Herr Schrekk

Innen: Sodipedia
A lap korábbi változatát látod, amilyen SnecológiaDocens (vitalap | szerkesztései) 2021. november 7., 13:50-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Herr Schrekk, azaz Frank Gutsche

Herr Schrekk, a berlini ogre

Shrekk, vagy Herr Schrekk SoDI berlini főbérlője a 2017-2020-as évek folyamán. Ez a lakrész a híres "nikecell odú" (ejtsd sodisan: "nájszköll"). Egy pár négyzetméteres lyuk, ahol a fotók, videók és elmondások szerint SoDI olyan rendetlenségben és mocsokban él, mint egy legalja csöves dőrppe a Blahán. És szokásához híven egyik kárt a másik után okozza, melyeket természetesen meg kell térítenie. A snecológusok azért adták ezt a gúnynevet a főbérlőnek, mert SoDI vlogjának egyes epizódjaiban hallatszott, ahogy Endre a főbérlőjével beszél. A válaszoló pedig egy mély, reszelős, krákogós, széjjeldohányzott hangon szólalt meg, pontosan úgy, ahogy a híres DreamWorks film nagy zöld főszereplőjét képzelné maga elé az ember. Később (2019-ben, a hírhedt Picikli-szerelő live közben, amikor Herr Schrekk rányitott Sodira, és Sodi minden igyekezete ellenére látszódott a felvételen pár másodperc erejéig) aztán be is igazolódott a sejtés.

Herr Schrekk - SoDI többi németországi főbérlőjéhez hasonlóan - igen hamar rájött, hogy egy igazi balekkal áll szemben (lásd még: "nem fatyok balek!"), így az egyébként is elég húzós bérleti díjat kedvére kiegészíti még ezzel-azzal, amit a fogyatékos Endre rendre ki is fizet. Ezek közül sok persze teljesen jogos kárigény. Endre - sok más mellett - pluszban fizet még a főbérlő általi reggeli készítésért, a megemelt internet sávszélességért (amit ettől még élőszeretettel húzogat ki a saját szobában lévő router-ből az ogre, ha Netflix-et szeretne nézni, ezzel rendszeresen idegrohamba üldözve az éppen stream-elő SoDI-t), az összevérezett fehér szőnyegért, a szétpenészedett télikertért (ami visszatérő jelenség kivétel nélkül minden albérletben, ahol Recskaboy - vagy nevezzük Penészboy-nak? - megfordul), vett neki egy házi szoláriumot is. De Schrekk még a használt laptopját és biciklijét is próbálta rásózni debil albérlőjére.


Bár Endre az ideális albérlő (antiszociális, nem sok vizet zavar otthon, és alázatosan fizet bemondásra minden hülyeségért), mégis már hosszú ideje borotvaélen táncol, hogy az ogre felmondja a szerződést és kihajítja a kütyüivel együtt az utcára. Igénytelensége, folyamatos károkozása (és minden bizonnyal a szaga) már Schrekk-nek is sok. Egyszer próbaképpen egy döglött legyet helyezett el a hűtőben, figyelve, hogy Endrét mennyire izgatja a dolog (ami egyébként az ogre lelkivilágáról és igényességgi szintjéről is sokat elmond). A recskás persze a lehető legtermészetesebb módon csak körberakta cuccaival a légyhullát, eszébe sem jutott eltávolítani.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban, ekkor Herr Schrekk azonnali szerződésbontást helyezett kilátásba. SoDI ekkor még nagy nehezen elérte a maradást, de látszik, hogy már az utolsó utáni dobása van Herr Schrekk-nél. Azóta azzal is be van fenyítve a büszke és független vadászbika, hogy kizárólag ülve wc-zhet és a hőfok is maximálisan 23 (LOL!) fok lehet a szobájában, egyetlen eggyel se több (24 fokból már csinált balhét az ogre).


Érdekes egyébként a "majdnem kirúgás" története is. Endre elmondása szerint Schrekk már átadta neki a felmondó levelet, csak hosszas könyörgés után volt hajlandó megenyhülni. Hogy ezt a bőgés váltotta ki (egy jellegzetesen sodis angolnázás, masnizás a fórumról: -Endre, volt sírás? -Nem feltétlenül nem...), vagy valami sokkal sötétebb, perverzebb szexuális ajánlkozás, azt nem tudni (lásd szexnagyi, az XXL-es atléta és az idős párok mellé harmadik recskaboynak ajánlkozó szexhirdetések óta az ilyesmi egyáltalán nem légből kapott Endre esetében). A németeknél rengeteg a vén perverz, akik iránt Endre is élénken érdeklődik (lásd még kényszeres textilmentes szaunákba járkálása).

