Visszatérés Sodmány barlangjaiba - Rendezői változat extrák

A Sodipedia wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen SnecológiaDocens (vitalap | szerkesztései) 2020. április 29., 15:21-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Tudtad-e? Avagy Trivia

 • A Visszatérés Sodmány barlangjaiba 2019. január elejétől 2019. március végéig íródott.
 • A mű kb. 60-70%-a munkahelyen íródott, mert nincs is annál jobb érzés, hogy soditrollkodsz, és még fizetnek is érte :D:D
 • A Visszatérés Sodmány barlangjaiba kombinálja a Steve Jackson – Ian Livingstone-féle lapozgatós könyvek műfaját a manapság népszerű, modern battle royale stílussal, ahol a főhősnek egymás után kell legyőznie a rátámadó ellenfeleket, a „csak egy maradhat” elvet követve.
 • A mű folyamatrajza egy A4-es lap 2 teljes oldalára fért csak el (sajnos az eredeti lapot már kidobtam, de a Blahán kukázó SoDI hátha megtalálja egyszer, és akkor egy eredeti relikvia kerülhet a birtokába :) )
 • A Visszatérés Sodmány barlangjaiba kb. tíz, tizenegynéhány évvel játszódik az eredeti Sodmány barlangjai története után, aminek a szereplők életkorában is van nyoma.
 • Főhőse ismét az egykor volt Groby futár, aki hosszú évek terápiái után még mindig nem heverte ki az akkori megrázkódtatásokat.
 • A műben számos visszautalás van az előző alkotásra (megtalált Groby sapka, a Nándorfejérvár közi lakás szobái és az ott talált maradványok, a ház előtt elkerekező Pál Marci, stb.)
 • A Sugár Trade Kft. az a cég, amely jelenleg SoDI egykori lakását birtokolja, és valamilyen rejtélyes ok miatt nem hajlandó kijelenteni lakcíméről a gnómot.
 • A Nándorfejérvár közi lakás wc-jében megtalált csontváz az előzmény alapján a púpos gnóm takarítónője lehetett (aki – mint az akkori műből kiderül – valójában Athina volt, Tomcat egykori barátnője). Azonban elméleti síkon akár a főhős saját holtteste is lehet, hiszen van olyan történeti szál az előzményben, hogy ő maga is a wc-ben ragadva lelte halálát.
 • Mint később kiderül, a kékesen derengő, rejtélyes portált, amin keresztül a főhős a Nándorfejérvár közből Berlinbe kerül és vissza, RGL építette, a HHO-generátor shikere (LOL) után!
 • Számtalan olyan mondat, szó szerinti idézet lett az ellenfelek szájába adva (Tomcat, Fórizs, Rocskaiék, Krizsai Andi), amit a valóságban is SoDI fejéhez vágtak szóban vagy írásban.
 • A sör, sörösüvegek, alkoholos üvegek összesen 11-szer kerülnek a főszereplő látókörébe a kaland folyamán.
 • Minden valószínűség szerint a lakásba hamarabb megérkező Herr Schreck a sötét nagyszobában elrejtőzve várta áldozata (a főhős) érkezését.
 • A fürdőszobában a kamerán SoDI vlogjának 2017.09.11-i epizódját nézi vissza a főhös, amely a "Berlini faszmonológok" ciklus legbotrányosabb epizódja.
 • A mai napig nem megfejtett, hogy milyen nyelven van és mit jelent SoDI részéről a műben is elhangzó méltatlankodás: "De nyee-gyeeee-e-eeee galáe vale legalá eveseváá!"
 • A főhős zsebéből kiguruló 20 eurócent és krumpli utalás SoDI teljes vagyonára, a korábbi berlini kalandozás idején.
 • Több helyen is van rá utalás, hogy Herr Schreck-nek homoszexuális kapcsolata van SoDI-val és a festett néger főbérlővel. Sőt, végzete idején még az évek óta impotens Tajgi is izgalmi állapotba kerül a rajta térdelő, őt fojtogató Herr Schreck-től.
 • A lakásban fellelt náci dísztőr alapján Herr Schreck fiatalkorában náci volt, a Waffen-SS megbecsült tagja, ugyanis ilyen dísztőrt csak kiemelkedő szolgálatért adományoztak.
 • Rocskai János viselkedéséhez az inspirációt dr. Bauer Tamás SZDSZ-es képviselő drágalátos apukája, dr. Bauer Miklós ÁVÓ-s alezredes adta, akinek a körömletépés volt a specialitása.
 • A Krizsai Andreával kapcsolatos korai snecológiai kutatások következtetése szerint Andi egy igencsak potens, erőszakra hajlamos török bevándorlóval folytat viszonyt, akit Kemál néven személyesítettek meg. A későbbi kutatások azt bizonyították, hogy Andi párja egy Chris nevű szelid német grafikus, aki leginkább Jason Statham-re hasonlít. A Visszatérés...-ben – a főszereplő szerencséjétől függően – mind a két variáció megjelenik.
 • Herr Schreck tisztában kell legyen vele, hogy a SoDI bőrében létező főszereplő nem a valódi SoDI. A Krizsai Andreával való harc idején ugyanis a valódi SoDI-t szólongatja, akit meglepetésnek szán Andi részére.
 • A sárgaréz menórás befejezésnél a szerzőnek épp egy kicsit tele volt a töke a hosszas írogatással, így ezt a szálat rövid úton letudta :D
 • A SoDI laptopján villogó szó szerinti idézetek hűen tükrözik Endre szennyes lelkivilágát.
 • A VR terápiával végződő történetszál alapján a teljes sztori mindössze egy VR élmény volt, a Sodmány barlangjaiból elmenekült futár poszttraumás stressz szindrómájából fakadóan. Ilyen tekintetben a teljes, terápia utáni élet, a párkapcsolat, sőt maga a kölyök is csak az örök életre a szanatóriumban rekedt főszereplő képzeletének szüleménye volt.
 • SoDI púpjának lefűrészelése hosszú ideje visszatérő vágyálom a soditrolloknál.
 • A Visszatérés...-ben feltűnő szereplőknek legalább a fele de jure vagy de facto elmebeteg.
 • A mű legvégén maguk a soditrollok érkeznek meg a fehér Ducato-val, ahogy már számos fenyegetésben előre jelezték SoDI-nak. Sajnos elkéstek :(
 • A Sodmány Barlangjai és a Visszatérés Sodmány Barlangjaiba 2020. április folyamán elkészültek böngészőben, online végigjátszható formátumban is, ami elérhető a Snecológia Tanszék GitHub oldalán!


