Irodalmi percek: Egy reggel a bécsi hajléktalanszállón

A Sodipedia wikiből

2022 - Bécs

Büdös van, de legalább meleg. Nyugtázta magában a helyzetet a torz külsejű férfi, majd nagyot rottyantott a hajléktalanszálló pricssén. "Piki-puki, faszaság van!"

Még Rácz Gábor mutatta meg neki a VinziPort nevű szállót, mielőtt zártosztályra vitték. "Mekkoja gechi ez a Gáboj" - morfondírozott magában. Ő bezzeg a kellemes klímájú lehet a pszichiátrián, a Sodit meg egy hónap után kirakták onnan a ghecik. Neki kellett volna megszurkálni csavarhúzóval az 5G-s tornyot, nem a Rácz Gábornak, akkor ő lehetne a stressznélküli nyugiban. Csak neki nem bírja a háta a mászást, ezért lentről rikoltozott, hogy "tyerekh tyilkos kujvák".


5G, pszichiátria. Mindegy.


"Natyon remegek" ... de most nem a hidegtől hanem a folyadék hiánytól. Se sör se gyógyszer. "Montyak volna nemet" - motyogta magában, mire egy fém tányér csapódott vekni méretű fejének, rekedt hangú kvartyogás kíséretében.

Hajnal van. Ilyenkor kell elhagyni a szállót. De előtte pancsi. A furcsa púpos hátú figura már fél órája áll a zuhanyzóban, kopaszodó fején kopognak a víz cseppek. Csak hunyorog a többi hajléktanra kifejezéstelen buta malac szemein keresztül. Különösen nagy csodálattal bambul egy méretes, alkar vastagságú éjben fekete hímtagot. "Ény a puntyit szejetyem" - nyugtatja magát.


Nagy nap a mai, meleg ételt kap a Sodi. Délelőtt Márkal találkozik, aki vesz neki egy Kebab tálat meg sört is. "Mi van veled te fijú? Megmondtam, hogy fosni fogja a pézt. Viszont a csajom elvitte a bankkártyám a plázába adjál már egy 20 eurót. Áthidalás tudod!"

Sodi boldogan adja át utolsó gyűrött 10 eurós bankjegyét amit egy kedves magyar férfitől kapott. Csak egy közös fotót akart a tress csoportba, még szopizni sem kellett.

"Akkor induljunk meg, csicska!" - szólt Márk, majd a fehér Ducatóra mutatott. A Sodi Szolnokra utazik. Juhééé!

Sajnos csak a rakodó térben ülhetett, mert Márk szerint elég büdi Sodi a Sodi. Natyon okos fiú ez a Márk, tudja ha bármi történne Gyöngyi mamával, Sodinak elvennék az örökségét a gonosz bankok. De Sodi megbassza a systemet, és jól átírja Márk nevére az újszászi házat. "Hahaha, mosty jól kibasztyam veletek bankok!" - csak úgy visszhangzik a nevetésétől a Ducato csomagtere.