Minda Zoltán

A Sodipedia wikiből
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
Minda Zoltán az MTV-n
Minda Zoltán (a "Perkirály") 1993 óta főállású, megszállott pereskedő (polgári foglalkozása eredetileg épületgépész). A Pesterzsébeti Papírgyár Kft. privatizációja során Minda Zoltán édesapját kisemmizték. 1993-ban született a Legfelsőbb Bíróságon egy másodfokú ítélet, ami miatt Mindáék cége, a Pepszolg Kft. végelszámolás alá került. Minda emiatt 13 millió forint kártérítésre tart igényt törvénytelen eljárásra hivatkozva - eddig mindhiába. Az igazságtalanságra pereskedéssel elért Guinness-rekorddal szeretné felhívni a figyelmet. A bíróság már többször elrendelte elmeorvosi vizsgálatát.

Minda 2012. március 28-án debütált a Sodiverzumban egy 66 másodperces videó formájában. SoDI példaképének tartja, amiért Minda hivatásként fogja fel a pereskedést. SoDI szerint Minda ezzel a rendszer ellen harcol, amit - ha csak teheti - élőben közvetít, hogy "felnyissa az emberek szemét". SoDI szerint ez a követendő példa, vagyis az út a "nemzeti forradalomhoz". A közvetítések rendszerint érthetetlenek, követhetetlenek, nézettségük csekély (többnyire csak trollok nézik, de ők is legfeljebb csak néhány percig). SoDI maga sem érti, mit művel Minda, de amit tesz, az tetszik neki. Épp ezért kevés hangsúlyt fektet a per hátterére, szerinte az "mellékes", ennél lényegesebb, hogy az állami maffia mindenütt ott van. Ennek bővebb kifejtésére eddig nem került sor, de annyi bizonyos, hogy SoDI erre szeretné építeni a Saját Megoldás egyik részét, valamint tervezi, hogy könyvet ír a témáról.

Minda baloldalisága

Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
Minda és a Lenin-portré
Minda Zoltán weboldaláról tudjuk, hogy számos balliberális kötődésű médiumban megfordult már. Több alkalommal nyilatkozott az RTL Klub és a TV2 híradójában már a '90-es évek végén, majd az ezredforduló után Juszt László A TV ügyvédje c. műsorában szerepelt a Magyar Televízión. 2006-ban az MTV akkori reggeli műsorában, a Napi Mozaikban is nyilatkozott. Minda 2006 novemberében az Echo TV-nek azt mondta, hogy nagyjából 30 000 órát áldozott beadványok írására, kézbesítésére, és körülbelül 500 ügye volt már, melyek során 30 ügyészt és 8 bírót jelentett fel. Az ATV-n Friderikusz Sándor műsorában, a Friderikusz Mostban a hét emberének választották. A HVG.hu 2006 óta többször közölt cikket Mindáról. 2010-ben a TV2 Naplója készített vele riportot, amiből kiderül: Minda dolgozószobájának falán egy hatalmas Lenin-portré lóg, vagyis Minda baloldali kötődése valószínűsíthető. SoDI ezt úgy kommentálta: "Divat mostanában a retro, hahó." Később állítólag megkérdezte erről Mindát, aki azt mondta: a kép csak irónia (biztosan azonban nem tudhatjuk, hogy a beszélgetés valóban megtörtént).

Minda a Tiszta Energiával Magyarországért Párt (Tempo) egyik alapítója. A párt elnöke Borbély József, aki "visszahelyezte" jogaiba az Apostoli Magyar Királyságot, és magát Kormányzónak kiáltotta ki, a többi pártot pedig "betiltotta".

A székesfehérvári ingyenebéd

Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
SoDI Székesfehérvárról közvetít
2012. május 7-én reggel Mindának a székesfehérvári bíróságra kellett utaznia. Útba ejtette Pátyot, ahol felvette SoDI-t, akinek - saját bevallása szerint - 200 Ft készpénze volt ekkor. A szokatlanul távoli utat SoDI úgy jellemezte: "a Velencei tavon is túlra". Minda elmondta SoDI-nak, hogyan nyomtathat ingyen napi akár 50 oldalt, és több "okosságra" is megtanította őt. SoDI közel 2 órán át élőben közvetítette a tárgyalást, amit csak trollok néztek. Az eseményről 66 másodperces videó is készült. Hazafelé jövet Mindáék megálltak egy étteremnél, hogy ebédeljenek. Minda megszánta a pénztelen SoDI-t, és meghívta egy gulyáslevesre és egy borsófőzelékre. Páty felé tettek egy kitérőt, hogy a jóllakott Krónikást kitegyék a Mamahotel előtt.