Monitortolvaj-kergetők

A Sodipedia wikiből

A Sodiverzum szereplőinek valamiért különös vonzódásuk van a monitorokhoz - különösen, ha az nem az övék. Sort a Tolvajkergetők egykori alapítója, Tomcat nyitotta meg, aki még a korai '90-es évek demoscene érájában jól dokumentált módon lovasított meg egy monitort az egyik partiról. 2020-ban aztán csodálója, Kiss Endre Farkas azaz SoDI is idolja nyomdokába lépett. Endrét 2020 nyarán rúgták ki addigi berlini munkahelyéről, az EsPresto AG-tól, mivel elég sokáig tartott rájönniük, hogy SoDI-tól értékteremtő munkát nem várhatnak a billentyűzet fölött motyorgáson és a unit test-ek zöldre színezésén kívül. Valamint mert kifejezett felszólításra sem volt hajlandó hosszú ideig home office-ba vonulni (igaz, ezért csak részben tehető felelőssé, ugyanis akkori főbérlője, a Herr Schreck-ként ismert Frank Gutsche kerek perec kijelentette, hogy Endre nem tartózkodhat otthon napközben, még hétvégén sem. Mert nem, és kész. A sokszorosan túlárazott és mindenféle ötletszerű kártérítésekkel felturbózott bérleti díj ellenére sem. Az ogrétól rettegő balek Endre pedig mindezt csicskulva tűrte).


Endre - érezve a vesztét - szabadságra vonult, sőt albérletéből is hosszabb időre elutazott, hogy a cég ne legyen képes számára hivatalosan átadni a felmondólevelet. Az EsPresto másik migránsa (akit SoDI-val ellentétben megtartottak), Mohamed azonban személyesen ment el a Wedekindstrasse-i címre, felcsöngette az egész lépcsőházat, végül Gutsche-nek adta át a felmondólevelet. Endrét kiborította ez az eljárás, illetve hogy taktikus terve kudarcot vallott, ezért eldöntötte, hogy megleckézteti az EsPresto-t. Ehhez a retard-körökben bejáratott monitorlopást választotta eszközül.


A tényfeltárás onnan indult, hogy a snecológusok kérdezgették SoDI-t, visszaadta-e a cégnek az általa használt monitort (ne feledjük: kirúgása idején már albérletében rendezkedett be az otthoni munkavégzésre, a cég eszközeit hazaszállítva. Mellékes, de még a VPN-t se volt képes normálisan beállítani a sztárprogramozó...)


sodika, Sep 11, 2020 14:02:52

Visszaadtam a monitort, amikor leadtam a kulcsokat.

Idióták :)


Felsőbbéves snecológusok pontosan tudják, mit jelent az, amikor SoDI smiley-zik (gólyáknak: a campus-on már bejáratott mondás, hogy "smiley-zol, tehát hazudsz!"). A bizonyításra nem kellett sokat várni. 2020. októberében Endre már az ausztriai Linz-ben nyomorgott, ahová újsütetű "barátai" (helyesebben: kizsákmányolói) csalogatták, jól lerántották pénzzel, majd otthagyták magában. Ekkoriban töltött fel Endre egy képet a Facebook-ra, ahol a putris lakókörnyezete mellett látszik a monitorja.


A snecológusok azonnal szembesíteni kezdték Endrét. A gnóm viszont azt hazudta, hogy ez nem ugyanaz a monitor, hanem az újszászi putriból, az anyjától hozta.


- Oct 04, 2020 11:22:59

Sodika! Mi a véleményed arról, hogy lefényképezted a lopott monitort, amiről azt hazudtad, hogy visszaadtad a volt munkáltatódnak?


sodika, Oct 04, 2020 11:24:40

Ez másik.

Ezt anyámtól hoztam.


A hazugságot könnyű volt cáfolni, hiszen márciusban egy berlini fotóján ugyanez a monitor látható.

Endre tovább folytatta a hazugságspirált:


sodika, Oct 04, 2020 11:27:43

Másik ugyanolyan.


A monitor egyébként egy HP Compaq LA2405wg típus. Ilyen eszközöket tipikusan céges használatra szoktak alkalmazni. Egyáltalán nem életszerű, hogy egy alkoholista vidéki nyugdíjasnak ilyen monitor figyeljen a koszlott putrijában. És ha ez nem lenne elég, itt egy kép egyenesen az EsPresto honlapjáról, ahol - láss csodát! - pontosan ugyanolyan típusú monitorokkal dolgoznak, mint amilyet SoDI állítólag Újszászról hozott el. Kicsi a világ!


A monitortolvajlás egyébként teljesen logikus is, hiszen ahogy fentebb szó volt róla, Mohamed személyesen hozta el a felmondólevelet Endre albérletébe, a gyagyás azonban ekkor nem volt otthon. Így lehetősége se volt visszaadni Mohamed-nek a cég monitorát és utána sem találkozott már az EsPresto-sokkal, hiszen a felmondási levél átadásával egyidejűen Herr Schreck is azonnal kidobta albérletéből a gnómot.


Így zárkózott fel őt lefejelő és lábtörlőjét lehugyozó idoljához, Tomcat-hez SoDI, folytatva a retardok monitorlopási hagyományát. Érdekes módon mindkettőjüknek volt olyan nyilatkozata, hogy magánszemélytől cinkes, de cégtől lopni nem bűn. Ideológiai síkon is jól egymásra talált tehát a Tolvajkergető (LOL!) és a több országban felhalmozott adósságait soha vissza nem fizető, hitelbűnöző Kiss Endre Farkas.