Meet SoDI

A Sodipedia wikiből
A Meet SoDI borítója

A mű eredete

A Meet SoDI című alkotás Kiss Endre Farkas valódi énjére hivatott felhívni a figyelmet. A mű a cél eléréséhez minimális kommentár mellett Endre hozzászólásait tartalmazza, a keresztény 7 főbűn mellé sorakoztatva.

A Meet SoDI először a 66 másodperc blogon jelent meg, ám SoDI folyamatos cenzúrása ellehetetlenítette az alkotás teljes megjelenését.

Meet SoDI

Ki is az a SoDi, a nemzeti oldalon (el)ismert blogger?

Saját maga így kezdi bemutatkozását:

Kiss Endre Farkas, alias SoDI vagyok. 29 éves, a magyarság és az ezeréves értékek védelme iránt elkötelezett ember, ugyanakkor nem vagyok tagja semmilyen szervezetnek.

A nemzeti oldalon ténykedő emberek köreiben gyakran feltűnő videózó férfiról van szó, akinek egy-egy videója még a kuruc.info oldalon is megjelent, ezzel komolyabb népszerűséget hozva. A nemzeti oldal néhány ismert figurája, mint Morvai Krisztina vagy Gaudi Nagy Tamás is jóban vannak vele, elismerik munkáit. De vajon ők tudják, hogy kicsoda SoDi?

"A magyarság és az ezeréves értékek védelme iránt elkötelezett ember" hosszú évek óta van jelen az interneten, több éve - bár folyton különböző helyeken - blogot vezet. Mielőtt felhívnám a figyelmet néhány hozzászólásra, cikkre, amelyeket ő vetett papírra (monitorra), álljanak itt a tények ennek az embernek az életéről.

Elmondása szerint több egyetemre járt egyszerre, ELTE különböző szakaira és Corvinusra is 2003 és 2009 között. Egyik szakot sem fejezte be végül, egy ideig a hazafiak között is terjesztette, hogy hamarosan tanár lesz, illetve, hogy államvizsgáját már letette, csak egy nyelvvizsga választja el a diplomától. Sokan drukkoltunk neki, úgy tűnt, jó tanár lenne belőle. Később kiderült, hogy az elmondottakból semmi sem igaz. Innen indul a valódi arc felismerése. Mivel Endre a keresztény értékek elkötelezett híveként áll a nagy nyílvánosság előtt, engedtessék meg, hogy nagyjából a kereszténység vonalán is mutassam be az ő habitusát. (Az idézeteket meg tudom jelölni forrással, de Endre korábbi blogjait eltávolította az internetről, talán elolvasás után kiderül miért, tehát egy üres linken kívül nem igazán van mivel szolgálni...)
1.Kevélység

Endre egyre gyakrabban kezdett magáról úgy beszélni, mint "királyi többes". Gyakran büszkélkedett vele, hogy ő értelmiségi, már nagyszülei is azok voltak, és, hogy zsidó felmenők nélkül ez valódi szép teljesítmény. Ezzel önmagában még talán baj nem is lenne, de azokról, akik hozzá hasonlóan nem tartoznak ebbe a csoportba, lassan elkezdte lenézni.

"Tologasd, bazmeg, te a kosarat a Tesco-ban. Ami engem illet, a világ legértelmetlenebb időfecsérlésének tartom a bevásárlást. Fáradtság, amiben semmi élvezet nincs. Ha van valami, ami IGAZÁN prolis dolog, akkor az a bevásárlókosár szorongatása. :D :D A Grobynál viszont nem csak hogy házhoz hozzák, de a SZOLGÁLTATÁS SZERVES RÉSZEKÉNT be is pakolják neked a hűtőbe a kaját (nem vicc). :D Ha van valami, ami NAGYON TÁVOL ÁLL a proliságtól, akkor egy ilyen haladó szellemű KÉNYELMI szolgáltatás igénybevétele mindenképpen az."

