Rácz Gábor László

A Sodipedia wikiből
Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
Rácz Gábor László
Rácz Gábor László (RGL) (Budapest, 1986. szeptember 24.) egy cigány származású antifasiszta, az Ultimátum Multimédia alapítója, önjelölt "tényfeltáró újságíró", SoDI egykori szövetségese. Eredeti foglalkozása műszerész, ám a munkát évek óta látványosan kerüli. Bevallása szerint hajléktalan, viszont a Facebook-profilja és a YouTube-csatornája arról tanúskodik, hogy van állandó internet-hozzáférése. Jellemző rá a folyamatos nácizás, fasisztázás, valamint a káromkodás, szitkozódás (SoDI szerint valójában nem antifasiszta, hanem éppenséggel anticionista, csak nincs tisztában a szavak jelentésével). Videói alá előszeretettel kever dubstepet. Egyik ősi ellensége Balogh Béla, a Koppány Csoport vezetője.

Korai életútja

Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
Cigányöltöny
Rácz Budapest VII. kerületében született 1986-ban. Ekkor még nem tudta, hogy 2010-ben hozzámegy Hubai Bernadetthez (szül. 1983.11.08-án), akit később a "maffia" elad kurvának. Iskolái után - melyek elvégzéséről nincs információnk - hajléktalanszállókon húzta meg magát. Szabadidejében karatézik, zongorázik, kilakoltatásokra jár.

Rácz és SoDI megismerkedése

Rácz 2011 őszén még a bécsi hajléktalanszállón lakott, vagyis Ausztriában keltette a magyarok rossz hírét. Egyik videóján náci kurvának nevez egy osztrák nőt, amiért az megkéri Ráczékat, hogy ne a járdán biciklizzenek. Feltöltött videói közt a következő címeket találjuk: Zsidók irányítják az európai pártokat IS, MNGBP: Magyar Hősök Napja 2011., Kárpátia, Frogs on Acid. További jellemző kifejezések: népírtás (sic!), fasizmus, náci, (gyerek)gyilkosság, halál, terror, kurva, maffia.

2012 januárjában Rácz a Hírháttér Multimédiával, vagyis Molnár F. Árpádékkal kezdett közös filmek gyártásába. Március tájékán visszatért Magyarországra. Március 15-én részt vett a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének gyűlésén. Április 21-én közös videót készített SoDI-val, mely tanúsága szerint további együttműködésben egyeztek meg.

A közös munka

Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
A cigány utálja a fajtáját
Rácz és SoDI kilakoltatásokra jártak filmezni. Annyira összemelegedtek, hogy Rácz még Molnár F. Árpádéknak is bemutatta a Krónikást. Ezzel május 19-én megalakult az Echelon-ellenes Liga. Rácz hamar elárulta a Ligát, és május 29-én átpártolt a Titán-párti Koalíció-hoz. Május 30-án Rácz egy kilakoltatás során összeveszett Balogh Bélával, SoDI viszont ekkor lépett vele szövetségre. A feszültség itt kezdett nőni kettejük közt. SoDI egy június 1-i facebookos bejegyzésében Balogh Bélát méltatta, amire Rácz ennyit reagált: "holnap ne gyere."

SoDI és Rácz leghíresebb közös videóján Soós József "Titán" üzen a Moszadnak és a többi titkosszolgálatnak, amit Rácz egyhelyben állva, SoDI pedig Titán körül körözve kameráz. A zenei aláfestést egy 9 perces dubstep mix szolgáltatja.

A románc véget ér

Hiba a bélyegkép létrehozásakor: Nem lehet a bélyegképet a célhelyre menteni
RGL közli SoDI-val, hogy letiltja
A Nagy Békítési Kísérlet csak növelte az ellentétet Rácz és SoDI között. Rácznak az adta meg a kegyelemdöfést, amikor meglátta, hogy SoDI részt vesz egy országos körúton, amit Balogh Béla szervez a Koppány Csoporttal. Június 4-én felelősségre vonta SoDI-t Facebookon, majd nem sokkal később letiltotta és törölte ismerősei közül. SoDI ehhez a következő kommentárt fűzte:

"Életemben még senki nem tiltott le engem Facebook-on. Ma ez is megesett. Kedves Gábor, én is köszönöm szépen a közös munkát. A feléd máig meglévő tiszteletem és szimpátiám mellett tény, hogy nekem nem szokott ilyen rövid idő alatt ennyi vitám lenni senkivel, ezért talán tényleg az tűnik az optimálisnak, ha a továbbiakban nem együtt, hanem ehelyett egymás mellett harcolunk a magyarfaló cionisták, és jogtipró csatlósaik országhódítása ellen."

Domján Tibor (Hírháttér) szerint ezért kár lenne könnyeket hullatni, "nagy kár nem érte" SoDI-t. Több jobboldali radikális kommentelő kifejezte értetlenségét, amiért SoDI egyáltalán szóbaállt a cigány, antifasiszta Ráczcal. SoDI ezt így magyarázta ki:

"Azért álltam vele szóba, mert meglepett, hogy megkeresett Facebook-on. Olvashatta a falamat, tudja, mivel és miként szimpatizálok. Nem értettem, mi a faszt akar tőlem ezek után. A puszta kíváncsiság hajtott."

Elérhetőségei

Tel.: +36 20/370 20 86

Email: racz86@hotmail.com

RGL Facebook-profilja

RGL YouTube-csatornája

Ultimátum Nemzetközi Antifasiszta Szövetség YouTube-csatornája

Szabadságharc - RGL facebookos oldala