megpróbálsz egy hajléktalant kizsebelni. Körbenézel, hogy alkalmas áldozatot találj, de a hajléktalanok többnyire csoportosan vannak. Bizonyára azért, mert így könnyebben tudnak védekezni, majd találsz egy egyedülit, aki viszont irgalmatlanul büdös. Testszag, hányás és szarszag elegye terjeng körülötte, ezt a többi hajléktalan se bírja, de neked nincs más választásod, az egyedüli hajléktalan ő. Körbenézel, nem lát senki. Hogy sikeredet bebiztosítsd, felemeled Kántort és egy nagyot csapsz a hajlesz fejére, mire ő megrándul és a feje oldalra fordul. Kapkodva végigtapogatod a zsebeit, az egyikben találsz egy ezrest. Az több mint elég, gondolod, meg amúgy is fizettél már annyi adót amiből ez is részesült, most legalább visszaveszed. Mivel nagyon sokat tartózkodtál a bűzben és a kutatgatás közben végigtapogattad áldozatod mocskos ruházatát, vonj le magadtól 2 Életerő pontot. Gyorsan eltávolodsz gyalázatos tetted helyszínéről, megveszed a jegyet Tatabányáig, majd felszállsz a vonatra és elindulsz SF felé. Lapozz a 9 -re.

9.

Felszállsz a vonatra, leteszed a szatyrokat és ülőhelyet keresel magadnak. A vonaton még alig ülnek. Sorra szállingóznak fel az emberek, de valahogy nem akar senki se a közeledbe ülni. Aha, bizonyára a szagod miatt. Téged ez nem zavar, elfekszel az ülésen és próbálsz aludni egyet Tatabányáig. Egyszercsak felráz a kalauz.

- Mit csinál maga? Ez nem hálókocsi, kérem!

- Öööö, de hát...tetszik tudni...hoooohááá...nem ült itt senki!

- Persze hogy nem, mert maga olyan büdös hogy megváltás, ha fingik! Maga basszameg egy vegyi fegyver! Ráadásul a MÁV üzletszabályzata szerint olyan személy nem utazhat a vonaton, aki potenciális fertőzésveszélyt jelent a többi utasra!

- Hooohoohooogy mhiiiiii? Éhéhéhéhn fertőzésveszélyt?

- Igen, mert olyan büdös mint a kolera! Így nem utazhat emberek között! Le kell szállítsam!

- Kéhéééérem neee! El kell jutnom Tatabányáig!

- A többi utasnak is, és nem akarjuk hogy bepereljék a MÁV -ot azért mert maga miatt összehányták egymás ruháit! A következő állomáson leszáll, vagy mivel jókedvemben talál, a peroon utazik állva Tatabányáig!

- De háááháháháááát ha hátam miatt nem tudok áháháhállniiii!

- Akkor gyalogol Tatabányáig!

A peronon állást választod. Már nagyon korog a gyomrod az éhségtől, de nem mered megkezdeni a mirelit pizzát, mert félsz hogy leszálltanak. Mire Tatabányára érsz, vonj le magadról két Életerő pontot.

Beértél az állomásra, leszállsz. Keresed SF -et, de sehol. Körbenézel, de nem látod, csak egy női kabátba burkolt loknishajú, furcsa, magas nőt, aki affektálva odajön hozzád.

- Szia Endike, Nem ismersz meg?

- Balázs? a döbbenettől eláll a szavad.

- Gyere gyorsan, mert idefagysz és olyan sápcsi vagy, kéne neked egy kis kajcsi és nem ártana egy fürcsi sem!

SF átveszi tőled az egyik szatyrot és gyorsan a Május 1 utca felé veszitek az irányt.Mire odaértek a lakásba, kicsit kimelegedsz a sietségtől. Valami furcsa van SF -ben, de nem jössz rá hogy mi. Beléptek az ajtón. Lapozz a 27 -re!


14.


53.