Irodalmi percek: A stalker

A Sodipedia wikiből

Budapesten élsz, épp kezd normális irányt venni az életed. Nyelvórákra jársz, kínzóan lassan de azért stabilan fejlődik a nyelvtudásod. És még bejárós munkahelyed is van, ahol ugyan filléreket keresel és háttérszínezésnél komplexebb feladatokat nem nagyon bíznak rád, de azért néha el tudsz lesni a kollégáidtól néhány szakmai fordulatot. De az "otthoniak" rendszeresen ellátnak pénzzel, Vera néni naponta főz, szóval nem is éhezel. Rocskai Gergőnek is maradt még néhány kinőtt ruhája, szóval talán a 3 hete hordott szaros alsógatyád helyett is számíthatsz egy újra.

Egyszóval chili az élet...

Talán most már tényleg tudsz előre is haladni.


Egyszer csak emailt kapsz.


Törpapa BARÁTOD az!


Megírja, hogy a hajléktalanság, az éhezés és telente fagyhalál fenyegeti, tehát konkrét lájfdéndzsör van, ami miatt felköltözik Pestre. Azt szeretné, ha segítenél neki, hogyan tehetné rendbe az életét, hiszen neked már kezd bejönni az élet, sőt mentorának, tanácsadójának tekint, akitől epedve vár minden biztatást.

Először is szeretne hozzád költözni, amit gyorsan elutasítasz, hiszen a gecifoltos íróasztal alatti hálózsákban te is épp csak elférsz, de kettőre már biztos nincsen hely. Vera néni sem örülne, ha egy újabb (rothadó) szájat kellene etetnie.

Nagylelkűen azért felajánlod, hogy érkezése után 1 napig nálad hagyhatja a banyatankját, amíg megoldja a szállás lehetőségét.


Végül 2 utcával odébb talál szállást a törpe és innentől megsokasodnak az emailek, sőt a telefonhívások is. Azt érzed, lassanként minden csökött hülyeséggel téged traktál.

-lelkendezve megírja, hogy tegnap egy kiflivéget talált a kukában, így aznap végre nem éhezett.

-csatolt fotóval dokumentálja, hogy egy félig elszívott cigit sikerült előtúrnia, aminek rúzsos volt a vége, így az ezzel kapcsolatos szexuális fantáziáit is végig kell olvasnod.

-elismerésedet kéri, hogy egyedül sikerült lehúznia az angol vécét, ami számára nagy teljesítmény, hiszen a tanyán csak pottyantós van.

-hajnali 2 felé felhív, hogy a Google Map-en keresd már meg merre jár, mert eltévedt az éjszakai busszal.

-büszkén újságolja, hogy pár hajléktalan megkínálta kannásborral, amitől úgy berúgott, hogy tegnap este körbehányta a Hősök terét.


Néha neked is kedved lenne beszámolni a saját életed alakulásáról, hogy melóba jársz, fejlődik a nyelvtudásod, milyen sorozatod néztél meg, de kb. 2 mondat után azonnal félbeszakít, és csak az ÉN-ÉN-ÉN, csakis a saját együgyű kalandjai hallatszanak. És amikor óvatosan felveted, hogy téged annyira nem izgat a kiflivég meg az angol vécé használata, még ő sértődik meg, és idegesen csapkodni kezd.


Kezd egyre jobban eleged lenni ebből, hiszen épp azért hagytad abba a videózást is, mert ilyen unalmas, senkit sem érdeklő sztorikhoz hívogattak állandóan, olyan Törpapa BARÁTODHOZ hasonló alakokkal lógtál, akik csak visszahúztak, épp az ilyenektől akartál szabadulni, és eddig úgy tűnt, végre sikerül is...


Közben a törpe üzenetei egyre gyakoribbak és követelőzőbbek lesznek. Felháborodik ha nem reagálsz, vagy a legprimitívebb eseményekre nem mondod neki, hogy micsoda óriási tett és eredmény a vécé lehúzása...

Az üzenetek egyre hosszabbak, néha a 2-3 oldalt is elérik, olvasását pedig megnehezíti, hogy minden második szó össze-vissza van boldozva, színezve, már távolról ránézve is egy beteg elméről uralkodik. A régi filmekből az újságokból összevagdosott fenyegető levelekkel zaklatók jutnak eszedbe, kezdesz egy kicsit megijedni...


De hiába, az üzenetek számolatlanul özönlenek. Néha mire elolvasol egyet, addigra már ott áll a fiókban olvasatlanul másik három...

És ami már egészen kellemetlenül érint, a munkahelyed előtt is megjelenik olykor Törpapa, rád vár, és azonnal rád akaszkodva, a saját ÉN-ÉN-ÉN sztorikkal traktálva követ hazáig.

Már a munkahelyeden a kollégáid is kezdenek furán nézni rád, még furábban mint amikor először megérkeztél. Amikor látják, hogy már megint rád várakozik a gusztustalan kinézetű, igénytelen hajléktalan, elcsíped ahogy sokat mondóan összenéznek és a halk vihorászást is hallod. Amikor a közelükbe mész, természetesen azonnal elhallgatnak.


Egy nap váratlan csomagod érkezik. Tévedésről nem lehet szó, a postás félreérthetetlenül a te nevedet mondja. Mint kiderült, a törpe a netről rendelt méregdrága szexuális segédeszközöket, de mivel nincs bejelentve (nem tudja, hogy te se), a Kolosy tér 1/b-t adja meg címzettnek. Nem elég, hogy a folyamatos nyelvórák és a munkahely mellett 0 szabadidődben el kellene vonszolnod a púpodat a postáig, ott másfél órán keresztül sorban állni a 40 fokban, még az átvételkori díjat is neked kéne fizetned, ami ráadásul olyan összeg, hogy két hétnyi melócsával se tudnád kiskálázni.


Végleg betelt a pohár!


Mit lépsz most??