"Azon évfolyamtársaim részéről pedig, akik előszeretettel jönnek különféle szociális problémákkal, különösen érthető lesz mindezek után a támadó hozzáállás, elvégre köztudott szociológiai tény, hogy az elsőgenerációs reálértelmiségiek általában pusztán kockaszintű szaktudással vérteződnek fel, de ettől függetlenül túlnyomó többségükben végig megmaradnak ugyanannak a műveletlen, faragatlan ősbunkónak, mint amilyenek annak előtte voltak."
2. Fösvénység

Endrének volt egy lakása, melyet édesanyjától kapott, a Nándorfejérvári úton (azért írom le a címet, mert már nincs meg), illetve örökölt 3 millió forintot, ha jól emlékszem nagyszüleitől, autóval járt, bejárónő takarított nála, ételeit a Groby ételfutár hordta és pakolta be a hűtőbe - szó szerint - tehát mindene megvolt, mint egy kiskirálynak. Így ír erről Endre:

"Mennyi pénzt ad anyám? Adott összeget. A saját jövedelme adott hányadát. Havonta.Az ugye - amíg nappalin tanulok - kötelez? is neki, különben szarrá is perelném. :)) De azt mind be is vallom az egyetemnek. Az utolsó fillérig.

---

Különben kurvára nem értem ám az ilyen mondatokat, hogy a 'szüleim nem hajlandóak támogatni'. Bazmeg, OLYAN NINCS. Ha van jövedelmük, de te nappalin tanulsz - akár huszonévesen - akkor kötelezhetőek rá. Ezt mondja a törvény. Ilyenkor bizony perelni kell."''
3. Bujaság

A bujaság napjaink talán megbocsáthatóbb bűne. Az emberek elfordulnak a hagyományos értelemben vett vallásoktól… ám SoDI nem ilyen. Ő a kereszténység védelmében lép fel… ám mégis úgy tűnik a bujaság bűnébe esik. Nem elég, hogy egy 40-es nőt csupán szex miatt tart maga mellett (hozzá kell tenni, hogy képek tanúsága szerint sok bornak kell folynia az aktusok előtt), még liberális, pedofil felhangú szexuális életéről van képe – egy akár fiatalkorúak által is látogatható blogon – serényen kitalálni. Lássunk néhány példát Kiss Endre Farkas megnyilatkoztatásaiból:

„Bronislaw_Kaminski: amugy nem néznek rosszul ki a 12-13 éves kiscsajok))))))))))))))))))). Sodi: Inkább legyen 14 :)) Sodi: Éppen hogy kijavítottam Bronislaw-ot azzal a 14-gyel. :))A 14, az bizony már érett. :P” „..Csörög a telefon, női hang, unatkozik, látta képeimet nem akarok-e elmenni swingerbe. Mondom, de. Két és fél óra múlva találkoztunk a Blahán. (Ő korábban gondolta volna, de nekem kellett ennyi idő, hogy kellően szalonképes formába hozzam magam. :D) Találkozunk, kocsiba, GPS-en nézi, bemegyünk, a 12 rongyot fele-fele arányban álljuk, és rendeltetésszerűen felfedezzük a helyet.”

„??? A 14 legális. :D A törvény szerint is érett. Aki szerint egy 14 éves egészséges lány nem szép, az buzi.”
4. Irigység

Úgy gondolom itt nincs mit írnom, beszéljen két idézet:

"Aput eltartani? Ha apu rászorul, menjen be az önkormányzathoz. "

"Ennyit arról, hogy a chat.hu-s ismerkedés szánalmas dolog lenne. Így csak annyit árulok el amolyan dicsekvésképpen, hogy mindezt úgy sikerült elérnem, hogy nem csak hogy nem fizettem érte, de még arra is ügyeltem, hogy a közös költésekből a hölgyre eső rész mindenképpen stabilan 50% felett legyen. ;P"
5. Torkosság

Endre az evés-ivásban is torkos, azt biztosan tudjuk (sajtótájékoztatók videó felvételei), de az is biztos, hogy a műszaki szerkezetek megszerzéséért folyamatos harcot vív. Unalmas lenne leírni miket vásárol össze, ahelyett, hogy például édesapját segítené... álljon itt is egy darab idézet:

"Nincs pénzem új laptopra. Ezért tudtam csak ilyen használt szart beszerezni. Ezt is úgy, hogy a nagy részére úgy kellett könyörögnöm anyámnak. Válaszul a demagóg fejmosó faszságait végighallgatni épp elég munka. :-))))))))))))))))))))))))"
6.Harag

Ha Endrénél valaki rákérdez korábbi írásainak okaira, vagy csak egyszerűen megadja neki az esélyt, hogy magyarázza a dolgokhoz való hozzáállását, rendszerint csúsztatással, hárítással reagál. Kedvence az, hogy ez szövegkörnyezetből kiragadott idézet stb. Amennyiben nem hiszünk neki, hogy ez ennyire egyszerű, úgy dühös lesz, kiabál; több alkalommal megfenyegette a blog látogatóinak egyikét, hogy kibassza a blogról, valamint utalt rá, hogy szívesen eltörné a legtöbb olvasója térdét.... Ennek ellenére megvan a saját véleménye a dühös emmberekről:

"Ha látsz vagy hallasz egy idegbeteg barmot (köznapi szóval: ideges ember), akkor tudhatod, hogy valahol elárulták róla az igazságot. :) ..." (SoDI 66 másodpercben mutatja meg: A kormány játszik velünk 2011. szept. 26.)
7.Restség

Endrét egy napon egy volt tanára kereste fel, és csalta ki tőle a 3 millió forintot, melyet örökölt - ezt később ő úgy hívta, a Lakásmaffia-ügy. Ennek a pénznek az elveszítése természetesen sokkolta Endre édesanyját, aki ekkoriban még mindennel támogatta fiát. Endre nem vállalt felelősséget a történtekért, mondva, ő megtett minden tőle telhetőt, hogy a lehető legjobb döntést hozza. Könnyedén adott át 3 millió forintot egy hamis papírra. Az ebből származó pert megnyerte, behajtását elindíthatná körülbelül fél-1 éve, ám ezt a mai napi NEM tette meg. Mindezt annak ellenére, hogy édesanyja Pátyon él jelenleg VILLANY nélkül, mert díjfizetési hátralék miatt az áramot kikapcsolták. Édesanyja cserbenhagyására korábban is volt példa, amikor ugyanis Endrének 2010 végén dolgoznia kellett volna, hogy besegítsen a család pénzügyeibe és édesanyja munkát ajánlott neki, így reagált:

"Az embernek van büszkesége is. Anyám is minap újságolta, hogy kereszttesóm adott neki álláshirdetést, ami nekem pont megfelelne. Operátori munka. Kábé szó szerint idézem a válaszomat: "Mibazmeg hülyevagy mészteámapicsába lófaszt hátazértmá' nehogymá', ennyi erővel nyissuk ki a gázt tényleg, az jobb, áááá. Még hogy én... ne őrülj már meg ilyen elmebetegségekkel." xD Erre kicsit furcsán nézett anyám, hogy min is kaptam fel ennyire a vizet. Egészen addig, amíg el nem magyaráztam neki, hogy mi is az az operátor. Eredetileg infós dolognak hitte, ez okozta a félreértést. :P Pedig a fizetési ajánlat alapján (100-as körül) sejthette volna, hogy nem ilyen. Nem azért tanultam az érettségi után 9 évet, hogy olyan munkát végezzek, amit már akkor is megtehettem volna."

Endre jelenleg, 2012 januárjában, nagyjából havi 40.000 forintért gányol...
Persze lehet kétségbe vonni ezeket az idézeteket, lehet azt gondolni, hogy valaki le akarja járatni Endrét. De kérdezem én, mi értelme lenne egy ilyen periférián lévő embert megtámadni csak úgy? Az én célom csupán annyi, hogy ahol van, maradjon is ott, és ne romboljon tovább ez a "keresztény ember"...

D4nte