Tajgi

Innen: Sodipedia
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Kiss Roland, azaz Tajgetosz / Tajgi

Kiss Roland

Más néven tartarossz, tajgetosz, Tajgi, Baxi, Farkarossz, Impotosz, Proland, ProliRoli, Rolinda. 47 éves újpalotai mamahotellakó, ex-csótányirtó, elmebeteg fekáliafilozófus és okleveles élősködő.

Kiss Roland a tartarossz blog szerkesztője ugyancsak tartarossz álnéven. Ebből alakult ki a tajgetosz és a tajgi gúnynév a snecológusok körében. Molnár F. Árpád köreiből szivárgott be a snecológiába, akivel több videós interjút, beszélgetést csináltak és a mai napig is csinálnak, a Molnártól megszokott áltudományos nonszenszekről és ál-intellektuális okoskodásokról, amelyeknek természetesen se füle, se farka. 1989-es UFO szemtanúnak vallja magát. Kedveli a Sárkány sörmárkát, ezt és a kólát vedeli úgy, mintha nem lenne holnap. Gyakorló alkoholista és szerencsejáték függő, lumpen, vérbeli proli életmódot folytat. Több kilakoltatás elleni akcióban vett részt Molnár F. Árpáddal, akit "minden idők legnagyobb echelon tanújának" tart (mintha lenne egyetlen "echenlon tanú" a világtörténelemben rajta kívül...). Ilyen módon ismerkedett össze SoDIval, akivel a későbbiekben is intenzív kapcsolatban maradt. Esküdt ellensége a soditrolloknak, ő üzemelteti a Vigyázat troll facebook oldalt, ahol a snecológusokat próbálja IRL beazonosítani, de shikerességi faktora olyan ritka, mint a fehér Zorró.


Ellentmondásos személyisége

Baxi


Roland életfelfogása és személyisége több, mint ellentmondásos:

- Buddhistának, spirituális lelki embernek vallja magát - miközben fennhangon szimpatizál kommunista, sztálinista eszmékkel.

- Intellektuális értelmiséginek vallja magát - miközben egy pörköltfoltos atlétás, semmirekellő, lusta, lumpen, dolgozni nem akaró lakótelepi proli életét éli.

- Magas érzelmi intelligenciájával büszkélkedik - miközben a legvisszataszítóbb kifejezésekkel, habzó szájjal őrjöng az interneten, leggyakoribbak tőle a "burzsujszar", "burzsujfosadék" és a "szarevő" kifejezések (ugye másnak is feltűnt Proland zavarba ejtő fixációja az emberi salakanyag iránt?)

- Képzett vallástörténésznek, bölcsésznek, tehetséges költőnek tartja magát - miközben teológiáról pár félév alatt kibukott, a dokk.hu-n megjelent versei zagyva sületlenségek (vagy nevezhetjük ávántgárdnak is, így már sokkal művészibben hangzik...)

- Nagy focistának, cselkirálynak vallja magát - miközben Sodiéhoz hasonló minőségű, Empire State Building nagyságú pixelekből álló videóiból csak szögletes, puhos mozdulatokkal botladozásokat láthattunk eddig.

- Kigyúrt erőembernek hiszi magát - miközben vastagon lepi a karjait és a hátát a zsír és a háj, amit hasi hájkötővel próbál leplezni, karja konyhásnénikéhez hasonlatos.

- Gyűlöli a kétkezi munkát nem végző gazdagokat, "burzsujokat" - miközben ő se dolgozik, nagybátyjától örökölt lakása kiadásból és anyja nyugdíjából élősködik.

- Nagy ínyencnek, gourmand-nak tartja magát - miközben saját elmondása szerint a parizeres szendvics és a kínai zacskós smack leves a kedvence, amit - ha nagyon ínyenc hangulatában van - medvesajttal bolondít meg.

