Helikopter

A Sodipedia wikiből
Ar.Drone, a vágy titokzatos tárgya.

SoDI régi vágya egy távirányítós helikopter, amelyben videótudósítói munkásságának csúcspontját véli megtalálni. Bár mintegy tíz év alatt nem volt képes egyetlen használható felvételt sem készíteni állványos, fix kamerával sem, valamiért úgy képzeli, hogy a modellhelikopter meghozza neki a rég vágyott hírnevet.

A helikopteres videózás eredetileg olyan formában merült fel, hogy Orbán Viktor háza fölött készítene felvételeket, azzal a céllal, hogy idegrohamot váltson ki a miniszterelnökből. Mostanra ez a jobbikos tüntetések légi filmezésévé szelídült. SoDI értékelhető választ nem adott arra a felvetésre, hogy mi történik, ha a drága játékszert netalán porrá zúzzák a híresen kulturált radikális tüntetők, mégis meggyőződése, hogy ez jó ötlet.

A jelenleg kinézett eszköz a 86 000 forintért kapható AR.Drone . Endre eddigi teljesítménye alapján körülbelül 2-3 havi nettó fizetéséből vásárolhatná meg, ennek ellenére karácsonyig tervezi megszerezni a gépre szerelendő 90 ezres kamerával együtt. Egyes snecológusok úgy sejtik, valójában karácsonyi ajándékként számít az összesen mintegy 3-400 ezres szettre, de kevéssé valószínű, hogy a végletekig kihasznált anyja vevő lenne az ötletre.

SoDI fogadást vállalt arra, hogy 2011. november 20-ig megvásárolja a helikoptert . Ezt azonban nem tette meg, a vállalás elsodikázására egyelőre nem adott magyarázatot. A snecológusok többsége azt valószínűsíti, vagy a 80 ezer forintot nem skálázta ki másfél hónap alatt, vagy nagy jelentőségű viszonyváltozás van történőben SoDI és anyja között, esetleg éppen a játékvásárlás miatt. Néhány intervencionista snecológus úgy véli, hogy elérkezett az idő a közvetlen beavatkozásra, elsősorban az édesanyával történő kapcsolatfelvétel formájában. Vita van azonban arról, hogy ezt a fogadás elvesztése miatti büntetésként, vagy jótékony célú nevelési tanácsadásként alkalmazzák.