Oma és a Nagy Penészháború

A Sodipedia wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hiénaverő (vitalap | szerkesztései) 2020. június 24., 10:10-kor történt szerkesztése után volt. (Oma)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Oma

A trollok által Oma fedőnévvel illetett személy egy idősebb berlini házaspár hölgytagja, SoDI egyik berlini főbérlője, akinél 2014 október elejétől december közepéig bérelt szobát. A remekül induló bérlői jogviszony ("nagyon kedves hölgy, stb...") végül rémálommá vált, és SoDI 770 Eurós adóssággal, valamint útlevelének zálogba adásával kényszerült távozni főbérlőitől.

A kép

Az első gondok akkor jelentkeztek, amikor a közös fürdőszobában a vécécsésze felé akasztott festményre hirtelen vízcsepp (?) került, és ezért Omáék SoDI-t tették felelőssé. Recskaboy álltása szerint nem emlékszik rá hogy ő spriccelte volna össze a képet, ennek ellenére szó nélkül aláírta a 400 euró restaurációs díjról szóló kötelezvényt (ami annak fényében, elég furcsa hogy maga a kép ránézésre nem ér többet 40 eurónál, tehát Endrét valószínűleg újra átbaszták a palánkon).


A Nagy Penészháború

Ám Sneci megpróbáltatásai itt még nem értek véget, ugyanis a pár nappal későbbi költözésnél kiderült, hogy szobájában, az ágya fejénél, egy bőrpárna mögött hatalmas penészfolt alakult ki. Omák szerint ennek a (bérleti szerződésben vállalt) takarítás és napi szellőztetés elmaradása az oka. Ez amiatt is valószínű, hogy ismerjük Endre - nem létező - higiéniás szokásait. Endre saját bevallása szerint is már hetek óta köhögött a penésztől, de nem vette a fáradságot arra hogy rendesen kitakarítson, vagy hogy 3 hónap alatt egyszer is ágyneműt váltson, így jogos volt a főbérlők követelése, akik a takarítás és festés költségét be akarták hajtani az igénytelen Recskaboyon. Ám SoDI főnökei akkor épp nem voltak fizetős hangulatban, így abban állapodtak meg, hogy a kauciót bukja, valamint 4 hónapig havi 120 EUR-t fizet, addig pedig letétben ott hagyja útlevelét. Mivel személyi igazolványát még Magyarországon elhagyta (egyes feltételezések szerint a Rocskai klán foglalta le illegális üzelmeikhez eltartásért cserébe), így SoDI a hátralévő majd' 1 hónapban papírok nélkül, kvázi illegális bevándorlóként kóborolt Berlin utcáin. Bonyolította a helyzetet, hogy Endrének az Inkasszómanó gaz csínytevései miatt bankszámlája nem lévén, csakis a Western Unionon keresztül tud pénzhez jutni, ott viszont hivatalos okmánnyal kell igazolnia magát, így ilyen alkalmakkor az összes lomjával (faptop, Milli, fütyikamera) együtt állított be Omáékhoz, hogy egy pár órára kiválthassa útlevelét (majd vissza).

Endre összesen 770 Eurós tartozást ismert el, ebből eddig, kiköltözéskor összesen 170 eurót hagyott ott. A követelés januártól áprilisig minden hónap 15-én 120 euró. Ismeretlen, hogy ebből bármit is kifizetett volna, főleg hogy január 15-16-a körül a szilaj paripát - valószínűleg útlevelét hátrahagyva - kimenekítették Berlinből, ugyanis 17.-én esedékes születésnapját már Magyarországon töltötte.