Irodalmi percek: Fordított élet

A Sodipedia wikiből

Ha a SoDI életéről szóló dokumentumfilmet visszafelé nézitek, akkor egy újszászi putriban élő lumpent láttok, aki elad egy csomó kütyüt a Saturn-nak és meggazdagszik.
Főbérlője fizet neki, hogy megjavítsa a lakást.
Visszamegy Budapestre és elmebetegektől menekül, miközben veszi az egészet videóra.
Bedobálja a táskáit egy budapesti irodába, ahol éveken keresztül vegetál, de mindig illedelmesen visszautasítja a felé nyújtott borsófőzeléket.
Az irodában iszonyú rendetlenség, mocsok, penész uralkodik, de SoDI ott tartózkodásával szép lassan egyre nagyobb rend lesz és még a falak is kitisztulnak.
Az irodát üzemeltető családdal egyre jobb a kapcsolata, a kezdeti gyűlölködés és megvetés a végére egészen törődő kapcsolattá válik.
Az irodából Pátyra költözik az anyjához, ahol végre bekötik a villanyt. Sajnos az idő haladtával folyamatosan csak filléreket keres, se többet, se kevesebbet.
Később egy Nándorfejérvár közben álló lakásba költözik az apjához, ahol annak züllött, alkoholista, drogos barátai szép lassan eltünedeznek, az ő mocskos játékaik miatt eltorzult ízlésű Endrének is egyre egészségesebb a szexualitása. Ennek ellenére élete vége felé mégis pedofil botrányba keveredik Szomódon, a Bunkibankban.