Szélkerék-webshop

Innen: Sodipedia
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hitvány Patkány (vitalap | szerkesztései) 2012. február 6., 16:17-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

SoDI eddig ismertté vált legnagyobb szabású szakmai kudarca. A megbízást családi vonalon kapta, egy

szélturbinákat forgalmazó vállalkozás (Alternatív Energia Technika Kft.) webáruházát kellett volna elkészíteni. Sodi ekkoriban gyakran hangoztatta, hogy ő webfejlesztőként "vérprofi", majd a trollok hosszas rábeszélésére úgy döntött, megmutatja a készülő mesterművet. Az akcióban résztvevő trollok perceken belül feltörték az oldalt, és idős, meleg bácsik képeit helyezték el rajta. Ezenkívül számos emailt is küldtek a megrendelőnek, a különféle malacságokra átírt menüpontokat SoDI sohasem javította ki. SoDI az eseményről így nyilatkozott:

Mielőtt egy profi szoftverfejlesztő cég piacra dob egy terméket, nem ritkán főállású tesztelőket foglalkoztat kemény pénzért. '(...) 'Ami engem illet, sziklaszilárdan hiszem, hogy ez valahol pénzkidobás, legalábbis az én pozíciómban mindenképpen. Jelen blognak köszönhetően ugyanis van annyi haragosom és ellenségem, hogy kérés nélkül is bevetnek mindent az általam elkészített megoldások tesztelésekor, csak hogy rúghassanak belém egyet. '(...) 'Ma úgy döntöttem, hogy megadom az Index fórumos zsiványoknak és ballibeknek a kegyet, és egy napra alkalmazottaim közé fogadom őket. Ráeresztettem tehát a kígyófészket a készülő webshopomra, és figyeltem, mi történik. '(...) 'Így kell ingyen foglalkoztatni egy rakás embert, akik ráadásul önzetlenül, és lelkesen teszik a dolgukat. :)

(néhány nappal később... - a szerk.)

Tekinthetjük súlyos hibának, hogy bevallottan félkész, szándékosan biztonsági funkciók nélküli termékre eresztettem rá a zsidókat. Azt ugyanakkor, hogy tesztelés gyanánt az általam képviselt nemzeti eszmék elleni frusztrált gyűlölettől vezérelve a közöttünk meglévő politikai vitába egy független harmadik felet, a megrendelőmet is belekeverik, és trágár e-mailekkel árasztják el a postaládáját, még tőlük sem feltételeztem. '(...) 'Tekinthetjük súlyos hibának, hogy egyszerűbb jelszót használtam több helyen is, melyet így viszonylag könnyedén fel tudtak törni. Azt ugyanakkor, hogy mindezt rombolásra, más munkájának a szándékos, és értelmetlen tönkretételére használják, még tőlük sem feltételeztem.

SoDI később a webfejlesztő környezet, a PHP és általában minden harmadik fél számlájára írta a megszégyenülést. A szélkerék-shop sohasem készült el.