Kameraállvány

A Sodipedia wikiből
SoDI hű segítőtársa: Kántor

SoDI egyik fő munka-/hobbikelléke, amely az őróla szóló írásokban kifejezetten gyakran meg van említve. Adott esetben támadás kivédésére is használható, sőt a trollok fantáziájában támadásra is, mint ahogy ezt a "Sodmány barlangjai"-ban megírták.

A kameraállvány akkor vált troll-szerte ismertté, amikor a kb. dupla SoDI-nyi testsúlyú Tomcat első és ezidáig egyetlen alkalommal fizikailag is befenyítette SoDIt. A nyílt utcán odalépett hozzá, kérdőre vonta és váratlanul megfejelte. Az incidensről hangfelvétel található a YouTube-on. SoDI saját bevallása szerint a kameraállvánnyal védekezett a támadás ellen, ezért nem lett "verekedés" a dologból - egyes trollok szerint azonban csakis Pál Marci, a szerb háborús veterán jelenlétének köszönhető, hogy SoDI megmenekült.

Az eset után SoDI hónapokig hordta magával kameraállványát, bárhova is ment. Az állvány holléte napjainkban ismeretlen - egyes trollok szerint gazdája egyik utazása alkalmával ostoba módon a metrón felejtette és hátrahagyta, bár erre vonatkozó forrás egyelőre nincs feltüntetve.

Tréfás kedvű trollok SoDI önmagára vonatkozó "nemzet krónikása" kifejezését "nemzet kameraállványa"-ra változtatták.