Nagy Békítési Kísérlet

A Sodipedia wikiből
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
"Holnap ne gyere."
A Nagy Békítési Kísérlet egy 2012. június 2-án lezajló eseménysorozat elnevezése. Célja az volt, hogy SoDI kibékítse a "nemzeti harc" szempontjából fontosnak tartott bal- és jobboldali ismerőseit. A törekvés hamar kudarcot vallott, ugyanis a felek SoDI-ra is megharagudtak, az ellentétek pedig tovább éleződtek. A szópárbaj SoDI blogján és Facebook-profilján zajlott. SoDI végül becsicskult, és elnézést kért.

Előzmények

SoDI 2012. április 21-én közös videót készített Rácz Gábor Lászlóval, a cigány származású antifasiszta tényfeltáróval, aki az Ultimátum Multimédia alapítója. Ráczcal ezután többször együtt dolgoztak különféle kilakoltatások videóinak feldolgozásában. Rácz korábban Molnár F. Árpáddal dolgozott együtt, akinek SoDI-t is bemutatta. A Krónikást befogadták, így létrejött az Echelon-ellenes Liga.

Echelon-ellenes Liga

Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
Az Echelon-ellenes Liga CD-borítója
2012. május 19-én jött létre az Echelon-ellenes Liga. Vezetője: Molnár F. Árpád; további tagjai: Domján Tibor, Rácz Gábor László, Kiss Endre Farkas. A liga megalakulását gettópózolással és 3 kamerával felvett interjúkkal ünnepelték. Később, május 30-án egy kilakoltatás ellen tiltakoztak, ahol a Koppány Csoport elnevezésű jobboldali radikális csoport vezetője, Balogh Béla nehezményezte Rácz állandó káromkodásait, fasisztázását. Rácz és Balogh azóta haragban vannak. A liga összetétele jelenleg nem tisztázott, ugyanis Rácz átpártolt a Titán-párti Koalícióhoz, SoDI pedig kettős játszmázásával kegyvesztetté vált.

Titán-párti Koalíció

Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
A Titán-párti Koalíció
A Hírháttér Multimédia két skizofrén Echelon-tanúja, Molnár F. Árpád és Soós József "Titán" összevesztek, amiért Titán a barátnőjéhez költözött, és ezzel - Molnár szerint - árulóvá vált. Titán azonban nem vonult vissza, hanem megszervezte a maga koalícióját. Előbb Rácz Gábor Lászlót édesgette magához, majd Ráczon keresztül SoDI-t is megismerte. SoDI egy interjút készített Titánnal, aki arról panaszkodott, hogy a bíróság elrendelte elmeorvosi vizsgálatát. Másnap, azaz május 29-én megalakult a Titán-párti Koalíció. Vezetője: Soós József; további tagjai: Rácz Gábor László, Hajdú Attila, Fórizs Eszter, Kiss Endre Farkas. SoDI egy június 1-i facebookos bejegyzésében Balogh Bélát méltatta, amire Rácz ennyit reagált: "holnap ne gyere." Feltételezhetően SoDI-t kizárták a Koalícióból.

Ellentétek

Ellentétbe került tehát:

  • a Hírháttér Multimédia és a Titán-párti Koalíció
  • Rácz Gábor László és Balogh Béla
  • Rácz és SoDI
  • még korábban Molnár F. Árpád és Gonda László

A Nagy Békítési Kísérlet

Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
Balogh Béla visszalő
SoDI azt hitte, hogy ő egy "hídember", aki hidat képez a haragosok között, és így kibékítheti őket. Blogján június 2-án írt egy ezzel kapcsolatos bejegyzést, ahol sorra veszi a kialakult ellentéteket, majd pontokba szedve felsorolja, kinek miben van igaza. Konklúzióként mindig a békülés szükségességét határozza meg. A bejegyzésre Domján Tibor és Rácz Gábor László reagált, akik szerint SoDI nincs a kellő ismeretek birtokában ahhoz, hogy ítélkezzen. Balogh Béla mindennek tetejébe kilátásba helyezte Rácz megfegyelmezését. SoDI ezek után belátta, hogy bejegyzésével csak kárt okozott, valamint beismerte újságírói dilettantizmusát, és úgy döntött, hogy marad inkább "mezei krónikás". Ezzel együtt elnézést kért mindenkitől, akit megsértett (értsd: becsicskult).