Irodalmi percek: Terrorcselekmény a Blahán

A Sodipedia wikiből

Sajtó szemle a Blaha Lujza téri terrorcselekmény kapcsán.

Mint ismert 2021. Decemberében egy pszichiátriai gyógykezelés alatt álló férfi tömegmészárlást próbált végrehajtani a Blaha Lujza téri aluljáróban.

A zavart beteges külsejű férfi egy 10 cm-es pengeél hosszúságú "késsel" először a mellette alvó hajléktalanra támadt, de az többszöri szúrásra sem ébredt fel. Mint kiderült, a hajléktalan férfi vastag öltözete és a merénylő rossz fizikai állapota mentette meg az életét.

K.Endre Farkas (KEF) ezután egy járókelőt vett célba. M. Józsefné 61 éves Budapesti lakos a közeli CBA-ból tartott Üllői úti otthonába, amikor KEF rárontott. Az idős hölgy lélekjelenlétét megőrizve kicsavarta a merénylő kezéből a kést majd a földre lökte és tovább sétált.

KEF itt még nem adta volna fel kísérletét, melyet több sajtóorgánumnak is eljuttatott az eset előtt. Az olvashatatlanságig megformázott levélben figyelmeztette a különböző orgánumokat, hogy 20 embert akar magával vinni a halálba.


A bohózatba illő jelenetnek végül egy BKK jegyautomatákat fosztogató roma férfi, Botos János vetett véget, aki egy nyitott tenyerű ütéssel hatástalanította a vádlottat. A helyszínre érkező mentőszolgálat embereinek csupán a merénylőt kellett ellátniuk, aki súylos vérveszteséget szenvedett, mivel többször elvágta a kezét a saját késével.

Sajnos az esetet akár mindennaposnak is mondhatnánk. Egy mentálisan beteg ember őrjöngése a rossz hírű budapesti téren, ezután pedig kényszergyógykezelés. Viszont a koronavírus lecsengése utáni "uborkaszezonban" a különböző sajtótermékek egymást túllicitálva ontották a cikkeket a "Blaha Lujza téri mészárlásról". Ezekből szemezgettünk:

Origo - 2022.12.06. - "Berlinben képezték ki a pedofil terroristát!"

Lokál - 2022.12.07. - "Hadüzenet a meleglobbitól! Késsel támadt Magyarokra a nyíltan homoszexuális terrorista!"

Telex - 2022.12.07. - "Hírhedt Youtube-sztár a Blaha Lujza téri elkövető"

444 - 2022.12.08. - "Lecsapott a Nemzet Maszturbátora!"

Kuruc.info - 2022.12.09. - "Cigány verte le a késsel hadonászó buzi zsidót! Mi csak egy kávét kérünk."

jozsefvaros.hu - 2022.12.20. - "Kocsis Máté bejelentette, hogy köztéri szobrot kap Botos János az a roma férfi, aki megfékezte a szélsőliberális, magyarellenes merénylőt."

Bayer show - 2022.12.14. - "Ez a kis fartúró korcs azt hitte a kést is úgy kell kezelni mint a muzulmán péniszt"

Index - 2023.01.02. - "Felhasználói nyomásra a Youtube törölte a Blaha Lujza téri merénylő összes videóját a platformról. A törlés visszafordíthatatlan."

ATV - 2023.01.10. - "A beteges vágyak, és a nudista szaunák miatt szállta meg a démon a Blaha Lujza téri merénylőt."

Magyar Narancs - 2023.01.11. - "Nemzeti hős a merénylő? 2006-os rendbontóból őrült merénylő."