Egynadrág

A Sodipedia wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen SnecológiaDocens (vitalap | szerkesztései) 2020. május 27., 18:19-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Az egynadrág egy életszakaszt jelent SoDI életében. Meghatározhatatlan időtől (valószínűleg a Kolosy térről való végleges kiebrudalástól) 2018. május 31-ig terjedt. Ebben az időszakban Endre szégyenérzet nélkül emlegette, hogy mindössze egyetlen nadrágja van, amit mindenhova és minden alkalommal hord, talán Jövő Héten vesz egy másikat is.

Az Egynadrág maga egy hosszú, sötét színű nadrág, ami 2-3 mérettel nagyobb a kelleténél. Ahogy minden Kolosy térről hozott gönce, ezt is Rocskai Gergő '90-es évekbeli kollekciójából származik. Az Egynadrág nadrágszára olyan bő, hogy szinte húzza maga után, cipőjével pedig már rojtosra koptatta az alját. Endre választék hiányában minden egyes alkalommal az Egynadrágot ölti fel, legyen az munkahely, buziszauna, a városban bolyongás, vagy egy átlagos otthoni recsegvefingás a fotelben. És nem, nem szégyell így megjelenni mások (kollégák, női dolgozók, csinosan öltözködő járókelők, a főbérlője, stb.) előtt.


Az évek viselete során az Egynadrág mind állagát, mind szagát tekintve teljesen leamortizálódott. A következő összetevőket és azok több hetes-hónapos bukéját kell magunk elé képzelnünk, hogy fogalmat kapjunk a gnómmal egy légtérben tartózkodók élményeiről:

  • ételmaradékok, amiket étkezés közben ráhullatott, ráfolyatott.
  • zsír, olaj, mivel a kezét számos alkalommal beletörölte a szárába.
  • sör, egyéb alkohol, amiket mámoros állapotban magára borított.
  • ondó, amely az állandó maszturbálás közben fröccsent rá.
  • por, kosz, amikbe a tömegközlekedésen dörgölőzött.
  • hipó, szétdörgölt mosópor, amely a mosógéphasználatra való teljes képtelenség miatti próbálkozásokból adódott.
  • húgyfoltok, az ürítések után még kicsorgó maradékok után, izzadt seggszaggal és pállott herezacskó szaggal fűszerezve.


Endre kinézete annyira vállalhatatlan volt, különösen a feltűnő hipó- és ondófoltok, hogy már a munkahelyi főnöke is utalást tett rá, hogy nem így kéne munkába bejárni. Endre persze ezt is nyíltan elújságolta a fórumon.

Az Egynadrág a snecológusok állandó humorforrása lett, minden egyes nap sorra faggatták Endrét, mikor méltóztatik megvenni a második nadrágját (ami összességében az első, amit saját keresetéből vesz). De Endrének fontosabb volt a félmilliós drón, többszázezer forintnyi sosem használt videójáték, digitális palatábla, okosóra, és egyéb méregdrága kütyük, mintsem hogy 10-20 eurót költsön annak érdekében, hogy ne kilométerekről bűzlő, foltos, ragacsos ruházatban üljön be munkatársai közé.

Hosszú ígérgetés után (saját bevallása szerint) végül 2018. május 31-napon szánta rá magát Endre egy új nadrág vásárlására. Így ezt a dátumot tekintik a snecológusok hivatalosan az Egynadrág korszak lezárulásának, egyúttal a Kétnadrág éra beköszöntének.