- Bátornak, harciasnak mutatja magát, aki bármikor ki mer állni a snecológusokkal és pépesre veri őket - miközben egyetlen kihívás alkalmával sem mert megjelenni, még akkor sem, amikor a snecológusok személyesen csöngették fel Drégelyvár utca 31/3/9 szám alatti lakásában. Egyetlen alkalom volt, amikor személyesen találkozott egy snecológussal - aki nem volt más, mint Gery Greyhound, a legendás "faszerdő élő adásban" videó alkalmával. Bár Roland szem- és fültanúja volt Sodi csicskításának, a videón látható, hogy csak zavart nevetgélésre és lehajtott fejű baktatásra futotta tőle. Ezt nevezték el a snecológusok "cipőnézegető harcmodornak".


Impotosz

Blogjában egykor őszintén vallott merevedési zavarairól, impotenciájáról, amit azonban mára foggal-körömmel tagadni próbál és habzó szájjal pocskondiázza azokat, akik impotenciájára utalnak. Szerencsétlenségére az internet nem felejt, így kisebb kereséssel ma is megtalálható, ahogy egy potencianövelő szer betiltása miatt bosszankodik:

2011. augusztus 3., szerda Dragon Power és a Hard Night konteo

(...) A végeredmény pedig az lett, hogy Magyarország állampolgárait az ÁNTSZ által önkényesen megfosztották a világ egyik legjobb potencianövelő készítményeitől ahelyett a logikus és népszerűbb megoldás helyett, hogy felajánlották volna a gyógyszerré mínősitésüket, amely ellenőrzött körülményeket és munkahelyeket is teremtett volna ! Ilyen szinteken is látszik, hogy hatóságként, erőszakból bürökrataként csipőből tűzelve, pusztítva felhatalmazva törtetnek és nem bölcs és előrelátó kompromisszum kereső megoldásokat helyeznének előtérbe ebben a kényes kérdésben sem. Rendszeresen levetetik a bioboltok polcairól a termékeket és vizsgálják. Kutatnak, "házkutatnak" behatolnak a boltokba és tiltatnak. Az egész országunk egy hatalmas "konzervatív" hatóság szárnya alatt döglődik és pusztul. Bejegyezte: tartarossz dátum: 1:18

Vagy egy másik érdekes eset Roland nemi életéből, szintén a saját blogján:

2014. július 10., csütörtök Mélyrepülés - Balantitis xerotica obliterans (+18) A BXO ( Balantitis xerotica obliterans) elméletileg autoimmun betegség, bár igazán az okát nem derítették ki. Gyakorlatilag a következő eset bizonyítja, hogy ez a betegség nemi úton terjedő súlyos fertőzés és semmi köze az autoimmun betegségekhez. Amikor Bori (Roland egykori barátnőjéről, Plajner Borbáláról van szó - a szerk.) több hétvégén nem jött át hozzám, és később szeretkezésre került sor, figyelmeztetett, hogy bármit elkaphatok tőle. Ezt én először viccesnek gondoltam, de azonnal, ahogy kihúztam a hímvesszőmet a hüvelyéből az előbőr száraz falevéllé változott. Innentől kezdve kezdődött el a társadalom-biztosítási kálváriám is. Az SZTK-ba rohantam, mert a pöcsömet elszorította a karimaszerűen elszáradó előbőr. Persze az SZTK lejelentette a központnak, hogy piros a TB kártyám, én pedig 180 fokban fordultam, és nem mentem fel az urológiára, szerencsére, nem utaztam potyán és talán már pöcsöm sem lenne annyira szeretnek műteni, főleg egy TB potyautast, nagyszerű kísérleti alany lettem volna.