Kivágott, felcserélt, módosított jelenetek

 • A félig megsütött csirkemell eredetileg a konyhában került volna elfogyasztásra, egy másik, kukában landolt adag mellett.
 • A felvehető tárgyak között eredetileg lett volna még egy Alien-baba (meg nem határozott céllal) és egy Lenin mellszobor (Tajgi ellen irányult volna, végül meg nem határozott módon)
 • Az eredeti terv szerint lett volna egy harc Szekeres Máriával is, amelynek kimenetele attól függött volna, hogy a főhös elpusztította-e korábban Frátert.
 • Az azóta napvilágra került képek, videók fényében, ha a Visszatérés Sodmány barlangjaiba ma kerülne kiadásra, az RGL elleni harc speciális fegyvere a bicikli bowden helyett az O1G-s balta lenne.
 • Eredetileg ebben az alkotásban is lett volna harc Démoncimbivel, ami végül kimaradt.
 • A VR terápiás történetszál eredetileg nem lett volna része a műnek, hanem egy külön, "alternatív befejezésnek" volt szánva.
 • Az alábbi jelenetek csak a legutolsó pillanatban kerültek bele a műbe: A lejárt szavatosságú torta és a torta dobozba fosás, valamint a SoDI állkapcsának drónnal való flex-elése.Interjúk a szereplőkkel

Herr Schreck: Hrrrrmmppfff.... Hrrrrrrr..... Rooooaaaarrrrr.... Rrrrrrr.... Grrrrrrooaaarrr.... Grrrrmppppfffff... (felirat: Köszönöm a felkérést, nagy örömmel és átéléssel vállaltam a szerepemet. Jöjjön csak Herr Kiss, meg kell mutatnom Önnek az újabb penészedést, amely további 400 eurós kártérítést fog jelenteni Önnek... De tudja jól, mivel engesztelhet ki... ;) )

A kölyök: Gyerekszínészként az egyik legnagyobb kihívást jelentő szerepem volt ez. A torz kinézetű retardok tömegét és a brutális harcokat, véres jeleneteket sajnos nehezen viseltem.

Pál Marci: Sajnos az én jelenetemet ötször kellett újraforgatni, mert mindig legázoltam a biciklimmel SoDI-t. Még mindig nem adta meg nekem a tartozását az a köcsög, kurvaannyát...!

Fráter János: Megalázónak, visszataszítónak érzem a rám osztott szerepet, soha többet nem fogok részt venni ebben a produkcióban. A kaja azért finom volt... ;)

Oma: Herr Kiss, örülök hogy ismét találkoztunk! Nálam hagyta az útlevelét, azonban elfelejtette kifizetni a károkozásaiért járó kártérítést. Most itt a kiváló alkalom...!

Tex: Tizenötször elmondták, mi a szerepem, de sehogy sem tudtam felfogni. Végül abban maradtunk, hogy csak zabáljam a májkrémes szendvicset, aztán verekedjek, ha szükséges.

