Indexzsidók

A Sodipedia wikiből

Radikális jobboldali körökben elterjedt, így SoDI által is rutinosan használt gyűjtőfogalom azon (korántsem mind zsidó hitű/származású) egyének jelölésére, melyek főként az Index portál kiterjedt fórumközösségében folytatnak és folytattak magukat nemzeti radikálisnak képzelő retardáltak életével, tanításaival és cselekedeteivel foglalkozó sokszor trágár stílusú "társalgást". Ezek olykor tettlegességig, illetve annak kitárgyalásáig is fajulnak (pl. a Tomcat-féle Hollán-emléktábla felhelyezése után azonnal kezdeményezés indult annak rongálására, eltávolítására. Végül a táblát először lefújták, majd összetörték és ellopták). A SoDi által készített szélkerék-webshop tesztelését is az "indexzsidók"nak tulajdonítja SoDI.

Az "indexzsidók" egyik kedvenc játszótere a "Tomcat eladta a lelkét" c. Index-fórumtopic volt, mely azóta (egyesek szerint Tomcat fenyegetése eredményeként) megszűnt. Az egyik törzskommentelőjét a hírek szerint a lakásán megverték.

A SoDI-blogtrollok kommentstílusából ítélve köztük is fellelhetőek "indexzsidók" SoDi szerint.


A kifejezés kirekesztő éle

Sokan bírálják a radikálisokat, hogy negatív tulajdonságokkal rendelkező emberek viselkedését egyértelműen a zsidókhoz csatolják, amivel az egész közösséget megbélyegzik. Egy hozzászólás ennek kapcsán

"Naakkor még egyszer:
"Érted, valakinek büdös a szája, azt modnom, biztos magyar. A metrón nem vesz jegyet, á, tuti mert magyar. Ilyesmi.
Ez téged zavarna? Derogáló, általánosító, alapvetően igaztalan lenne szerinted?"
Tudom, hogy nem erős oldalad a logika, ezért elmondom, miért kérdezem. Ugyanis tegyük fel (bizonyítani persze nem tudod, mert 26 zsidó köcsögre felsorolok neked tízszer annyi nem zsidó köcsögöt, az nem bizonyítás, de még csak nem is érvelés, hogy némá, Kun Béla zsidó volt)
sértő. Amennyiben szerinted is (szerintem igen) parasztság lenne így általánosítani a magyarokat, tán ugyanez igaz más népcsoportokra is. Nem gond ez, csak ez akkor annyit jelent, hogy bunkó vagy.
Vagy a másik megoldás, hogy kitalálsz "azokra a bizonyos emberekre" egy szót, ami esetleg nem sérti egy népcsoport egészét. Ez persze már csak azért is lenne célszerű, mert az olyan hülyéknek, mint te is vagy, ki kellett találni a "zsidós" kifejezést a nemzsidóként általatok "zsidósnak" nevezett életformát élőkre. Vagyis egy másik kifejezés még pontosabb is lenne, ami mondjuk leírhatná a kapzsi, kétarcú, gerinc- és elvnélküli embereket."