Nándorfejérvár köz 3.

Innen: Sodipedia
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szeszesember (vitalap | szerkesztései) 2012. június 3., 09:44-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

A Nándorfejérvár köz 3. szám alatt volt SoDI egykori otthona, a snecológia Etelköze. A kis lakást édesanyja vette neki, amit SoDI teljesen természetesnek tekintett, mondván, hogy személyisége "nagyon különbözik" a szüleitől, ezért amúgy sem tudnának együtt lakni. (Lásd: Mamahotel)

Az aranykorban itt lakott egyedül SoDI, hűtőszekrényét anyja, illetve a GRoby futárja töltötte fel rendszeresen, a tisztaságról takarítónő gondoskodott. Mindezeket természetesen édesanyja fizette, hiszen egy több szakon eredményesen tanuló egyetemista sráctól nem lehet elvárni, hogy pénzt is keressen.

Ennek a lakásnak eredetileg SoDI teljes jogú tulajdonosa volt, míg egy szélhámos meg nem győzte arról, hogy érdemes lenne jelzáloghitelt felvenni rá, és a pénzt átadni a csalónak. A hihetetlen balfaszság eredményeképpen kis híján elvesztette a lakást, de anyja közbelépésével sikerült azt megmenteni. Ezután viszont SoDI már csak haszonélvezőként lakhatott ott, nem rendelkezhetett az ingatlannal.

A lakást később a család anyagi helyzetének romlása miatt eladták, ekkor költözött Kiss a Mamahotelbe. Ugyancsak pénzzé kellett tenni SoDI autóját.

Helye az egyetemes kultúrában

A Nándorfejérvár utcai lakásban játszódik a snecológia klasszikusa, a Sodmány Barlangjai szerepjáték. Tomcat egy ízben expedíciót vezetett a helyszínre bombagyáros droidjai ("szánalmas szarok") élén, de nem találta otthon SoDI-t. Az esetről videofelvétel készült. A vezető snecológusok azt valószínűsítik, hogy a látogatás idején SoDI az ágyneműtartóban keresett menedéket.