Nulla napos munkaviszony

A Sodipedia wikiből

Egynapos nyaralásról már hallottunk, de Endrének sikerült unlock-olnia a "nulla napos munkaviszony" achievement-et is. 2020-ban linzi tartózkodása idején, miután alkalmatlansága miatt rövid úton lapátra tették a Reichl und Partner-től, a Partner Bank AG-nál próbálkozott be. Mivel égbekiáltó hazugságokat hordott össze tapasztalatairól, technológiai tudásáról a milliókból íródott csoda-CV-jében, a Partner Bank is bekapta a horgot. A munkahely álomszerű lett volna Endrének, az elhelyezkedés, a tetemes fizetés, a munkahelyi légkör tekintetében, valamint az első időszakban végig home office-ban alibizhetett volna a lusta disznó.

A gyagyás azonban rászolgált a nevére, így sikerült összehoznia azt a lehetetlennek tűnő mutatványt, hogy már a munkaszerződés aláírásának másnapján kirúgják.


sodika, Nov 27, 2020 14:34:20

Na bakker, mégse.

"Unser Aufsichtsorgan hat heute einer Anstellung nicht zugestimmt, da diese Positionen derzeit ausreichend besetzt sind und wir aus diesem Grund keine Möglichkeit haben ein Dienstverhältnis zu begründen. Wir können diese Entscheidung leider nicht mehr beeinflussen."

Ez egészen hihetetlen.

Aláírják velem a szerződést, és aztán most derült égből villámcsapásként hirtelen ez.


A fordítás:

"Felügyeleti szervünk ma nem hagyta jóvá a kinevezést, mivel ezek a munkakörök jelenleg kellően betöltődnek, és emiatt nem tudunk munkaviszonyt létesíteni. Sajnos ezt a döntést már nem tudjuk befolyásolni."


Ennek legvalószínűbb oka az lehetett, hogy az alkoholista proli részegen állított be a szerződés aláírására, a HR-es pedig azonnal leadta a drótot a vezetőségnek, akik rövid úton megszabadultak az elhibázott döntéssel felvett munkaerőtől (pontosabban: alibierőtől). Endrének még saját magának is feltűnt, hogy alkoholmámoros állapotát kiszúrhatta a HR-es:


Sodipatkány, Nov 27, 2020 11:05:06

Igyál sört sneci, ki ne száradj.

Többet kéne innod.


sodika, Nov 27, 2020 11:12:32

Nem, inkább kevesebbet.

Tegnap a nagy örömre ittam egyet vagy kettőt, és úgy mentem vissza 1-kor aláírni, és szerintem észrevehette a csaj. :D

És nem akarok másnaposan bejárni, ezért visszaállunk az esti kb. 3 sörre.


Érdemes magunk elé képzelni a jelenetet: A HR-es csinosan, frissen mosott hajjal és makulátlan kosztümben várja a szerződés aláírásra az új munkatársat, ezzel is próbálva igényes, jó képet sugározni a cégről. Erre betántorog egy félregombolt kabátos, homályosan pislogó, alkoholbűzös csöves, aki kis híján felborítja a hatalmas szobanövény kaspót a bejáratnál. A biztonsági őr már mutatta neki a kijáratot, de az a cég logójával ellátott munkaajánlatot lobogtatta a kezében. A foltokban kopaszodó púpos kobold elnézéstkérően heherészni kezd, miközben szétálló, rothadozó fogai közül pállott szájszaggal kevert savanykás sörszag csapja meg a ledöbbent HR-es hölgy orrát. Az egész emberből áradó alkoholos kipárolgás csak a vasútállomások restijének jellegzetes szagához hasonlítható.

A HR-es nincs felhatalmazva, hogy ott és azonnal visszavonja a felettesei által kiadott munkaajánlatot, ezért jobb híján aláírják a szerződést. De ahogy a bűzlő csöves kitántorog, és a papíron rápillant a 6 éves gyerekek ákombákomjához hasonló KEF aláírásra, műkörmeivel már kerepel is a billentyűzeten, hogy emailben átadja a tapasztalatait a vezetőnek - finom kérdéssel utalva arra is, hogy biztosan ezt a munkatársat akarták-e felvenni egy bankhoz. A válasz nem várat sokáig magára, így a HR-es újabb emailt kezd fogalmazni:

"Unser Aufsichtsorgan hat heute einer Anstellung nicht zugestimmt..."