Irodalmi percek: A kabbalista

A Sodipedia wikiből

Lőw rabbi körbejárta hetedszer is a szörnyű testet, majd nyálával letörölte az "igazság" szó első betűjét, de a púpos testből áradó émelyítő szag miatt elvesztette egyensúlyát, és megcsúszott. miközben a padlóról felkelt, már látta, hogy óriási baj történt. A púpos szörny ahelyett, hogy élettelen agyaggá alakult volna, amelyből vétetett, rázkódva, túlvilági nyögések és sóhajtások közepette, sajátos, fap-fap hangot hallatott, olyasfélét, mint amikor valaki gyorsan gyúrja a nedves agyagot. Mikor Lőw rabbi felkelt, látta, nem csak az eleve idomtalan fejet deformálta, de a szörny homlokán a "halál" szó helyett a "hazugság" szót pillantotta meg elszörnyedve. Azonnal tudta, hogy óriási baj történt, a varázslat kicsúszott az ellenőrzése alól.

Pánikszerűen hátrálni kezdett, de a torz testű, púpos szörnyeteg egyre hangosabb sóhajtások és nyögések kíséretében felemelkedett. A csattogó fap-fap hang az elviselhetetlenségig fokozódott, és betöltötte a kabalista mágus koponyáját. Bár Lőw rabbi magas fokon űzte a démonológia tudományát, és korábban sikeresen szembeszállt még a lüszi nevű babiloni eredetű démoni zuhanyrózsás asztrálmacskával is, ilyen szörnyet még sosem látott.

Egy asszimmetrikus, jávorszarvasra emlékeztető arcból egy démoni vigyor kíséretében törtek elő a rontó varázsigék. Lőw rabbi beszélte a szent nyelveket, de balszerencséjére a démon beszédhibás volt, ezért csak foszlányokat értett a fenyegetően közelítő rém szakadozott kántálásából, és a szórend sem egyezett a rabbi által ismert formulákkal.

-A má-másik f-fél be-beleegyezése esetén, m-m-masztipartyi, n-nagyfa-farkú etyetyemista srác, mifaan, most éppeeeennnneeeem, again mine the access,

És hasonlók törtek fel a gnóm torkából, miközben fap-fap hangok kíséretében már egészen közel ért leendő áldozatához. A fap-fap egyre gyorsabb és hangosabb lett, a denevérek felébredtek, és a baglyokkal együtt menekültek a padlásablakon át.

Lőw rabbi gondolatban búcsút vett a világtól, szeretteitől, és az utolsó imádságot kezdte mondani magában, mikor a szörny felordított:

-ouáuaooo! neeeem, ezt ne-eeeem!

Egy pillanatra abbamaradt a fap-fap, Lőw rabbi pedig érezte, ez az utolsó esélye megmenekülni. A púpos szörny bestiális dühében eltépte a saját fitymafékét! A rabbi rögtön tudta miről van szó. Hát ezért nem sikerülhetett a varázslat! Erről az apróságról megfeledkeztem! Ezért nem engedelmeskedett soha! Folyton csak ez a fap-fap, ó, ha ismertem volna ezt a hangot korábban! Fitymás zsidót teremtettem, az örökkévaló irgalmazzon nekem! Ez a leggonoszabb minden teremtmények között, gójnak fogja kiadni magát, és sosem fogja abbahagyni ezt a fap-fapolást Szégyent hoz mindenre és mindenkire, meggyalázza mindazt ami szent és tiszteletreméltó, befertezi az erkölcsnek tiszta vizét, szodomává és gomorává változtatja a teremtett világot!