Sajnálom, hogy nem Csáth Géza vagy Garaczi Laci stílusában megírt novellákat, avagy Barangó és Para-Kovács Imre nyomdokain járva, politikai jellegű publicisztikákkal terhelem az olvasókat. A párkapcsolati szennyes nem tartozik senkire, de itt másról van szó, ha a sötét barátnőm anno a kiérkező rendőrökkel és most az ügyésszel közli először, hogy nem akar látni, akkor ez is közügy, itt bíróság, börtön, urológus, vérvétel, rendőrség, feljelentés, bilincs, biztonsági őrök és fenyegetettség és női prosztóság és kegyetlenség van egy halmazatban és ha már így van a nemi baj elől sem fogok meghátrálni. Csapjunk a nemi rémtörténet közepébe. Ugyanis az LSA (lichen sclerosus et atrophicus) egyik változata a BXO, ami a nemi szerveket támadja meg. Én ritkán fordulok orvoshoz, de mivel a neten is utánaolvastam, rájöttem, hogy óriási bajba kerültem. Az első gyógymódja a BXO-nak a műtéti megoldás, ugyanis az előbőrt eltávolítják. A betegség azonban a hímvessző további részeit is megtámadhatja és ez durvább műtéti csonkolással is járhat. Ezt a bíróságon is elmondtam, miután az ellenem valló tanúk elhúztak már a véres szarba. Akkor volt még bennem tapintat, nem akartam sem a bunkó anyja sem ő előtte erről panaszkodni, de a Bori-ügy mostantól közügy, hiszen újabb áldozatot talált magának, akit teljesen ki fog készíteni, mind lelkileg, mind testileg. Az egy bővebb fejtegetést kívánna, ha a felelőtlen szexuális életéről kellene most értekezést tartanom. A mikropéniszű blasz kettes néger focista, nevezzük Salomunnak, csak egy volt a sok áldozat közül. Nyugodjék békében." Bejegyezte: tartarossz dátum: 15:22


A további gusztustalan részletektől megkíméljük olvasóinkat.

Az impotenciát átvitt értelemben is használhatjuk Roland esetében, hiszen trollvadász tevékenysége során számos személyt vádolt meg és képzelt az egyes snecológusok nickjei mögé, akiket összeveréssel, megöléssel, leszúrással, a barátnőjük vagy gyermekük megverésével és megölésével fenyegetőzött. De az internetes szájkaratén kívül még soha senkinek a haja szája sem görbült meg a nagy hőstől. Sőt, némelyik snecológus még a teljes nevét és lakcímét is megadta neki, de személyesen meglátogatni sem volt mersze soha senkit, maximum "majd holnap". Tehát tisztán látszik, hogy pontosan annyira várható tőle kemény kiállás, mint a péniszétől...


A Tolvajkergetők töröltetője

Tajgi, a Tolvajkergetők töröltetője

Bár Roland sokszor hangoztatta a snecológusok elleni kiállását, meglepetésre mégis a segítségükre sietett egy alkalommal. A snecológusok sűrűn kritizálták Tolvajkergetők tevékenységét, elsősorban annak alapítójának és vezetőjének, Tomcat-nek viselt dolgai miatt. A Tolvajkéregetők facebook oldalát több alkalommal is törölte a Facebook, felhasználói bejelentések alapján. A többszázezer követős oldal megszűnése igen érzékenyen érintette a Tolvajkergetőket, ami nagy szerepet játszott a szerveződés ellehetetlenítésében. A jelentgetésekkel elsősorban a snecológusokat vádolták. Némi nyomozás után Tomcat kiderítette, hogy az illető nem volt más, mint a magát a snecológusok legádázabb ellenségének mutató Kiss Roland! Netán kettős ügynök lenne? A vád több volt puszta gyanúsítgatásnál, hiszen Tomcat a Roland által írt facebook bejegyzést is kiposztolta, amelyben saját maga írja le, hogy ő érte el a szerinte "kirekesztő, megtévesztő, rasszista, homofób, stb" oldal töröltetését, vagyis tevékenyen hozzájárult a Tolvajkéregetők megszűnéséhez. Árti még Roland arcképét és teljes nevét is feltette a tolvajkergetok.hu-ra, ami szintén azt mutatja, hogy biztos volt a dolgában.

