Sodézetek gyűjteménye

Innen: Sodipedia
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

A snecolológia tudományába újonnan becsöppenők a legtöbb esetben értetlenkedve fogadják a SoDI-val kapcsolatos elképesztő méretű ellenszenvet és támadó hozzáállást. Ők legtöbbször csak annyit észlelnek elsőre, hogy itt van egy szerencsétlen, előnytelen kinézetű, beszédhibás, szemlátomást fogyatékosnak tűnő beteg ember, akit a lehető legbrutálisabb módon mindenki csak olt, gúnyol, gyaláz és próbálnak neki minden módon keresztbe tenni. Sokak fel is háborodnak, még ha tényleg unszimpatikus alakról is van szó, miért ez az elképesztő méretű utálkozás?

Akik aztán közülük egy kicsit is belemélyednek a snecológia irodalmába, írott- és videós archívumába, elég hamar rájönnek mindezek okára. Ahogy megismerik SoDI személyiségét, lelkivilágát, embertársaihoz (különösen a nőkhöz) való viszonyát, félhajléktalan koldusként egészen elképesztő méretű fölényeskedéseit és lenézéseit, álszenteskedéseit, rövid úton magukévá teszik a határtalan ellenszenvet.

Ezek az archívumok nélkülözhetetlenek tehát a snecológia lényegének megértéséhez, tanainak hithű elfogadásához. Jelen wiki oldal is ezt a célt szolgálja, ezen kívül fontos kutatási forrás még a Sodézetek nevű atw oldal, ahol Endre régebbi fennhéjázós kommentjeinek, klasszikus sodizmusainak gyűjteménye található. Különösen érdekes ezeket a sok évvel ezelőtt született, a "budai úrifiú" létből írt fölényeskedéseket, nagy terveket összevetni a jelenlegi, végletekig lerobbant, testi-lelki-anyagi toprongy állapottal.


Fontos kutatási források még az alábbi csatornák: