Pénzmentő Kft.

Innen: Sodipedia
A lap korábbi változatát látod, amilyen Geri (vitalap | szerkesztései) 2020. január 7., 09:59-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

A Pénzmentő Kft. (1037 Budapest, Farkastorki út 54., Adószám: 10841152-2-41.) és a Pénzmentő Plusz Kft. (1036 Budapest, Kolosy tér 1/a. mf 3. Adószám: 12089486-2-41.) Rocskai János és felesége, Kovács Veronika által működtett vállalkozások, legfrissebb információ szerint fiuk, Rocskai Gergely is ügyvezetői pozícióba került. A Pénzmentő neve a Quaestor-ügy miatt vált hírhedté, ők voltak a Quaestor könyvvizsgálója, tevékenységükről bővebb információk itt találhatók: 123


Érdekesség, hogy a Pénzmentő Plusz Kft. Kolosy tér 1/a. mf 3. alatti irodájában "húzta meg magát" (többféle értelemben is) Kiss Endre Farkas, alias SoDI, aki egykor a nemzeti radikális tüntetések közvetítéséről, a Nemzet Krónikásaként volt ismert, majd az irodában forgatott amatőr ponróvideóival és a saját magára aggatott Recskaboy, MasztiSrác becenevekkel futott be újabb ismertséget. Újabban pedig egykori barátairól lenézően nyilatkozva, Berlin liberális nyüzsgését csodálva (saját definíciója szerint) "hazaárulásra" készül.

A Rocskai-klán

A Jobbik-közeli alfahir.hu részletes tényfeltárást közöl Rocskai és a Pénzmentő muködéséről. Dr. Rocskai János (70) a kommunista rendszerben 1971 és 1988 között a Pénzügyminisztérium munkatársa, mi több államtitkára volt, 1988 második felében első elnökhelyettesként pedig az APEH egyik vezetője. Ezt maga is megerősíti önéletrajzában. Az ún. "rendszerváltás" olyannyira elszámoltatta a kommunista funkcionáriust, hogy később (immár az 1993-ban megalapított, beszédes nevű Pénzmentő Kft-vel) is önkormányzati, költségvetési vonalon kapja a megbízásokat, könyvvizsgálati tevékenységre. A Quaestor Értékpapír Rt-nek 1994 óta a könyvvizsgálója, késobb a Quaestor-csoport több tagjának is. Tevékenységérol lásd a fenti linkeket.

A Pénzmentő képviseletére jogosult még Rocskai János felesége, Kovács Veronika. Ő tartja el gazdatestként SoDI-t, a Nemzet Maszturbátorát, finanszírozza annak minden kiadását, óriási pénzeket biztosítva a leghaszontalanabb agymenésekre is (eközben önmagára álszent módon "70 ezerbol élo kisnyugdíjasként" hivatkozva). A Pénzmentő emlegetett tevékenységéből eszerint sokszor 70 ezer jutott SoDI 2014-es berlini expedíciójának és nyelvtanulásának, berlini nyelviskoláinak finanszírozására (összességében kb. 2,5 millió Ft-os nagyságrendrol beszélünk), amelyek egyébként - a pofára esések sorozatán kívül - az égvilágon semmiféle eredményt nem hoztak. Sodi pénzzel pózol

Feltűnő módon 2015. szeptember 1-tol már Rocskai Gergely is a Pénzmentő ügyvezetői tisztségét viseli. Ennek nyilvánvalóan oka és célja van, azonban még nem világos, hogy strómanként a vagyon eltüntetése, a felelősségi körök elmosása, avagy a Pénzmentő új tevékenységekre való pozicionálása lesz-e a feladat.

Felmerült az is, hogy pont a Pénzmentő irodájában kegyelemkenyéren élő SoDI-t tartja strómanként a Rocskai-klán, aki (mint berlini kalandjai során kiderült) a legkisebb nyomás hatására hajlandó aláírni bármilyen elé tett papírt, így ideális jelölt a balhé elvitelére, ha borul a "Quaestor-bili".

SoDI és a Kolosy téri iroda

A "pátyi száműzetés" után SoDI körömszakadtáig próbálja tagadni, hogy a Pénzmentő Kolosy téri irodájában tengetné haszontalan életét, de már kismilliószor lebukott. A Kolosy téri címre rendelt a postai küldemények és számláktól kezdve, amelyek fényképeiről elfelejtette kitakarni a címet, a Kolosy környéki rendszeres felbukkanásain keresztül, egészen az iroda ablakán kamerával és drone-nal történő konkrét lefilmezésig terjed a lista. Ráadásul maga Vera néni is beismerte egy rögzített telefonbeszélgetés során, amelyet SoDI egyik munkáltatójával folytatott, hogy gyakorlatilag o Kiss Endre Farkas "anyja helyett anyja". Nem mellesleg ugyancsak felháborító módon és stílusban mentegette a kókler gyámolítottját, amikor a "Fonökúr" szerette volna felkérdezni a vállalt és elmaradt határidők, ígéretek miatt. A Kolosy téri iroda, mint helyszín feltűnik a SoDI-hoz köthető maszturbálós videókban, így a hírhedt Fapoleon-ban is. Ez ugyancsak egyértelmusíti, hogy Endre tartózkodási helye a Pénzmentő irodája.

A 2016 január 2.-i rendőri intézkedés a Kolosy-n

SoDI hiába próbálta mindezidáig tagadni a fenti tényeket, 2016. második napján saját Facebook-posztjában számolt be arról, hogy rendőrök keresték fel tartózkodási helyén. Bár a leírásból nem derül ki egyértelműen, hol is történt az eset, vádlott-társa, Kisst személyesen is jól ismerő, a közösségi oldalon Láng Ede álnéven író Hermán Péter buktatta le. A rendőri intézkedés több kérdést is felvet, többek közt: Miféle gazdasági bűncselekmény gyanúja lehet az, ahova a rendőrök szemlyesen szállnak ki újév másnapján, szombaton? Ha SoDI bejelentett -és általa mindenhol hangoztatott- tartózkodási helye Páty, mekkora horderejű nyomozás vezette el a hatóságot a Pénzmentő irodájába? Miért gyanakodhattak a kiérkezők öngyilkos hajlamra? A fentiek ismeretében nem is nehéz találgatnunk...