Herr Schrekk lelepleződése

Endre retteg a lakcíme és főbérlőjének kiléte napvilágra kerülésétől, nehogy az "ártalmatlan trollok" tréfáinak essen áldozatul. 2018 júniusában azonban lelepleződött a snecológusok előtt Herr Schrekk. Endre éppen a Sodi beszól csatornáján élőben közvetítette a hitelből vásárolt biciklijének összeszerelését, ami több mint 8 órán át (!!!) futó projekt volt neki, a jellegzetes ideggörcsökkel, nyüszítésekkel, és a fő tételmondatokkal ("ény eszt nyem éjtyem") tarkítva. Herr Schrekk egyszer csak benyitott a szobába, hogy megtekintse az Endre állítása szerint már kész művet, így a kamera látószögébe került (ez is sokat elmond, hogy a főbérlő szó nélkül, kopogás nélkül bejön albérlője szobájába). Endre tőle szokatlan fürgeséggel, a szoba másik feléből szinte repülve rontott rá a kamerára, hogy elfordítsa azt - de már késő, a live videó megörökítette Herr Schrekk-et a trollok számára.


A hang alapján való megérzés és a Schrekk becenév pontos volt, a főbérlő valóban egy idős, elhízott, kopasz, kinyúlt kék pólót viselő, tetovált karú vérbeli német proli. Egy ilyen ember csicskáztatja a magyar(országi) sztárprogramozót, a független vadászbikát. Egyébként a videón Schrekk azonnal észrevételezett pár alapvető, életveszélyes hiányosságot és hibát a "kész" bringán, ami újabb hosszú órákra ellátta munkával Endrét és biztosította a szórakoztató faktort a snecológusoknak. A rövid beszélgetésből pontosan átjön Endre német (nem)tudása. Gyakorlatilag egy szót se ért főbérlője mondanivalójából, amit kínos heherészéssel leplez, és folyamatos "oké-okézással" próbál véget vetni a beszélgetésnek. Rendkívül kínos hallgatni!


Az ogre beazonosítása

Herr Schrekk, azaz Frank Gutsche

Herr Schrekk figurájának kitudódása után természetesen a snecológiai kutatások első számú célja volt a főbérlő személyének azonosítása. Endre videóiból már korábban sikerült meghatározni, hogy a masztisrác a Wedekindstrasse 22-ből indul mindennapi portyájára, amit ő munkának hazudik. Ennek hatására egy önfeláldozó snecológus mélységi felderítőként beszivárgott az ogrebarlang koordinátáira és lefényképezte a kapucsengőt. A kép itt található.

A snecológusok hosszas belső brainstorming után arra a konszenzusra jutottak, hogy a Prell nevű illető lesz a megfejtés. Az internetes telefonkönyv alapján kisebb utánajárással kiderült, hogy Manfred Prell lakik a Wedekindstrasse 22 szám alatt, így hosszú ideig ő volt azonosítva Herr Schrekk-kel, a berlini ogréval. Endre akkurátusan ignorálta vagy kínosan smiley-zva reagált a főbérlő személyét firtató kérdésekre, ami erősítette a gyanút. 2020. márciusában azonban a további kutatások új fényben világították meg a kérdést. Egy snecológus pizzát rendelgetett a Wedekindstrasse 22 összes lakójának, Endre pedig az egyik videójában bejelentette, hogy célba ért a küldemény. Ez alapján már gyerekjáték volt azonosítani, milyen névre címzett rendelés érte el a célját. A pizzarendelő snecológus által megosztott kép szerint Endre Stromski névre érkezett meg a rendelés. Ez egybecseng a fent linkelt kapucsengős képpel, ahol szintén szerepel Stromski név. A lebukás után Endre ugyanazt az álnaiv műsorszámot adta elő, mint amikor Krizsai (What)Andi lelepleződött (WhatStromski?), ami erősítette a gyanút.

2020. április 22-én azonban minden kétséget kizáróan lelepleződött az ogre személye. Talán mondani sem kell, de ismét SoDI szállította a kötelet a saját akasztásához. Az Amazon-os rendelései között böngészve egyértelműen láthatóvá vált a rendelési címe: "Endre Farkas Kiss bei Gutsche". Ha megnézzük a fentebb linkelt kapucsengő képet, ott is szerepel a Gutsche kapucsengő. A snecológusok ez, és az Endre által elejtett korábbi megjegyzések alapján könnyen beazonosították, hogy a főbérlő neve Frank Gutsche.

Endre saját elmondásából az is kiderült, hogy Herr Schreckk maga sem teljesen ép mentálisan. Üldözési mániás, minden valószínűség szerint chemtrail hívő, talán még éjszaka is alufólia sapkában hajtja álomra a fejét. Tökéletesen illeszkedik tehát Endre hasonló kategóriás ismeretségi körébe. Sorszerűen talált tehát egymásra a két elmebeteg. A snecológusok azt is feltételezik, hogy az ogre fiatalkorában NDK-s Stasi keretlegény lehetett, így az ő módszereiket belülről ismerve talán oka is van az üldözési mániájának.