Törpapa: Nem akkarttam kőtéllnek álni, mertt nem tecett, hogy a legutóbi ebizódban cezúrázattlanúl múttaták az apró, alíg láthattó ágaskodó pénizemet. Végűl egy örökbérlettel síkerűlt mekgyőzniüg, hogy vállajjam a szerepett.

Devizás haver: Nem sokon múlott, hogy részt tudjak venni a forgatáson, mert... izé... szóval, leesett a hó, és izé... De legalább találkoztam SoDI-val, aki újabb, most már juszt is utolsó 500 eurós adományt... izé, kölcsönt folyosított nekem, amit természetesen meg is adok, amikor... izé... szóval meg lesz adva, az hétszentség!

Festett néger főbérlő: Én csak egy apróbb kulisszatitkot osztanék meg: a szexjelenet a gyűrött lepedőn Herr Schreck-el, az valódi szex volt! ;)

RGL: Én nem akartam ebben az egész sátáni, babiloni produkcióban részt venni. De végül nem bántam meg. A színfalak mögött összejöttem egy Oma-nak nevezett idős német hölggyel, aki meginvitált németországi otthonába. Remélem el fog tartani, és nem akar munkára kényszeríteni a rohadt nácikurva...

Tajgi: Én egy magas érzelmi intelligenciájú lelki ember vagyok. Nem nyilatkozom. NEM ÉRTED, HOGY NEM NYILATKOZOM, TE BURZSUJFOSADÉK SZAREVŐ VALÓSÁGTAGADÓ SZLOVÁK ÜGYVÉD FASZÁT SZOPÓ FOSHULLADÉK, SZÉTBASZOM A MOCSKOS.........

Kisboros: Ne tartsa kérem felém a kamerát, jó?? És ez a mikrofon is nagyon gyanús. Hová van ez bekötve, maga Soros hallgatja személyesen? Honnan vannak maguk? A HVG-től? Vagy a 444-től? Aháá, vagy úgy!!!! Uram ne haragudjon, nem tudna adni egy csavarhúzót...!?

Titán: Kérem, én a karrieremnek és egykori életemnek a lezárásának tekintem ezt a produkciót. Méltóztassanak keresni, ha esetleg komolyabb produkcióban szánnának nekem szerepet, messzemenőkig megtisztelnének vele. Itt a névjegyem, a titkárom majd ad Önöknek időpontot. Kérem uraim, részemről volt a megtiszteltetés! Hogy?? Na jó, a kedvükért még utoljára előadom: OVBÁN, PINTÉV, A KUVVA ANYÁTOKAT, NEM FOGTOK LEÚSZTATNI PAKSIG, TI GYEVEKGYILKOS ECHELON FÉRGEK...!!!!

Tomcat: Ay, partners, én csak egyetlen kanadai Loonie-t kértem azért, hogy egyenesen iderepüljek a 6ix-ből, vérbeli Canuck-ként ennyit igazán megtehetek. A szerepem abból állt, hogy párszor ismét megfejeljem azt a keener SoDI-t, hát ezt még ingyen is bevállalom, yo!

Dr. Fórizs Eszter: SoDI-nak nagyon kinyílt a csipája! Ideje volt, hogy végre valaki megrendszabályozza ezt a maszturbálós, magát az internetre felrakó erkölcsi nyomorék zsidó szörnyeteget. A szerepem meg pontosan ebből állt. Hát nem nagyszerű!?

Krokkó tanár úr: A jelenet végeztével véletlenül kicsúszott a pólóm alól az ott rejtegetett lolita hentai pornós újságom. De a bakit végül benne hagytuk a végleges műben, így még autentikusabb lett.

Rocskai János és Rocskai Gergő: Mi csak a Quaestor szerződésekért jöttünk. Fogalmunk se volt róla, hogy itt valamiféle forgatás zajlik. Elhatároztuk, hogy kiverjük Recskaboyból a papírokat, meg beolvasunk neki a sok éves élősködésért. Aztán végül a megjelenésünk benne maradt a végleges műben.

Krizsai Andrea: Rég láttam SoDI-t, kíváncsi voltam, mi van vele. Kicsit unom már a mostani életemet, jól jönne egy alapvetően jóképű vadászbika társasága... De megtudtam, hogy még ma is egy pár négyzetméteres lyukban él, házsártos főbérlők parancsai előtt hajbókolva, fogyatékos papírral gányol olyan hulladék minőségben, ahogy nekem dolgozott, miközben hitelből és milliós tartozásokból vegetál. Szóval inkább röhögtünk egy jót a párommal, és a jelenet után hazamentünk egy óriásit kefélni.

Kemál: Kemál nem érteni, mi lenni feladat. Kemálnak csak azt mondani, nagy erővel ütni zsidót, azt nem mondani, miért. Így hát Kemál nagy erővel üt zsidót. Producer lenni elégedett. Kemál lenni elégedett. SoDi nem lenni elégedett.

SoDI: Ény eszt nyem éjtnyem.