TC ebben a bejegyzésében így jellemzi Kiss Rolandot, ami - a fentiek alapján - egyértelműsíti, hogy félreértésről szó sem lehet: "Ki ez a pasas? Kiss Roland szélsőbaloldali aktivista. Jelenleg önjelölt költőfejedelem és alkoholista munkakerülő." Az esetről a pestisracok.hu-n is jelent meg cikk.


Börtönbüntetés

A Venyige mosónője
"Tajgi asszony bent a sitten / Nem bánta ha rossz a glossza / Egyvalami járt fejében / Sittes Sanyi fasza hossza"


Proland nem tudta feldolgozni, hogy erőszakos viselkedése és impotenciája miatt barátnője, Plajner Borbála elhagyta. A nő nem akart gyereket egy munkanélküli, alkoholista idegbetegtől, valamint hát Roland fentebb ismertetett impotenciája is sejthetően gátat szabott a dolognak... A proli ezen úgy feldühödött, hogy több alkalommal bántalmazta a barátnőjét, a haját húzta, ki is tépte. Amikor a nő elköltözött és új partnert talált, még sokáig zaklatta és fenyegette őket, mígnem Bori új barátja egyszer alaposan elgyepálta Rolandot. A folyamatos zaklatás és erőszakos viselkedés miatt Báta Gyöngyvér feljelentést tett Roland ellen a rendőrségen, aminek végül börtönbüntetés lett a vége. Hogy a feljelentő, Báta Gyöngyvér Sodianyu volt, vagy egy snecológus ezen adatokkal felvértezve, azt a kedves olvasók fantáziájára bízzuk...


Alább Kiss Roland ügyszámai:

  • 19.B.31.720/2013 - zaklatás
  • 15.B.26.406/2010 - személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények
  • 3.B.21849/1994 - garázdaság


Roland börtöntűrő képessége igen alacsony volt, így pár hónap után átkerült a hozzá egyébként valóban sokkal jobban illő IMEI-be, vagyis az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe. Roland később nagy arccal hangoztatta, hogy milyen keménylegény volt a börtönben, nem volt ott semmilyen erőszak vele szemben, nem volt ott semmilyen leszedálás, begyógyszerezés, ám a valóság megint csak rácáfolt. Napvilágra került néhány fotó, amikor ebben az időszakban Dr. Fórizs Eszter meglátogatta az IMEI-ben. A képeken Roland leszedáltan, zavaros tekintettel mered a semmibe, majd Fórizs Eszter karjai között elbőgi magát.

Más is történt a börtönben. Roland mindvégig körömszakadtáig tagadta a snecológusok feltételezését, hogy szexuális abúzust is elszenvedett odabent, azonban egy videójában ismerőse, Rácz Gábor László szólta el magát, hogy - megfogalmazása szerint - Rolandot "nővé tették a börtönben". Innen ered a Rolinda becenév. A snecológusok sokszor hivatkoznak beavatójára, az egyszerűség kedvéért "Sittes Sanyi" néven megszemélyesítve őt. Kiss Roland - talán mindezek miatt - a Börtönellenes Társaság alapítója és egyetlen tagja.

Kiss Endre Farkas a 2021. március 13-ai vlogban tervezi cáfolni RGL állításait, miszerint Rolandot "kakilóba rakták". Ezzel szemben Rácz Gábor László a 2021. november 6-i vlogepizódban nyilatkozott SoDI-nak, ahol részletesebben kitért Roland kalandjaira a börtönben. Amit RGL elmondásából megtudtunk:

  • RGL is megerősítette, hogy Roland alkoholista.
  • Roland (és vélhetően a záróizmai) annyira elgyengültek, hogy szabaduláskor az anyjával kézen fogva botorkáltak haza.
  • RGL "ballagóvideót" készített Tajgi szabadulásának ünnepére, de az letiltatta a videót, mert szégyellte az anyjával kézen fogva sétálást.
  • RGL visszaemlékezett arra is, hogy Boda Róbertnek hívták Tajgi cellatársát (korábban tévesen Baloghként emlékezett rá). Így minden valószínűség szerint a "Sittes Sanyi" becenév valójában őt takarja.

