Genyamama

Innen: Sodipedia
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Genyamama munkában

Genyamama egy hormonviharban megkattant 16 éves újretard. Ha a „furcsabuzi” név nem lenne már foglalt, mama kiérdemelte volna.


2022. januárjában a semmiből robbant be a snecológiába azzal, hogy DoS/DDoS támadásokkal elérhetetlenné tette a fórumot néhány órára. Indítéka ismeretlen, egyszer azt állította, hogy SoDI-t védi, egyszer pedig azt, hogy le akarta húzni.. Egyelőre szőlőcukor szippantásáról és eszelős live-járól ismert, kortársai jóval értelmesebbek nála.


A DDoS támadások költségeit a hardvernet.hu állja, ugyanis ez Genyamama anyjának (Kovács Nikolett) és bátyjának (Kovács Krisztián) vállalkozása.


Genyamama: K. Ákos Géza

qbuakoska@gmail.com

Dunakeszi, Toldi u. 35/B

+36501115576 (nem elírás az 50, digi mobil hálózat)

discord.gg/kiddogang


Részletek

A snecológusok 2022. január 10-én 11 körül a tanszéki fórum lassulására lettek figyelmesek. A fennakadást egy túlterheléses támadás okozta, mely rövid időre elérhetetlenné is tette az oldat. A terrorcselekményt egy Genyamama nevű 16 éves ártánycsíra vállalta magára. Estére kiderült a személyazonossága, amire egy szobában futkározós live-al reagált. A trollégák pislogva figyelték az eseményeket.

Január 10. 10:16: Tűzparancs a fórum kilövésére. Az oldal 11 körül vált rövid időre elérhetetlenné.


Genyamama (Blahatéri Bane néven publikálva) ultimátumot ad a fórumnak

11-én azonban az ifjú Káosz professzor még mindig zavargott (ultimátumot adott) és akadályozta a tanszék munkáját. Délután – ismételten – befizetett egy (ezúttal több napig tartó) DDoS támadásra és este hencegő live-sorozatot indított. Az első részben a haverjaiból álló kiddo gang előtt fényezte magát, a második részében pedig karlendítések közepette mórikálta magát és várta a fél órára elérhetetlenné tett fórum dühös trolljait. Azok azonban magasról leszarták a játszóteret, inkább munkához láttak. A gyanútlan Genyacsapat unalmában játszani kezdett és a kis Genyának még éppen volt ideje elmesélni, hogy 10-én épp Tajgival jópofizott a Vigyázat trollon (arra biztatta, hogy szedje le Viktor autójának lökhárítóját), de valaki emiatt csúnyát mondott rá a fórumon, ezért kitalálta, hogy lelöveti az oldalt. Állítása szerint már három éve követi a fórumot és Snecit egy védtelen, leépült alkoholistának tartja. A live utolsó Genyától származó mondata az volt, hogy „Ki nem szarja le, hogy milyen típusú routerem van, geci”, majd eltűnt. A csipet csapat tanácstalanul folytatta a streamet és még sokáig szólongatta a vezérét, de annak addigra már kilőtték az internetét. Genya ezt követően egy rövid videóban mindenféle következményekről hörgött, de arra nem számított, hogy a katyusázás rakétáinak többsége még csak úton van felé.


Másnap, miután néhány órát szaladgált tátott szájjal a faszerdőben, privátra állította a korábbi videóit és több nem túl meggyőző bocsánatkérést is posztolt (a DDoS támadás ezzel párhuzamosan továbbra is zajlott a fórum ellen). Az egyikben azt állította, hogy az egész közjáték valódi célja az általa leépültnek tartott „SoDI lehúzása volt.” A nap folyamán Sneci konfliktuskezelő technikáját követte: hol bocsánatot kért, hol tovább fenyegette a fórumot és a szócikk eltávolítását követelte.


Január 15-én Genyamama és bűntársa, Gangmaster a Trashvodot is elérhetetlenné tette egy DDoS támadással, majd levélben fenyegette az oldal fenntartóját.

Gangmaster (Genyamama bűntársa) bejelenti, hogy lelőtte a Trashvodot
Levél a Trashvod adminjának


Idő közben az is kiderült, hogy a kis Genya legalább egy éve rombolja más fiatalok Minecraft szervereit és erre egy azóta elérhetetlenné vált weboldalon megbízást is vállalt.

Genyamama Discord és Minecraft szerverek feltörésével és rombolásával is foglalkozik, ennek kapcsán (Blahatéri Bane néven) próbálkozott már kényszerítéssel is


Ezen a videón például 2020. decemberében egy CreePlex nevű, Gyenyamama által feltört Minecraft szerver fiatal tulajdonosa mutatja be a kis Gyenyával folytatott beszélgetését, mely során a kis bűnöző azzal henceg, hogy nem fogják elkapni a hackerkedésért.


Ezen a videón Genyamama 3-4 másik fiatallal beszélget Discordon és elmeséli, hogy egy Gangmaster nevű felhasználóval trójai vírusokat (token grabbereket) küldözget ki (valami ilyesmit vagy ilyesmit egy futtatható .exe file-ba csomagolva). Ha az áldozat elindítja az elküldött exét, azzal ideiglenesen megszerzik a Discord/TikTok/Minecraft hozzáférését. Miután ily módon feltörték az accountokat, visszaélnek az ott rögzített bankártyákkal, pl. Nitrót vesznek (ez a Discordon használt kvázi fizetőeszköz) maguknak, de egyéb eszközökkel készpénzhez is jutnak. Gangmaster készíti a trójaiakat, Genyamama továbbküldi őket és a bevételt felezik. Mindezt szervezetten és rendszeresen csinálják. A videóból pár fontos pillanat:

  • Genyamama innentől beszél a módszerükről.
  • Később Genyamama ki is mondja: „elloptam emberek pénzét, hát örülök neki”
  • Innentől mondja el, hogy éppen a Fyremc-t (a legnagyobb magyar Minecraft szervert) próbálták éppen feltörni, hogy aztán zsarolják őket (a feltörés publikálásával sérülne a renoméjuk). Genyamama értelmezése szerint ez semmilyen törvénybe nem ütközik.
  • Itt mondja el, hogy Gangmasterrel elfelezik a hackerkedések zsákmányát.
  • Itt beszél a motivációjáról: kb. 150.000 forintot gyűjtött össze 2021. első öt hónapjában a bűncselekményekből („passzív jövedelem”) + a kb. 20.000 forint értékű Nitro.
  • Itt beszél arról, hogy egy loggerrel egyszer egyszerre jutottak hozzá valaki Facebook, YouTube és Discord accountjához.
  • Itt pedig elmondja, hogy mit gondol minderről:


„Majd akkor hagyom abba ezeket, mikor az emberek majd itt az interneten majd akkor tényleg azt látom, hogy bejön valaki a live-ba és akkor hú de jó és donételek egyet. majd én akkor érzem úgy, hogy nekem nem KELL kibasznom a társadalommal. De ameddig ők nem adnak semmit, addig én nyugodtan elvehetem tőlük.”


Kép Genyamama weboldaláról