Pátyi örökösödési háború

A Sodipedia wikiből
Sodi megérkezik a béketárgyalásokra

A pátyi örökösödési háború egy, a III. világháborúhoz hasonlóan számtalanszor megjövendölt konfliktus. A háború Sodi édesanyjának halála után törne ki, a harc célja pedig az örökség felmarkolása lenne. A harcok várhatóan a 2010-es években robbannak ki.


Harcoló felek

  • Kiss Endre Farkas (SoDI): A jog szerinti örökös, aki ellen viszont jelenleg is végrahajtási eljárások tömege folyik, így ő a győzelemmel se lenne sokkal előrébb.
  • Kiss Balázs (Lucy Hay/S.F.): Sodi unokatestvéreként ő is jogosultnak érezheti magát az örökségre, ellene szól azonban, hogy Sodihoz hasonlóan jelenleg ő sem tudja önállóan ellátni magát, így egy háborúban könnyen a partvonalra kerülhetne.
  • Szomódi rokonok: Sodi és S.F. halálos ellenségei, sokat nem tudunk róluk, de annyi biztos, hogy céljuk a szétaprózódott családi vagyon egyesítése.
  • BKV, Vodafone, NAV: Tőlük származnak a Sodi elleni követelések. Mivel Sodinak jelenleg nincs bankszámlája, sikeresen tud elbújni előlük, azonban ez a háború kitörésével megváltozna.
  • Különféle szélhálmosok: Mivel Sodit az utóbbi 10 év során számtalanszor környékezték meg csalók és szélhálmosok, (egy tanára több millió forinttal le is húzta) így várható, hogy oldalágon ők is bekapcsolódnak a küzdelembe, esélyeik nem is rosszak, tekintve, hogy Sodi mindenkinél jobban megbízik bennük.
  • Polgár Tamás (Tomcat): 2010 szilveszterekor Sodi védelmi pénzt ajánlott fel Tomcatnek, aki akkor ezt nem fogadta el. Várható azonban felbukkanása, minden bizonnyal igényt tart majd Sodi pénzére. Ő már került fizikai összetűzésbe Endrével, akkor egyértelmű és megalázó győzelmét csak Pál Marci bevatkozása akadályozta meg.

Kronológia

2013. március 10.

Sodi édesanyja meghal. A rögtönzött orvoszzakértői vizsgálat szívrohamot állapít meg a halál okaként, idegenkezűségnek nyoma nincs. Sodi mindenesetre gyorsan reagál, még aznap felbecsülteti az örökséget az anyja kolléganőjével, mint kiderül 5 millió forint marad rá, de ennek legalább felét a tartozások kifizetésére kell fordítania.

A történésekről késő este blogbejegyzést készít, "Meghalt a tűranosz, (sic!) gazdag ember vagyok" címmel.

2013. március 11.

A szomódi rokonok keresetet nyújtanak be a pátyi önkormányzathoz, arra hivatkozva, hogy Sodi szellemi fogyatékossága miatt képtelen lenne kezelni a pénzt, így ők gondoskodnának róla. Megpróbálnak Sodival is megegyezni, de ő dührohamot kap és elhajtja őket. Kora este egy különösen trágár hangnemű blogbejegyzésben gyalázza a rokonokat. Erre ők válaszul késő este a Facebook-on hadat üzennek Sodinak. A szomódiak Puchleitner Rezsőt választják vezetőjüknek.

2013. március 12.

Kora reggel megjelenik a pátyi ház előtt S.F., akinek elhatározása, hogy több éves hű szolgálataiért most kéri a jussát. 1 millió forintot követel Soditól, aki azonban az előző este eseményeitől amúgy is feltüzelt állapotban van, rátámad unokatestvérére. Ez az I. pátyi csata, mely 4 óra elkeseredett harc után döntetlennel ért véget. Sodi szinte végig dominálta a harcot, de S.F.-nek sikerül maga mellé állítania Páty kóbor macskáit, akik körülveszik Endrét, ő pedig bemenekül a házba. Estére kibékülnek, megszületik az Asztrálantant.