RGL 2021. november 6-án is elismételte ezeknek az információknak egy részét Kiss Endre Farkas live-jában.

Tajgi és Sittes Sanyi románca

Tajgi, a skizofrén soderátor

Roland a 2017-es év folyamán is folyamatosan Sodi és a snecológusok környékén lebzselt, minden fórumon fenyegetőzve, már amikor anyukája internet elé engedte. Sodi YouTube csatornáinak chat-falán és kommentjeiben is minden alkalommal feltűnt. Bár Endre teljesen alkalmatlan volt YouTube karriert és minőségi látogatottságot építeni, a kizárólag snecológus nézőközönség mellett lassanként elkezdtek további nézők is szivárogni, a látogatottság apránként nőtt. Az újpalotai Batman és a hűséges tiszavasvári Robin, azaz Roland és Kisboros azonban folyamatos őrjöngéseikkel, "burzsujfosozással" sikeresen elriasztották az érdeklődőket. Mi több, a totálisan inkompetens Endre moderátori jogot adott a chat-falán a két retardáltnak, akik ezt úgy hálálták meg, hogy szinte kivétel nélkül mindenkit töröltek és kitiltottak, legyen az egyértelmű snecológus vagy csak egy értetlenkedő látogató, így a falon szinte csak az ő "burzsujfosozásuk" maradt olvasható.

Roland egyébként egymaga több nicknévvel is jelen van a YouTube csatornákon (Migrén Mineral, Chanson de Roland, Kiss Roland, Nagy Roland, tartarossz, Vejmenka Imre, stb.), és rendszeresen saját magának válaszolgat, önmagára egyes szám második vagy harmadik személyként hivatkozva. Persze ez mindenki számára egyértelmű, hiszen a túlburjánzó "szarevő", "burzsujfosadék", "valóságtagadó" jelzői mindig lebuktatják. De olyan is előfordult, hogy véletlenül elfelejtett átjelentkezni, és ugyanarról a nickjéről válaszolt saját magának. Skizofrén hajlamait és ostobaságát a Sodihoz való ellentmondásos viszonya is jól mutatja. Bár a fentiek alapján kiáll Endre mellett és védelmezi őt a snecológusokkal szemben, a forum.sodika.org oldalon nem egyszer zsidózta, burzsujozta, alkoholistázta, maszturbátorozta őt. Nem teljesen egyértelmű, hogy ez valamilyen skizofrén hajlam nála, vagy pedig olykor Sodi néven kommentelő snecológusokról hiszi azt, hogy a valódi Sodi írt a fórumra, miközben rajta kívül mindenki számára a napnál világosabb, hogy egy generátorról van szó.

Sodi csatornáján Roland betalált puszta látogatóként érkező, a zagyva kommentfal miatt értetlenkedő egykori katonákat, különleges egységek tagjait, kibelezéssel, megveréssel fenyegetve őket és kisgyermeküket. Nem maradt el a felkérdezés, amely során az újpalotai Rambo anyjának kellett mentegetnie retardált fiacskáját a telefonban, miközben a keménykedő nagy hős édesdeden hortyogott. Az esetről itt található hangfelvétel.

Ilyen fickókba azonban nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt belekötni, szóval ha az évek folyamán egyszer csak elkezdünk soha többet nem hallani Impotoszról, ne lepődjünk meg különösebben...