Az utolsó dobások

A snecológusok a Gutsche név megfejtése előtt is kedveskedtek már Herr Schrekk-nek. Endre 38. születésnapi ajándékként egy képeslapot kapott postán az egyik snecológustól, amit meg is említett, sőt be is mutatott az egyik videójában. A szépséghiba csak az volt, hogy a képeslap saját magát ábrázolta csupaszon (némi kitakarással), ahogy éppen Herr Schrekk fürdőkádjában kamerázza a pitont és vedeli a sört. A képkivágás a hírhedt Berlini faszmonológok egyik epizódjából származik. A képeslapot azonban Herr Schrekk vette ki a postaládából és adta át Endrének, el lehet képzelni, mennyire volt tőle boldog...

A fentiekben is említésre került, hogy Herr Schrekk már mindenáron szabadulni szeretne gyagyás albérlőjétől és ez ügyben már számos előkészületet tett. 2019 végén betegségére hivatkozva felmondta a bérleti szerződést, minden bizonnyal csak (nem feltétlenül nem) hosszas könyörgés és zokogás után volt hajlandó megengedni, hogy Endre ettől függetlenül bizonytalan ideig ott maradhasson a lakásban. A gyagyás tehát egy ideig mindenféle szerződéses fedezett nélkül lébecolt a nikecell-odúban, ahonnan az ogre pillanatok alatt és mindenféle indok nélkül kidobhatja. További lépésként a két zár közül a felsőt már kicserélte az ogre a lakásajtón, amihez Endrének nem adott kulcsot. A masztisrác tehát ekkoriban úgy járt haza minden egyes nap, hogy rettegnie kellett, vajon kinyitja-e neki Herr Schrekk a zárat, lesz-e még hova esténként hazajönnie!? De a síkagyú Endre szerint ezzel minden rendben van.

2020-ra Endre és Herr Schrekk viszonya annyira elmérgesedett, hogy az ogre már fizikailag is bántalmazta gyagyás albérlőjét. Felfogja ugye a kedves Olvasó a helyzet abszurditását!? Egy felnőtt, 40 életévhez közeledő embert üt-ver egy járókeretes mogorva, ordibálós főbérlő, akinek még havonta nem kevés pénzt is fizet! És mindezek ellenére foggal-körömmel ragaszkodik a maradáshoz, mondván hogy minden fasza!


SoDI saját szavaival (ami önmagában is egy tanulmány...):

sodika Sep 04, 2020 23:10:59

1800 euró körüli Kurzarbeit anyagilag lassan megnyomorított volna (több a költségem). Az, hogy nincs elég meló a 8 óra kitöltéséhez, lelkileg nyomorított volna meg. A főbérlővel a végén már részben tetlegességig fajultak a viták, így az is szuboptimálissá vált a végén.


Hahó Sep 04, 2020 23:12:45

nehogy azt mondd, hogy megcsapott az ogre, mert süsüzve fogok fetrengeni a földön a röhögéstől, bazmeg.


sodika Sep 04, 2020 23:14:11

Nyitott tenyérrel, úgyhogy valójában olyan határeset, hogy inkább a nem felé hajlik, hogy nem csapott meg, de azért előnytelen jelként már értelmezhető.


2020. nyarán munkahelyéről, az EsPresto AG-tól való kirúgása után Endrét Herr Schrekk is rövid úton kidobta az albérletből (a féreg csatornapatkány Endre szándékosan elutazott, hogy az általa is várt kirúgási papírokat hivatalosan ne tudja számára átadni neki a cég, és tovább élősködhessen. Az EsPresto azonban túljárt az eszén, mert az egész lépcsőházat felcsörgették, végül Herr Schrekk-nek adták át hivatalosan a felmondólevelet. Endrének volt pofája az eljárás miatt felháborodni, de az EsPresto-nak is volt humorérzéke, mert Endre kirúgási papírjait személyesen Mohamed adta át, a kerítés alatt átkúszó, németül és angolul is alig beszélő muszlim migráns, aki azonban szorgalmával és jó felfogóképességével maradhatott, az európai migráns Sodikának viszont ajtót mutattak). Így a Trottel-nek véglegesen hurcolkodnia kellett. Ám mivel hegyekben álló kütyüiből nem tudott mindent elszállítani, így ezek egy része, illetve tulajdonképpen a fél lakás és bútorzat, amit Endre ott tartózkodása 3 éve alatt apránként megvásárolt, károkozásai miatti kártérítés gyanánt, szintén maradtak. Így ezeket a kifizetéseket Herr Schrekk szépen benyelte. Azt talán mondanunk se kell, hogy Endre a kauciót sem kapta vissza.

Kitüntetés

Herr Schrekk a fent részletezett sneciszopatási módszerek kidolgozása és gyakorlati alkalmazása okán a Snecológia Tanszék gyémánt fokozatú jávorszarvasfej érdemrendjének boldog tulajdonosa. SoDI nyitott tenyérrel való megcsapkodásáért pedig a Snecológia Tanszéktől elnyerte a Fórizs Eszter emlékérmet.