2013. március 25.

Tomcat videóüzenetében bejelenti, hogy igényt tart arra az 50.000 forintra, amit Sodi még 2010 szilveszterekor ajánlott fel neki védelmi pénz gyanánt. Este ismét virtuális pengeváltás következik. A kissé ittas Endre, minden bizonnyal unokatestvére által felbujtva egy e-mailt küld Polgárnak, melyben az áll, hogy "Basszon seggbe tizenhét asztrálmacska :DDDDDDDDDDDD" Tomcat egy rejtélyes videóüzenettel válaszol, melyben csak annyit mond, hogy a következő napokban egy pátyi utazást tervez.

2013. március 26-31.

Sodi minden olyan ismerősét végigjárja, akiktől segítséget remél a rokonai és Tomcat elleni harcban. Azonban mindhiába: Hermán Péter, Gonda László, de még Pál Marci is nemtörődömségét, illetve semlegességét hangoztatja és lerázzák Endrét.

2013. április 1.

Sodi hozzájut anyja pénzéhez. Ehhez azonban bankszámlát kell nyitnia, így felfedezik azok a cégek, akiknek már évek óta tartozik. Megszületik a szövetség a szomódi rokonok és a cégek között. Sodi még aznap felkerül a NAV "TOP 10 Legrosszabb Adós" listájára.

2013. április 3.
S.F. (fent) és barátja a II. pátyi csatát szemlélik

S.F.-et szülei kiutasítják otthonából, Pátyra költözik.

2013. április 6.

A II. pátyi csata. Tomcat kora reggel meglepetésszerű támadást indít a Kiss család főhadiszállása ellen. Sodi és S.F. kétfelé szaladnak. Endrét Tomcat végigkergeti a főutcán, majd pár perc múlva elkapja a kifulladó Sodit. Összeveri, majd elveszi a nála lévő pénzt. Endre két foggal, 400 hajszállal és 30 ezer forinttal szegényebben tér haza. A csak este előkerülő unokatestvérét felelősségre vonja a segítségnyújtás hiánya miatt, de amaz arra hivatkozik, hogy egy közeli fáról nézte végig az összecsapást egy nőstény macska társaságában és végig Sodinak szurkoltak.

2013. április 7.

Tomcat topikot indít a Hunhíren, "Hová tűnt a GYAGYÁS?" címmel. Sodi blogján elterjed az előző napi verés híre, Endre mindent tagad.

2013. április 25.

Endre 2,2 millió forintot ad egy csalónak "saját megoldása finanszírozására", amiből ígérete szerint őszre 10 millió forintot fog visszaadni. Endre soha nem tudja meg, de a titokzatos csaló nem volt más, mint a lakásmaffiás tanár úr fia.

2013. május

Hetente átlag háromszor jelennek meg verőemberek Pátyon, ahol Sodi felől érdeklődnek. Szerencséjére a pátyiak egyáltalán nem ismerik őt. E
A szomódi rokonok kihirdetik a Puchleitner-doktrínát. Az arab nyelvű felirat magyar fordítása: "Ilyen nagyon egyszerű ez."
zalatt Sodi az ágyneműtartóban bújkál unokatestvérével.

2013. június 5.

A Puchleitner-doktrína. A szomódi rokonok kijelentik, hogy "a háború a két fogyatékos végső vereségéig vagy feltétel nélküli megadásáig folytatódik". Közben Endre pénze egyre fogy, mivel munkájából még a háború elején kirúgatta magát, mondván hogy a feszültség miatt nem tud dolgozni.

2013. július

A kilátástalan helyzet miatt Sodi áttér a hadigazdálkodásra. S.F., aki a bevásárlásokat intézi, innentől kizárólag a legszükségesebbeket (zsebkendő, síkosÍtó, mirelit pizza, román energiaital, macskakaja) veheti meg. A hónap végén kikapcsolják a vízet és a fűtést.

A pátyi Fűrerbunker (sic!) konyhája napokkal a kapituláció előtt

2013. augusztus 11.

