Titus Beda

A Sodipedia wikiből
Titus karja

Titus Beda (művésznevén Mandy Lane) Németországban élő homoszexuális.

Csing-csing
Beda a sodi-trollok közül kétségkívül a legmegvetettebb, leglenézettebb helyet vívta ki magának működése során. A snecológusok nem folytatnak vele vitát, nem reagálnak a hozzászólásaira és teljes mértékben ignorálják.

Első megjelenését a korai források 2007-re teszik, amikor is Mandy Lane nicknéven pózolt akkor még létező Tomcat eladta a lelkét c. Index-topikban. Többször kinyilvánította, hogy nagyra tartja Tomcatet és Budaházyt, ezen felül vonzó férfiként is nézett rájuk.

Beda már korai szakaszában sem tudta megtalálni a közös hangot senkivel, az Indextől hetente tiltották ki, ahova ő újra és újra regelt, legtöbbször a korábbi nicknevével hasonlatos új néven (Sandy Kane stb). Az "indexzsidók", vagyis Tomcat munkásságának követői ignorálni kezdték Bedát, s ez ignoráció a mai napig tart, bárhol is tűnik fel a dortmundi féllábú.

Beda rokkantnyugdíjasként tengeti napjait egy dortmundi szociális bérlakásban, török vendégmunkásokkal körülvéve. Egy, a 2000-es évek közepén történt balesete kényszerítette tolószékbe: drezdai kirándulása során elütötte a villamos, combközéptől levágva Beda jobb lábát. A mentálisan sérül Titus ezzel a fizikai hendikeppel immár 100%-osan rokkanttá lett nyilvánítva.

Beda a Sodi-fórumok kommentelőinek képzeletbeli skáláján az utolsó utáni helyet foglalja el. Hozzászólásai ostobák, gyermetegek, nemegyszer frusztráltak. Rendkívül alacsony IQ-jából adódóan képtelen arra, hogy Sodit "oltsa", vagyis rávilágítson Sodi hazugságaira, ellentmondásaira, és lustaságára. Amikor ezzel, valamint a ténnyel, miszerint soha nem fog a snecológus-társadalomhoz tartozni, szembesült, mutatta csak ki igazi arcát: naponta telefloodolta Sodi freeblogját, próbálván ellehetetleníteni a snecológusok közötti párbeszédet. Ekkor született meg Sodi posztja Bedáról, melyet teljes egészében a dortmundi homoszexuálisnak szentelt. A posztot ugyan levette később, de kis kereséssel mind a mai napig fellelhető.

Beda kitiltásának igénye napi szinten nyilvánult meg Sodi felé a többi kommentelő részéről, ő azonban lustaságából és hiányos programozási ismereteiből kifolyólag ezt nem tette meg. A megoldást egy önzetlen snecológus vállalta magára, aki írt egy scriptet, melyet lefuttatva eltüntehetőek a felhasználó számára nem kívánatos kommentek. Ezzel a megoldással "csend és békesség" köszöntött a fórumra - csakúgy, amikor Sodi ideiglenes blogszünetében a snecológus társadalom Sneider oldalán, a sodi.atw.hu-n folytatta napi eszmecseréit, s ahonnan Beda már az első perctől kezdve ki volt tiltva.

A dortmundi rokkant - homoszexualitásának biztos jeleként - előszeretettel bújik női nicknevek mögé. Feminin vonásai másik jele a dühkitöréseit szimbolizáló sikítozás, hisztizés, valamint az izgalom, amit akkor érez, amikor egy-egy, hozzá hasonlóan ostoba prolit képes megtéveszteni s szexuális ajánlatokat tesznek neki.