Hipster Hitler

Innen: Sodipedia
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

SoDI 2020. szeptember 15-én kezdett dolgozni az új ausztriai munkahelyén, a Reichl und Partner eMarketing GmbH-nál Linz-ben, miután előző munkahelyétől, az EsPresto AG-tól kirúgták (sőt, tulajdonképpen mindegyik korábbiból is...). A fórumon megosztotta, milyen CV-t küldött be a cégnek. A temérdek hazugság mellett (bekamuzott "szakértelmek", miközben gányoláson túl semmi érdemi szakmai tudással nem bír; a teljesítményéről rossz véleménnyel bíró "referenciák"; "diploma MÉG nem elérhető", miközben csak melegedni járt be, első éves tárgyak után kibukott mindenhonnan; német és angol nyelv mint "folyékonyan szóban és írásban"; magyar nyelv mint "anyanyelvi szinten"; nyelvtanulás mint érdeklődés, stb.) a mellékelt fénykép önmagáért beszél.

[1]

[2]

[3]


Ezen felbuzdulva az egyik snecológus összeállított egy valóságot jobban tükröző CV-t:


Segítő szándékú troll, Oct 19, 2020 21:30:24

Na szhiasztok!

Be kell vallanom, hogy megesett a szívem a Gyagyáson, akit szemmel láthatólag annyira megbénít a szerelmi bánat, és a kirúgás okozta stressz, hogy még munkát keresni sincs ereje.

Ezért úgy döntöttem, hogy segítek neki. Összeraktam egy önéletrajzot az övé alapján. A sallangot leszedtem, és itt-ott kiegészítettem, de szinte kizárólag olyan információkkal, amiket saját maga osztott meg itt.

Egy icipicit tódítottam a második világháborús érdeklődéssel, mert annyira büszke volt a hitlerbajszos képére, és úgy gondoltam, hogy ez segíti a poén megértését.

Sajnos egyelőre nem jártam sok szerencsével, csak egy lead zárult le, az is elutasítással:

[4]

Nem kell aggódni, ha már a mi kedvenc koboldunknak nincs rá ideje, én rászántam egy napot, és a létező összes Linzi programozócégnek kiküldtem (nem is gondoltam, hogy ilyen sok van, Linz valami techközpont?), úgyhogy valahonnan biztos behívják interjúra. Ha ez megtörténik, azonnal kiírom ide, és együtt szoríthatunk a sikeréért!

Iderakom a cv-t is. Sok helyen bele lehet kötni, a németem kifejezetten gyenge, és most már talán weboldalnak is mást adnék meg, de reméljük, hogy a célnak megfelel.

[5]

[6]


Néhány cégtől válasz is érkezett a troll-CV-vel való állásjelentkezésre. Alább a levélváltás:


Segítő szándékú troll, Oct 28, 2020 14:52:42

Szia Endi

Bocs, hogy csak most szólok, de hogy sikerült a skype interjú Horváth Marióval 2kor? Tudott magyarul, vagy csak a neve volt magyar?

És kommentálta a videót, amit küldtél neki?

Te már biztosan tudod a sztorit, de a többiek kedvéért itt van a meghívás:

[7]


Fordítás:

Dear Mr. Endre Farkas Kiss,

Thank you for your application and your interest in the position advertised by us.

We would like to invite you to get to know each other personally, but due to the current situation we are not currently having a personal conversation, so I would like to suggest a conversation via Skype (video call), this option offers us the opportunity to learn more about you Experienced.

My colleague Mr Mario Horvath would like to contact you via Skype on Wednesday, October 28, 2020 at 2 p.m.

Our Skype address is TODAY Experts Upper Austria, please also send us your SkypeID.

I would like to ask you for a short feedback whether you would like to accept this invitation.


Itt pedig a válaszod:

[8]


Fordítás:

Hello,

I'm so happy! Yes, I would like to accept this invitation! The suggested time is perfect for me, I am currently unemployed.

I just cut my own hair so I would look good on camera!

www.youtube.com/watch?v=Pjyg_dWf1vA&t=9m24s(9 min 24s). This is from an older video of me, but I looked exactly like this a moment ago!

So my skypeId is: sodika

I have also acquired a new phone number that I did not include in my résumé: +43 676 4168481

I look forward to speaking to you.

Endre Farkas Kiss

Fullstack developer, nudist, influencer

---

2021. augusztusában - miután Endrét természetesen ismét kirúgták, amihez a megint snecológusok adták meg a kezdőlöketet - Endre frissítette az önéletrajzát, így most már az alábbi módon néz ki:

[9]


A fent említetteken túl természetesen továbbra is hazugságokkal tömte tele. Ezek közül a legpofátlanabbak:

  • "Javascript very good" - példa a legendás myDate probléma, amivel annyira nem tudott megbirkózni, hogy tulajdonképpen emiatt rúgták ki előző munkahelyéről
  • Sony Vegas és Photoshop technológiák ismerete - a Sodivlog-ot elnézve ez még viccnek is rossz!
  • Legutolsó munkahelyét nem merte beírni, ahol még nagy magabiztossággal nyilatkozott (hogy a trollok inkább csak bebetonozták őt a munkáltatóval való kapcsolatfelvétellel), majd pár napra rá ki is rúgták.
  • A foglalkoztatási időszakokkal is folyamatosan kamuzik, hogy ne legyen feltűnő, mennyire kínnal-keservvel talál új munkahelyet. A Superreal beírva október végéig (augusztusban repült, csak állományban tartották még két hónapot), az EsPresto-ból se júliusban, hanem júniusban rúgták ki. A három hetes Reichl und Partner kaland mint két hónapos projektmunka van beírva, a Partner bankos 0 napos munkaviszony szintén nincs megemlítve.