Tex

A Sodipedia wikiből
A táplálkozó Tex


Tex (Károly Miklós) ceglédi prolisrác, Sodi feltétlen hive es törzskommentelője a freeblogos időkben, aki egy idő után kenyéradó gazdája ellen fordult, megalapozva ezzel saját végzetét.

Tex aktivitása Sodi freeblogján 2009 nyara ill ősze közé tehető. Kettejük hasonló politikai nézetei miatt tex hamar megkedvelte Sodit, kommentjeiben rendszeresen bevédve őt az akkor már szárnyait bontogató snecológus-gárda előtt. Egyszer személyesen is találkoztak, egy tüntetés alkalmával tex felismerte Sodit, odament hozzá es bemutatkozott neki. Sodi ekkor nyitotta a képzeletbeli aktát barátjáról, s jegyzetelte bele szorgosan a tényeket, egy esetleges jövőbeli “felhasználásra” – vagyis zsarolásra, ahogyan az történt is.

A baráti viszony csak ideig-óráig elégítette ki a ceglédi prolit: a személyes talákozás után még többet akart Sodiból, s hamarosan moderátori jogokat követelt magának. Javaslata Sodi részéről visszautasításra talált.

Tex a kudarcot nem tudta feldolgozni, s megprobált ott borsot törni Sodi orra alá, ahol tudott. Önálló blogba kezdett (texbacsi.freeblog.hu), amihez Sodi olvasóközönségét próbálta elcsábítani (zéró sikerrel, így néhány nap után le is húzta a rolót). Kommentjeiben hajdani idolja ellen fordult, s hozzáállásán nem változtatott akkor sem, mikor Sodi a freeblogról a jobbstartra költözött. Ekkor csicskította be Sodi texet: kilátásba helyezte, hogy nyilvánosságra hozza képét es személyazonosságát, amennyiben az nem hagy fel a trollkodással. A parizerzabaló proli nem mert felvállani egy esetleges konfrontációt es megszégyenülten elkotródott.

A sors ironiája, hogy a trolltársadalom akkor mar jóideje tudott Károly Miklós személyazonosságáról, így tex a távozással sem tudott inkognitóban maradni. Egyes feltételezések szerint a proli álneveken vissza-visszajár, de erre egyértelmű bizonyíték a mai napig nincs.

A prolibűnöző kommentelési stilusát rövid, semmitmondó tőmondatok jellemezték. Beteges közlési kényszerben szenvedett, beszámolt arról, ha zsíroskenyeret kent, ha pattanást nyomott ki a hátán stb. Egyszerűségét mi sem jellemezte jobban, mint hogy a fogyatékos Titus Bedát végig nőneműnek gondolta, s rendre szexuális ajánlatokat tett neki.

Tex rövid ideig énekesként működött egy ceglédi amatőr rockzenekarban, de zenésztársai hamar kiismerték, kivel van dolguk, és kirúgták a bandából.

Egyesek szerint 2011 nov. 4-étől Olt's Bloomin' néven újra aktív.