Sodoszkóp

A Sodipedia wikiből

Vadászbika

Akaratos, makacs és büszke. Hajlamos a fellengzős megnyilatkozásokra. Nagy nőcsábász hírében áll, ami azonban gyakran csak álarc a Nyúl vagy a Szűz aszcendensen. Meglepően gyakran kombinálódik Gödény aszcendenssel.

Jellemző mondata: "Elsősojban a mellizom esztétikumája koncentjáltam."


Angolna

Simulékony, behízelgő, rossz nyelvek szerint egyszerűen csak sunyi. Lakonikus beszéddel igyekszik ravasznak látszani. Nevéhez híven hajlamos átsiklanni mások megjegyzései, kérdései, véleménye felett, amivel gyakran ellenszenvet vált ki. Nyúl aszcendenssel kombinálva az Atka tulajdonságait veszi fel.

Jellemző mondata: "Megoszlik a fejejősség."


Pióca

Lassú és kényelmes. Mindig szüksége van valakire, aki támaszt nyújt neki. Mivel nehéz magát motiválnia, gyakran mások dicsfényében sütkérezik. Negatív polaritás esetén lustává, önzővé és kártékonnyá válhat. A tibeti tantrikus horoszkópok Kalauzhalként ismerik.

Jellemző mondata: "Gaudi mindenkit meghívott a Nemzeti Éttejembe."


Nyilas

Jellemző rá a múltba révedés, a keményfejűség és az akár saját magára nézve is kártékony makacsság. Hajlamos a másokkal való konfrontációra, mely nyílt gyűlölködésig fajulhat. Teve aszcendens esetén azonban csak szavaiban kemény.

Jellemző mondata: "Zsidó vagy. A humoj az humoj."


Színes egér

Kalandor álmodozó, aki szalmaláng-érdeklődésével szinte gyerekes módon épít újabb és újabb légvárakat. Hajlamos a büszkeségre még meg sem szerzett, el sem ért dolgok tekintetében is. Nehezen dönt, mivel örömét leli az alternatív illúziók közti parttalan mérlegelésben.

Jellemző mondata: "1 gjammos ajanytömb, vagy 1 db 20.000 fojintos bankó?"


Nyúl

Visszahúzódó, magának való személyiség, aki hajlamos megijedni a kihívásoktól. Kerüli a konfliktust, különösen a fizikait. Nehéz kimozdítani komfortzónájából. Biztonsága érdekében hajlamos mások gúnyolódását is elviselni.

Jellemző mondata: "Nem fostam, csak nem vojt kedvem. Na mejó, csá."


Gödény

Gyenge akaratú, léha, nemtörődöm személyiség. A jelenben él, ezért igyekszik minél gyakrabban megfeledkezi a holnapról és a küszöbön álló teendőkről. Labilis alkata hajlamosítja a káros szenvedélyekre. Szűz vagy Homoki gyík aszcendenssel igen nagy az esélye az alkoholfüggőség kialakulásának.

Jellemző mondata: "Ha van pia, elkojtyolgatom."


Szűz

A Vadászbika szöges ellentéte. Magányos, gyakran szésőségesen önbizalomhiányos. Nehezére esik az emberi kapcsolatok kialakítása, így az ilyen szituációkat kerüli. Szerelmi sodoszkópja gyakran sivár. Szinte keresi az érzelemmentességet. Hajlamos a hipochondriára, különösen a nemi betegségek tekintetében.

Jellemző mondata: "Nem megfejejő a pina dőlésszöge."


Homoki gyík

Érzékeny, feminin lélek. Orientációvesztésének elviselhetetlenségét csak egy nagy és erős férfi tudná enyhíteni, ám Szűz aszcendensse gyakran az örök vágyakozás szenvedésére predesztinálja. A Szűz mellett igen gyakran Nyilas aszcendenst vonz.

Jellemző mondata: "Nekem személy szejint máj többször megfojdult a fejemben, hogy jelentkezek egy maszti-pajtija."


Atka

Szélsőségesen befelé forduló típus, aki a legkisebb kihívás láttán is inkább a megfutamodást választja. Ragaszkodik saját kis rejtett zugához, ahol biztonságban érzi magát. Biztonsága érdekében a nyilvánvaló hazugságoktól sem riad vissza.

Jellemző mondata: "Nem vojtam otthon, vidéken vojtam Édesapámnáj."


Teve

Gyenge fizikumú, lomha, igénytelen teremtés. Mások külseje nem foglalkoztatja, cserébe elvárja, hogy rajta se kérjék számon a külcsíny hiányát. Táplálékára igénytelen, akár napokig kihúzza étlen-szomjan. Hajlamos a gerinc- és derékfájdalmakra, így ezekre a területekre érdemes kiemelt figyelmet fordítania. Az ősi viking rúnasodoszkópban Rénszarvas néven ismert.

Jellemző mondata: "Fodjász mi a fasznak? Van egy hajvágógépem. Vajahoj..."


Megjegyzés: a Sodoszkóp hagyományosan csak 11 csillagjegyet tartalmaz, mivel a január/június/augusztus stb. a pihenésé. Ne kelljen már evidenciákat...