SoDI a shikeres vállalkozó

A Sodipedia wikiből

SoDI vállalkozói múltja dióhéjban:

- Amikor már évek óta bukdácsolt az egyetemen, és kezdte érezni, hogy egyszer muszáj lesz pénzt szereznie, akkor kitalálta, hogy ő soha nem fog alkalmazottként dolgozni (nem lesz "szürke egér"), mint valami proli, hanem csinál vállalkozást. Komoly terv nem volt, kizárólag az, hogy valami programozós vállalkozás lesz, és persze folyamatosan azt ecsetelte a trolloknak, hogy fogja elkölteni a temérdek pénzét.

- Amikor elkerülhetetlenné vált, hogy dolgozzon (=az anyja levette róla a kezét, és megmondta neki, hogy éhen is dögölhet felőle, keressen melót) vett egy használt, zűrös, adótartozásokkal terhelt céget ismerősétől, Pushytól. Ez volt a Bidpower Kft. Sajnos soha nem mesélte, hogy mi lett a vége, úgyhogy vagy megúszta valahogy, vagy az abban lévő tartozásokat is hozzáírták a neve mellé.

- Ezután végülis nagybátyja feleségének bt-jét vette át (Batali Bt.) és ezzel kezdett számlázni mindenféle komoly munkáért, mint a pátyi szippantós weboldalának átszínezése (nem vicc!), arányosan komoly bérért. Kapott egy-két komolyabb melót is (mint egy webshop elkészítése, ne egy reaktor vezérlésére gondolj) de azokkal csúnya kudarcot vallott, így a nyakába varrtak egy-két combos köDbér. Végeredményben annyira nem volt pénze (és ami kevés volt, azzal annyira rosszul gazdálkodott), hogy a lakásban, ahol lakott, egy éven belül kikapcsolták az internetet, a villanyt (vagy azt csak majdnem?) és közel egymillió forintnyi rezsitartozást halmozott fel. Természetesen ezalatt az idő alatt a Batali Bt közterheit sem fizette, beszámolót sem adott le.

- Az anyja észlelte a bajt, hazarendelte a Gyagyást Pátyra, az épp akkor kézhez kapott kárpótlás nagyobbik részéből rendezte a rezsitartozást (a többiből a híres faptop lett), és eladta a kecót.

- A Batali Bt felszámolását viszont valamiért nem indították el, így az még éveken át termelte az adósságokat Recskaboynak annak ellenére, hogy később már nem nagyon használták számlázásra. Azt a havi 50 ezer forintot, amit SoDI bruttóban megkeresett a vállalkozói tevékenységével valószínűleg Recskaiék számlázták ki az ügyfeleknek.