Móricka

A Sodipedia wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szeszesember (vitalap | szerkesztései) 2012. október 11., 15:12-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Sodi a Mórickát lapozgatja


2011. augusztus 5-ének délutánján Sodi a Széll Kálmán téren tűnt fel. Mint később kiderült, az édesanyja nevén lévő előfizetéses mobiltelefonokat a szolgáltató fizetési elmaradás miatt letiltotta, megnehezítve ezzel - főként - az anya munkavégzését. Hogy minél előbb rendezzék a problémát gyorsan kellett cselekedni, ezért Sodi szinte azonnal reagált, délután 2 óra körül már a téren volt, és egy nyilvános fülkéből próbálta elérni Főnökurat aki készpénzben szokta kifizetni a munkáját, inkasszómanó kijátszása érdekében. Egy éppen arra járó snecológusnak (Danyiil Romanovics) hála, Sodi rajongói tudósítást kaphattak az eseményekről, melynek legfontosabb momentuma az azóta rendszeresen emlegetett, Sodi szellemi nívóját és igényeit híven tükröző Móricka c. újság vásárlása volt:

- 14:28-kor a nyilvános telefonfülkékhez ment (ahová a csövesek mindig befekszenek), és aprót bedobva hosszan csörgetett egy számot, de nem vették fel.

- 14:31-kor a metrólejáró melletti újságoshoz ment, megnézte a Haszon magazin címlapját, de nem vette meg, helyette egy Mórickát vásárolt 215 forintért.

- 14:33-kor leült a tér közepén lévő szökőkút melletti padkára és ott kifejezéstelen arccal olvasta az újságot.

- 15:01-kor felkelt és ismét a fülkékhez ment, de a tárcsázott számon megint nem ért el senkit.

- 15:05-kor a Fornettinél 290 Ft értékben egy szelet pizzát vásárolt, majd visszaült a padkára.

A helyszíni tudósítónk még egy rövid személyleírást is közölt, mely élénken elénk tárja Sodi megjelenését:

Fehér inget és a már ismert, szürkésbarna susogós nadrágot viselte, valamint egy maghatározhatatlan (szürkészöld?) színű, kitaposott edzőcipőt. Se kamera, se laptop, se táska nem volt nála, még egy karóra sem. Arca koránál sokkal öregebbnek tűnik, feje a testéhez képest túl nagy, de a haját mintha megmosta volna. Nagyon csúnya gerincferdülése van, a jobb válla, lapockája enyhén púpos. Járása tétova és féloldalas, rossz tartása miatt enyhén sántít.