Addabboy2209 Drégelyvár utcai szafarija

Tajgi kimerészkedik a lakásából


2021. március 28-án az Addabboy2209 nevű Twitch streamer meglátogatta Tajgit otthonában. Ennek előzménye az volt, hogy Tajgi a Sodifórumon folyamatosan fenyegette a videóst (amit korábban már egyszer kiparodizált Addabboy), kalapácsot akart feldugni a seggébe, és hasonlók. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor Tajgi a fórumon ismerte be, hogy megverte és egy epilepsziás roham közben meg is erőszakolta korábbi barátnőjét, valamint azzal fenyegetőzött, hogy levágja Addabboy kutyájának a fejét. Ezeken a streamer annyira felháborodott, hogy "Drégelyvár utcai szafarit" szervezett és március 28-án megjelent az újpalotai Drégelyvár utca 31 szám alatt, hogy kiderítse, vajon Roland élőben is van-e annyira nagyszájú, mint a fórumon.

Mint kiderült, a fenti infó helyes volt. A Drégelyvár 31-ben a 9-es szám alatt rejtőzik Tajgi, taktikusan felülragasztva családnevét a Keller felirattal. Pár próbálkozás után végül megjelent Tajgi a kapuban és élő adásban, 150 néző előtt kérdezte fel Addabboy Rolandot, hogy is volt ez a fenyegetőzés. A fórumon rendkívül harciasnak és erőszakos sittes kemény arcnak mutatkozó Tajgi szemtől szemben teljes mértékben becsicskult és megalázkodott, szánalmasan mentegetőzve magyarázta az írásait, mondván persze hogy felmegy benne a pumpa, ha állandóan csesztetik ott. Nem mellesleg élő adásban be is ismerte, hogy valóban ő maga írta a nőverős, megerőszakolós kommenteket.

Addabboy a helyszínen átadott Tajginak egy smack levest (chilliset) és egy Ganesha képet, hogy ezzel nyújtson békejobbot a szemlátomást teljesen megzuhant Rolandnak. Az is kiderült, hogy bár Roland itt is hangoztatta, hogy az őt nővé tevő "Sittes Sanyi" nem létezik, de a sapkáját azért mégis előhalászta a táskájából és megmutatta a nézőknek. A beszélgetésből az is kiderült, hogy Roland élete leginkább a szerencsejáték körül forog, valamint még kisebb munkákra se látja alkalmasnak magát egészségügyi okokból. A két fél végül a problémáikat tisztázva, korrekt hangnemben vált el.

A snecológusokat megosztotta Roland viselkedése élő adásban. Többek felháborodtak rajta, hogy Tajgi csak terel, csicskul, gyáván a cipőjét nézegeti. Sőt, a lényegében beismert nőverésért és erőszakolásért még bocsánatot se kért. Abban a tekintetben is szkeptikusak, hogy a látszólag letisztázott viszonyok után mennyi időnek kell eltelnie, hogy Tajgi újra burzsujfosozással és torokelvágással őrjöngve térjen vissza a fórumra. Mások azonban megsajnálták Rolandot, mert egy megtört ember benyomását keltette, akinek szemlátomást mentális és egészségügyi gondjai is vannak, valamint a családját is több sorscsapás sújtotta, amit egy mentálisan egészséges embernek is nehéz feldolgozni.


Mindezek után a snecológusok várakozó álláspontra helyezkedtek. Ha Roland állja a szavát és teljes mértékben, tartósan ignorálni kezdi a fórumot és a trollozást, akkor jó esély van rá, hogy - némi várható triggelések után - a snecológusok is lassanként elfordulnak tőle. Sőt, amennyiben a tendenciát tartósnak látják, a snecológusok a Tajgi szócikket is meg fogják szüntetni és továbbiakra nézve testi és lelki jobbulást kívánnak Kiss Rolandnak.


Mindez meg is történt, de végül sajnos a szkeptikusoknak lett igazuk, a nyugalom csak pár hónapig tartott. 2021. júliusában - senki által nem triggerelve - Roland újra őrjöngve rontott a fórumnak, és a számos csitítás, figyelmeztetés ellenére sem vonult el. Így az ellenséges hangulat ismét kiújult az újpalotai proli és a snecológusok között.

Addabboy videója itt tekinthető meg.