A teljesen elkeseredett Sodi felajánlja blogja olvasóinak, hogy 100 ezer forint támogatásért cserébe készít egy újabb nyelvtörő videót.

2013. augusztus 12.

A szomódi rokonok támadást indítanak. Az internetet elárasztják a Sodival és Balázzsal kapcsolatos információk, a gyerekkori ágybavizeléstől kezdve a tinédzserkori szexuális perverziókig mindent megtudhatnak az arra kiváncsiak. A kuruc.info közzéteszi a Kiss Endre Farkas-dossziét. Az eset után Sodi rekordnak számító két hétig nem ír blogjára.

2013. augusztus 29.

Elkészül az orvosi szakvélemény Sodi és S.F. fogyatékossá nyilvánításáról. A szomódi rokonok innentől már csak kivárásra játszanak, mindenki előtt nyilvánvaló, hogy Endréék napokon belül kapitulálnak.

2013. augusztus 31.

Endre Angyalföldre utazik, hogy személyesen tárgyaljon Tomcattel egy különbékéről, miután Polgár előző nap küldött neki egy e-mailt. Nem találja otthon, de ha már feljött, úgy dönt, megveszi a játékhelikoptert, majd villamossal megy vissza a Széna térre, a pátyi buszhoz. Útközben történik meg a tragikus Mechwart ligeti mészárlás. Sodit elkapja 4 BKV ellenőr, jegye vagy bérlete természetesen nincs. A bűzbuborékot alkalmazza, ezzel azonban megöl 8 ártatlan utast. Egy járokeretes néninek azonban megtetszik a játékrepülő, unokájának szánja ajándékba. SoDI, felismerve, hogy kameraállvány és bűzbuborék híján esélytelen egy ilyen súlycsoportban lévő ellenfél ellen, az AR Drone-t hátrahagyva elkotródik.

2013. szeptember 1.
S.F. fogságba esik

Nem kockáztatva még egy BKV-incidenst, Sodi gyalog megy haza, ez azonban pihenésekkel együtt majdnem 20 órát vesz igénybe. Mikor hazaér, megdöbbenve veszi észre, hogy az ajtón kicserélték a zárat, így nem tud bejutni az otthonába. Mint kiderül, Tomcat levele csapda volt, elterelte Sodit, míg a szomódi rokonok átvették az uralmat a pátyi ház felett. S.F. hadifogságba esik. Sodi csodával határos módon elmenekül üldözői elől, kimerültsége ellenére még sikerül eljutnia Újpestre, ahol Bognár Tibi bácsinál kér (és kap) diplomáciai védelmet.

2013. szeptember 2.

Tibi bácsi tőrbe csalja Sodit, reggel értesíti a szövetségeseket, akik nem sokkal később meg is érkeznek a Munkásotthon utcai lakásba és foglyul ejtik Endrét. A háború véget ér.
Páty környéki békeszerződések

A béketárgyalások első része Pátyon zajlik Gaudi-Nagy Tamás elnöklésével, ahol a győztes szövetségesek megállapodnak az alig 1 millió forintra apadt örökség felosztásán (pátyi béke). Majdnem mindenki jól jár.
A Munkásotthon utcai béketárgyalás
Tomcat megkapja a Sodi által megígért 50.000 forintot, havi 5 ezer forintos részletekben, a BKV és a többi cég is hozzájut az őket megillető pénzhez. A maradékra a szomódi rokonok teszik rá a kezüket. Sodi a 2010 májusi órabérének megfelelő életjáradékot kap. Ezután következik Morvai Krisztina elnöklésével a Sodi és S.F. státuszát tisztázó Munkásotthon utcai béke, melyben a vártnál méltányosabb megállapodás születik. Bár Puchleitner Rezső és Tomcat is különösen kemény elbánást kér ellenük, végül Bognár Tibi bácsi javaslatára Sodit és S.F.-et a pátyi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házába küldik.


Felhasznált Irodalom

Domján Tibor-Molnár F. Árpád-Soós József Titán: A Snecológia története. Echelon kiadó, Bp. 2012. online: http://allambiztonsag.wordpress.com