Irodalmi percek: Fordos néni kálváriája

A Sodipedia wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen SnecológiaDocens (vitalap | szerkesztései) 2020. július 16., 23:00-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „2015. novemberében SoDI-nak azt ajánlgatta a német tanárja (aki valójában pszichológusként egyengette egy ideig Endre útját, minden bizonnyal Rocskaiék megb…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

2015. novemberében SoDI-nak azt ajánlgatta a német tanárja (aki valójában pszichológusként egyengette egy ideig Endre útját, minden bizonnyal Rocskaiék megbízásából), hogy mivel programozásra alkalmatlan, B-tervként valamilyen IT-supportos állást próbáljon megcsípni Németországban. Endre ez alábbi alábbi kommentjei ihlették meg az egyik snecológust, egy kitalált történettel:


sodika Nov 12, 2015 20:40:27

Ma is arról beszélt nekem a tanár, hogy a legrosszabb esetre egy ilyet kellene megcélozni, és ilyenekre meg is próbál beajánlani, és majd onnan még léphetek tovább, a gond csak az, hogy szerintem ilyen pozíciók, hogy általános IT support, csak a filmekben van, a valóságban nem hiszem el, hogy léteznéneki ilyen pozíciók. :)

mindegy


sodika Nov 12, 2015 21:38:50

Mindegy. A tanár azt mondja, hogy a legalacsonyabb az ez, amit meg szabad célozni. Próbál nekem B-tervként ilyet is szerezni. És onnan még ki lehet törni.


AutismusMaximus Nov 12, 2015 22:32:23

Sodi, a "próbál neked szerezni" dolgot valahogy így kell elképzelni?


-Szia Tomi! Rég beszéltünk. Lehetne egy nagy kérésem feléd?

-Szia, hát persze! Tudod hogy bármiben segítek, amiben tudok.

-Az a helyzet, hogy van egy tanítványom...

-Tanítványod? De hát te nem is vagy tanár!

-Tudom. De ez most más. Egész jó pénzt keresek vele. Szóval az a kérdés, a cégeteknél nincs esetleg valami egyszerűbb IT-s pozíció? Support vagy rendszergazdai vagy ilyesmi. Megígértem neki, hogy körbekérdezek.

-Figyelj, persze hogy tudok segíteni. Jó szakemberekre mindig szükség van. Mit tud, mi a végzettsége?

-Hát egyetemet nem végzett el, valami OKJ-s igazolásokat mutogatott.

-Hmm, az nem olyan jó. És ezek milyen végzettségek? Nyelvtudása legalább jó?

-Hát, nem igazán végzettségek ezek sem, csak igazolások hogy részt vett ilyen kurzuson. Némethez konyít valamicskét.

-Némethez?? IT-s vonalon az szerinted kit érdekel?? Angolul?

-Azt nem.

-Hát nem tudom, mit mondhatnék... Volt esetleg olyan projektje, amikben részt vett? Valami jó referencia talán még érne valamit.

-Jaja, ilyeneket mondogatott. Volt valami webshop, valami vonatozó öregeket mondogatott, gondolom idős makettezőknek, vonatrajongóknak vagy ilyesmiknek csinálta. Meg valami trollokról is beszélt, talán szerepjátékosoknak csinált valami weblapot.

-Hát, az a helyzet, hogy ez így elég kevés. Talán valami nagyon egyszerű háttérszínezéseket esetleg rá tudnék bízni. Mennyiért dolgozna?

-Ez nem lenne probléma. Havi 30-40.000-el ő már elégedett lenne.

-Most viccelsz???

-Most is ennyit keres.

-Hát... jó.... Csak nekem mindig az a bajom, hogy a járulékok elég drágák egy alkalmazottnak.

-Ja tényleg, ezt nem is mondtam. Számlára nem tudsz utalni neki, csak készpénzben lehetne intézni.

-Te most szórakozol velem??? Figyelj, már régen ismerjük egymást, csakis ezért nem baszom most rád a telefont... Figyelj, a mi cégünknek azért van egy minimális tartása. Azért mindenhez nem adjuk a nevünket. Még a végén nekem legyen bajom belőle?? Ezt te se gondoltad komolyan. Az ilyen pofákat ajánld be valami raktáros vagy ládapakoló melóba.

-De hát nem bírja a háta...

-Akkor baszd bele a Dunába! Tényleg, mi komoly cég vagyunk. Ilyen kóklerekkel szóba sem állunk. Én nagyon szívesen segítek neked, de a jó barátságunkra tekintettel kérlek, hogy ilyesmivel többet ne keress.

-Persze Tomi, ne haragudj. Teljesen igazad van. Csak megígértem neki, hogy futok egy kört.

-Megtetted. Na örülök hogy beszéltünk, minden jót a családnak!

-Neked is, szia!